... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

lubesko
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Čudné zvuky pri zábere spojky.

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 23:34

Ahojte 46-tky........
Vlastním e46 330xd 135kw 2001 M-packet a mám problém a to taký že auto mi vydáva divné zvuky napríklad vtedy keď si idem podradiť napríklad z 3-ky do 2-ky pustím plyn ako púšťam spojku niečo mi tam píska ako keby brzdy no tie to niesu. Samozrejme ak zaradím spiatočku a je tam spojka stlačená tak to znova píska ale to je už horší zvuk ako keď brzdí vlak šuch šuch šuch dopredu je to jemnejší zvuk. Ak nieje zaradená rýchlosť a auto ide dopredu alebo dozadu nič neškrípe a ani nepíska. Len keď je spojka v zábere alebo sa vypúšťa. Brzdy komplet prezreté už keď som to pozeral tak som pomenil komplet predok: kotúče, dosky, zadok: kotúče, dosky, nová ručná, komplet čeľuste, pružinky, lanka no všetko pomenil som si aj silenbloky v zadu a uloženie tlmičov.
Už keď sme to mali na zdviháku tak sme vymenili čo sme vedeli no škrípe to vkuse.
Teraz ideme meniť spojkové ložisko tak neviem už ma nič nenapadá no čo je horšie už ani kamoša čo pozná e46 mimoriadne dobre.

Tak budem vďačný za každé info............:)

djmetla
Kraj: Košický

Re: Čudné zvuky pri zábere spojky.

Piatok, 2. Augusta 2013, 10:27

Bežný prejav opotrebovania spojky (prítlačný kotúč) pravdepodobne si už na nitoch :) vymeň a budeš mať pokoj. Zažil som to už 2x najprv na vectre robila to iba pri pomalšej jazde. Potom na druhej vectre ale tá už bola v takom štádiu že po zaradení rýchlosti a pustenia plynového pedálu sa len spojka šúchala a autom nepohla ;)

Vymeň spojku a tvoje problémy skončia.

Užívateľov profilový obrázok
Flasho
Auto: e60 545iA e46 330iA

Piatok, 2. Augusta 2013, 15:28

Neviem, či to bude ta lamela, ak by si bol na nitoch, tak by si sa ani poriadne nerozbehol, lebo by ti riadne šmýkala spojka, ja to skôr typujem na to prítlačné ložisko, ale už keď ho ideš meniť, tak vymeň rovno celú spojku, lamela, prítlačné ložisko a prítlačný tanier a nezabudni pozrieť v akom stave je zotrvačník. Veľa šťastia prajem :thumbup:

lubesko napísal:
Ahojte 46-tky........
Vlastním e46 330xd 135kw 2001 M-packet a mám problém a to taký že auto mi vydáva divné zvuky napríklad vtedy keď si idem podradiť napríklad z 3-ky do 2-ky pustím plyn ako púšťam spojku niečo mi tam píska ako keby brzdy no tie to niesu. Samozrejme ak zaradím spiatočku a je tam spojka stlačená tak to znova píska ale to je už horší zvuk ako keď brzdí vlak šuch šuch šuch dopredu je to jemnejší zvuk. Ak nieje zaradená rýchlosť a auto ide dopredu alebo dozadu nič neškrípe a ani nepíska. Len keď je spojka v zábere alebo sa vypúšťa. Brzdy komplet prezreté už keď som to pozeral tak som pomenil komplet predok: kotúče, dosky, zadok: kotúče, dosky, nová ručná, komplet čeľuste, pružinky, lanka no všetko pomenil som si aj silenbloky v zadu a uloženie tlmičov.
Už keď sme to mali na zdviháku tak sme vymenili čo sme vedeli no škrípe to vkuse.
Teraz ideme meniť spojkové ložisko tak neviem už ma nič nenapadá no čo je horšie už ani kamoša čo pozná e46 mimoriadne dobre.

Tak budem vďačný za každé info............:)
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

lubesko
Autor témy

Piatok, 2. Augusta 2013, 17:09

Tak behom augusta to vymením a zistíme že čo aspoň dúfam že prídeme nato lebo ako deje sa to len vtedy ako píšem ale vedomie že niečo nieje v poriadku ma brzdí vychutnávať si jazdu.......
Tak dám neskôr vedieť......;)
Dikes zatím.......

lubesko
Autor témy

Sobota, 3. Augusta 2013, 21:27

A kardan to nemôže byť ?
Len tak som rozmýšľal......

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 6. Augusta 2013, 20:01

lubesko napísal:
A kardan to nemôže byť ?
Len tak som rozmýšľal......

kardan sa toci aj ked mas vyradene...

Wilo-boy
Kraj: Košický

Utorok, 6. Augusta 2013, 21:52

je to spojka a tie cudny zvuky idu z dvojhmotaku :) tak priprav penaženku

lubesko
Autor témy

Štvrtok, 8. Augusta 2013, 17:09

No čo treba vymením nech to nerobí lebo mi to vadí síce mesiac sa budem finančne trápiť ale čo nespravím pre moju 330-ku......;)

lubesko
Autor témy

Štvrtok, 8. Augusta 2013, 21:06

No pekne teraz som bol u kamoša a pozeral som čo bolo menene dvojhmoťak je new no cela spojka.
Je možné ze tak skoro by to odislo ?

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 11. Augusta 2013, 18:57

Ako sa prejavuje vadne spojkove/pritlacne lozisko?

Dakujem.

midnight_man
Kraj: Žilinský

Pondelok, 12. Augusta 2013, 18:09

v poslednom štádiu rozpadu stačí vyradiť a zatlačiť spojku do polovice (50%), budeš počuť rachot, hrmot z prevodovky. Tak isto pri zábere keď máš pedál v polke, prípadne pri decelerácií (zas pedál v polke)...Ono to ložisko niečo vydrží, ale netreba pokúšať štastie

potmehuth

Pondelok, 12. Augusta 2013, 20:35

Tieto priznaky nemam. Ale vsimol som si, ze pri stlaceni spojky na volnobehu a pri naslednom povoleni spojky bez rychlosti zakolisu otacky.

Neviem si rady.

midnight_man

Utorok, 13. Augusta 2013, 09:35

To je do istej miery normálne, pretože ked pustis spojku spojíš motor s prevodovkou (roztočíš prevodovku) a teda otačky mozu mierne pokolisat...

potmehuth

Utorok, 13. Augusta 2013, 12:23

midnight_man napísal:
To je do istej miery normálne, pretože ked pustis spojku spojíš motor s prevodovkou (roztočíš prevodovku) a teda otačky mozu mierne pokolisat...

Dakujem za pomoc. Takze pokial nastartujem, tak sa prevodovka vobec netoci a ked prvykrat po nastartovani pustim spojku, tak sa spoja a roztoci sa prevodovka. Nasledne pri rovnakom ukone to uz neurobi, nakolko sa uz prevodovka toci a pri spojeni uz nie je taky napor na roztoccenie a lepsie zapadne a uz otacky nezakolisu. Chapem spravne?

Tak to teda nebudem riesit. Pokial bude nieco zle, tak sa to ukaze alebo ozve jasnejsie.

PS: ked uz to tu je take rozpytvane a nech to mame vsetko pokope, este mam otazku ohladom prajvu opotrebeneho/vadneho spojkoveho valca???

Este raz, dakujem :thumbup:

midnight_man

Utorok, 13. Augusta 2013, 18:40

Mno to neviem presne ako to je u 320D :) ale až bude ten valec vadný...ti garantujem že na to hneď prídeš. Pokial spojka zaberá plynulo (keď je odratá, zaberá čoraz neskor) tak to nerieš.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných