... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
lubesko napísal:Ahojte 46-tky........
Vlastním e46 330xd 135kw 2001 M-packet a mám problém a to taký že auto mi vydáva divné zvuky napríklad vtedy keď si idem podradiť napríklad z 3-ky do 2-ky pustím plyn ako púšťam spojku niečo mi tam píska ako keby brzdy no tie to niesu. Samozrejme ak zaradím spiatočku a je tam spojka stlačená tak to znova píska ale to je už horší zvuk ako keď brzdí vlak šuch šuch šuch dopredu je to jemnejší zvuk. Ak nieje zaradená rýchlosť a auto ide dopredu alebo dozadu nič neškrípe a ani nepíska. Len keď je spojka v zábere alebo sa vypúšťa. Brzdy komplet prezreté už keď som to pozeral tak som pomenil komplet predok: kotúče, dosky, zadok: kotúče, dosky, nová ručná, komplet čeľuste, pružinky, lanka no všetko pomenil som si aj silenbloky v zadu a uloženie tlmičov.
Už keď sme to mali na zdviháku tak sme vymenili čo sme vedeli no škrípe to vkuse.
Teraz ideme meniť spojkové ložisko tak neviem už ma nič nenapadá no čo je horšie už ani kamoša čo pozná e46 mimoriadne dobre.
Tak budem vďačný za každé info............:)
lubesko napísal:A kardan to nemôže byť ?
Len tak som rozmýšľal......
midnight_man napísal:To je do istej miery normálne, pretože ked pustis spojku spojíš motor s prevodovkou (roztočíš prevodovku) a teda otačky mozu mierne pokolisat...