... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ganco1
Autor témy
Auto: E46 316ti compact
Kraj: Prešovský

Re: E46/316ti zlý studený štart - píšte nápady - čokoľvek

Sobota, 14. Júla 2012, 13:42

- vaha je OK, aj v servise to povrdili !

- zatial sa nikto nevyjadril k tom výpisu diagnostiky :
Diagnostika pise:
Geberrad Adaption Einlass Bank 1 hodnotu 119,70
Geberrad Adaption Einlass Bank 2 hodnotu 0,00

Geberrad Adaption Auslass Bank 1 hodnotu 60
Geberrad Adaption Auslass Bank 2 hodnotu 0

...(len tak pre info, auto ma valvetronic)

ganco1
Autor témy

Streda, 18. Júla 2012, 10:18

- v sobotu MuadDeeb bol na navstevu a urobil diagnostiku v spolupraci so servisom, udaje boli v poriadku, ved nic ine som ani necakal :D akurat to co minule Geberrad Adaption Einlass Bank 1 a Geberrad Adaption Auslass Bank 1 nemali spravne hodnoty ... ak nirkto vie co presne tieto hodnoty maju znamenat, tak nech to prosim napise ;)

- vymazali sme mu adaptacnu tabulku, alebo neviem ako to nazvat, nech sa prisposobi odznova ... pocas jazdy nebol ziadny problem ... pre sitotu sme v nedelu vymazali este raz adaptacne nastavenia aby bol pripraveny na studeny start v pondelok

- po vymazani adaptacnej tabulky, bol dnes rano studeny start horsi ako bezne a to bolo dost chladno .... asi az na 4x to uz bolo celkom dobre, ale reagoval aj plyn, co vacsinou nereaguje kym niesu otacky aspon ake take .... takze mozno sa po niekolkych studenych startoch prisposoby a nastavy si adaptacne hodnoty spravne a bude to fungovat .... uvidime .... pocas jazdy vsetko na 100% ako vzdy :)

ganco1
Autor témy

Utorok, 24. Júla 2012, 11:06

- vcera vecer sratovalo vychladene na 2x

- dnes rano nastartovalo na prvy krat, nebolo to sice dokonale, pomohlo to, ze uz reaguje plyn aj pri studenom starte a vlastne pridanim plynu sa to ustalilo

- konecne aspon nejaka zmena

- existuje nejaka specialna podmienka, kedy nema vobec fungovat plynovy pedal ?????
(neviem presne kde som to spominal, ale pocas toho zleho startu vobec nefungoval plynovy pedal, ako keby bol odpojeny, az neskor bud na druhe nastartovanie alebo po znormalizovani otacok zacal reagovat)

ganco1
Autor témy

Streda, 25. Júla 2012, 09:10

- dnes pri studenom starte reagoval plyn uplne od zaciatku, takze uz nezdochlo a dalo sa tomu pomoct, ked to takto bude fungovat stale .... tak to moze zostat a nebudem to dalej riesit !

- na isto anglickom fore niekto popisoval problem ako mam ja a pomohlo mu vymenenie snimaca sacej vacky, takze skusim vymenit snimac s ineho auta na skusku a uvidim

- kazdopadne treba vymenit napinak retaze, preventivne aby nebola povolena a aby nepreskocila, je to bezny problem u tychto motorov a este treba skontrolovat vodiacu listu retaze, lebo je plastova a casto sa lame, potom by uz mal byt motor ok.

ganco1
Autor témy

Pondelok, 30. Júla 2012, 07:19

- uz to zas nieje ono, vcera start na 4x a plyn nereagoval

- momentalne to typujem po urcitych radach na snimac vacky, kedze su tam dva snimace - sacej vacky a vyfukovej vacky, vyberam saciu ...... pretoze to buchnutie co som spomenul je hluk, ktory ide zo sacieho potrubia az za skrt. klapkou a v krabici na vzd. filter to potom dudni a az po odobrati niekotrych krytov to bolo pocut tak, ze bolo mozne to identifikovat ..... nerobi to ale casto

ganco1
Autor témy

Pondelok, 20. Augusta 2012, 18:49

- snimace su OK aj sacia aj vyfukova vacka ...

Gutschi
Kraj: Nitriansky

Re: E46/316ti studený štart - ...

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 10:13

ahoj.mam rovnaky problem BMW 318i.V zime to nerobí len v lete.A hlavne ked je auto na slnku.

ganco1
Autor témy

Re: E46/316ti studený štart - ...

Piatok, 24. Augusta 2012, 08:08

fakt? tak to si prvy co ma rovnaky problem ako ja, lebo presne ten isty problem som este nikde nenasiel ... mne to trva uz dva roky, ale vzdy v zime to neriesim a stale nemam tusenie kde je problem [-(

- aky rok vyroby a kod motora mas ? , budem vediet porovnat motory a mozno to pomoze :-k

- diagnostika uz po nastartovani neukazala ziadnu chybu a ani ziadne odchylene hodnoty, vsetko funguje ako ma, volnobeh krasne drzi a vsetky merane hodnoty su vyborne ...... bolo podozrenie ze blbo nastavuje hodnoty pred startom, tak sa porovnala diagnostika pred startom s druhym compactom, ktory startuje dobre a hodnoty boli rovnake ...... boli kontrolovane netesnosti a tiez sa nic nezistilo, okrem toho nova vaha, snimac teploty, snimac vaciek sacej aj vyfukovej, sviecky ....... motor startuje na 4 valce, vstrekovanie je rovnomerne vo vsetkych, tlak paliva ok, klapka funguje ok (aj ked valvetronic ju vlastne nahradza a klapka je len na nudzovy rezim) ziadne dierky v sani, dokonca ani dierky vo vyfukovom potrubi, vakuova pumpa ci jak sa to vola funguje pri starte ako ma, volnobezny ventil to nema, zase ho nahradza valvetronic, tak ako aj klapku, klapka je vycistena, separator oleja ok .... hocico nefungujuce by sa prejavilo pocas jazdy, alebo by to neslo aj v zime ...... nemam uz co skontrolovat ](*,)

stangto
Auto: e46 316i
Kraj: Bratislavský

Re: E46/316ti studený štart - už nieje čo skontrolovať

Piatok, 24. Augusta 2012, 09:27

aby si nebol smutny - tak aj ja mam rovnaky problem. akurat ze podla videa sa tvoje auticko snazilo dlhsie pred tym ako skapalo. Moje ked startnem tak zdochne do 2 sekund. Simik mi to na diagnostike vyhodnotil ako snimac vacky, vymenil ho a doteraz SKORO bez problemu. Stalo sa mi to mozno 1x ze mu zajebkalo ale inak vpohode...

ganco1
Autor témy

Piatok, 24. Augusta 2012, 09:56

stangto napísal:
aby si nebol smutny - tak aj ja mam rovnaky problem. akurat ze podla videa sa tvoje auticko snazilo dlhsie pred tym ako skapalo. Moje ked startnem tak zdochne do 2 sekund. Simik mi to na diagnostike vyhodnotil ako snimac vacky, vymenil ho a doteraz SKORO bez problemu. Stalo sa mi to mozno 1x ze mu zajebkalo ale inak vpohode...

- no moje sa snazi to zachranit a nie vzdy zdochne, ked reaguje plyn tak mu pridam a ide to ... ale malokedy reaguje, to je cudne ze plyn je absolutne odpojeny az vacsinou na druhy start reaguje
- ja mam dva snimace vacky a menil som ich a ziadna zmena
- Simik je plan C, ked uz budem mat take nervy ze mi nebude vadit ako je to daleko a problem je, ze ak pridem za nim auto bude zohriate a neuvidi moj problem, musi stat skoro cely den aby to zas blblo

- a najviac ma stve ze to v zime ide, tomu sa kazdy cuduje

Gutschi
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 10:47

Ja sa stym trapim uz 3 roky.A presne ako ty v zime to neriesim.Mam 318i 105 kw 2002 N42.Mam novy snimac kluky a zajtra pride snimac vacky sacej ale asi zbytocne.Potom som mal na plane vymenit cievky ale neviem ci to pomoze. uz som z toho zufalý.diagnostika mi tiez neukazala nic zevraj vsetko ok.

ganco1
Autor témy

Pondelok, 27. Augusta 2012, 07:58

no jasne N42 :D tak ako ja .... skusam na roznych zahranicnych forach najst nieco k problemom motora N42, dokonca som pisal do BMW ale samozrejme mi odporucili najprv diagnostiku u nich :D .... ja nejdem zatial menit nic, to nema zmysel .... skusim este surfovat po nete, musi byt niekto kto to vyriesil :-k

ganco1
Autor témy

Pondelok, 27. Augusta 2012, 08:06

olejovy separator si menil ?

stangto
Auto: e46 316i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 27. Augusta 2012, 13:58

nie som odbornik ale podla mna - ked je to nieco s nejakym cidlom alebo snimacom tak to musi ukazat diagnostika - ked uz aj ne priamo tak ako chybu, co sa vyskytla a ulozila sa. Cize u Simika by malo byt jedno ci budes mat motor teply alebo studeny. A jemu staci ked mu povies co ti to robi nemusi to priamo vidiet - hned bude vediet. Vrelo ti ho odporucam - zatial co som mal problemy vzdy vsetko vyriesit nasupu. No a pokial ti to neukaze diagnostika tak to je horsie, to by chcelo potom postupne skusat robit veci ale to je nerealne si myslim... vela stastia kazdopadne
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných