... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: Čudné zvuky pri zábere spojky.

Utorok, 13. Augusta 2013, 19:28

Chapem :)

EDIT: novy priznak

potmehuth

Piatok, 16. Augusta 2013, 06:21

Ked som dnes rano parkoval, tak na volnobehu bolo pocut pri uvolnenej spojke taky zvlastny pravidelny zvuk, ako ked je na motore odidena neaka kladka, ale nie je to az take hrmotave, skor viac jemnejsie, ale za to take pisklavejsie (ako cvrcek, len menej hlucne). Nie je to zotrvak, ten zvuk uz poznam. Robi to pravidelene na volnobehu v tej istej obratke. Po vysliapnuti spojky je ticho. Po uvolneni spojky to zacne opat.

Zle poskladana spojka alebo lozisko, alebo semering na klukovke????

midnight_man
Kraj: Žilinský

Sobota, 17. Augusta 2013, 20:57

Kolko si najazdil s tou spojkou? Daj jej troška času nech si sadne...

djmetla
Kraj: Košický

Nedeľa, 18. Augusta 2013, 00:09

Skús test prítlačného kotúča. Ak máš pocit že to robí spojka :) zatiahni ručnú a pomaly bez plynu na 1tke púštaj spojku ak ti auto nebude chcieť dusiť je v **** spojka. Ak ti auto stiahne otáčky je spojka v poriadku samozrejme to nepreháňaj aby si ju nezodrel úplne len sleduj maličkú tendenciu. Skúšal som to na aute, ktoré po pustený spojky :) hralo ako na voľnobeh a auto malo 1tku zaradenú uź ani nešuchotala spojka. Tak som bol naučený testovať spojku :D Neviem či to je správne ale zatiaľ som tak 2x spravil a zistil :) =;

midnight_man

Nedeľa, 18. Augusta 2013, 10:45

Autor temy tušim menil spojku za novu :)

lubesko
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 18. Augusta 2013, 18:03

Cez víkend idem rozobrať auto skontrolujeme spojku a vyjadrím sa že načo sme prišli. Ja len dúfam že to bude len to ložisko.......bo ma trafí.

potmehuth

Pondelok, 19. Augusta 2013, 09:01

midnight_man napísal:
Kolko si najazdil s tou spojkou? Daj jej troška času nech si sadne...

No, neakych uz dost na to, aby si sadla. Cez 5tis. Dnes som auto zobral mechanikovi na vymenu prednej napravy, tak som mu povedal, nech to pozrie, povozi sa, popripade rozoberie.

Som zvedavy. Dakujem.

midnight_man

Pondelok, 19. Augusta 2013, 18:12

lubesko napísal:
Cez víkend idem rozobrať auto skontrolujeme spojku a vyjadrím sa že načo sme prišli. Ja len dúfam že to bude len to ložisko.......bo ma trafí.
Nemenili ste lozisko pri vymene spojky?

potmehuth

Utorok, 20. Augusta 2013, 09:04

potmehuth napísal:

No, neakych uz dost na to, aby si sadla. Cez 5tis. Dnes som auto zobral mechanikovi na vymenu prednej napravy, tak som mu povedal, nech to pozrie, povozi sa, popripade rozoberie.

Som zvedavy. Dakujem.

Tak mechanik to rozobral, popozeral a zlozil. Nic nie je zle :-k. Ale ako to rozobral a zlozil, vyparili sa aj priznaky a radit ide na prvykrat, bez hukotania. Zahada, ale Bohu vdaka :thumbup:

Dakujem za rady a pomoc tu v teme :)

djmetla
Kraj: Košický

Utorok, 20. Augusta 2013, 14:13

potmehuth napísal:

Tak mechanik to rozobral, popozeral a zlozil. Nic nie je zle :-k. Ale ako to rozobral a zlozil, vyparili sa aj priznaky a radit ide na prvykrat, bez hukotania. Zahada, ale Bohu vdaka :thumbup:

Dakujem za rady a pomoc tu v teme :)

Už som to čítal tuším tu niekde na fóre! :) Tiež bol problém stým že spojka bola zle pri výmene nasadená!!! A to bol pravdepodobne tvoj problém :), ktorý si rozobratím a znova poskladaním dal do kopy. :)

lubesko
Autor témy

Streda, 21. Augusta 2013, 18:34

No vtedy som tam nebol ale neviem sa vyjadriť ohľadom toho ložiska malo by byť menené ale ktovie. Po víkende sa vyjadrím........ 8)

lubesko
Autor témy

Nedeľa, 25. Augusta 2013, 18:14

Takže dobrá správa :D
Vymenili sme spojkové ložisko lebo to bolo už po smrti spojka tesne pred odchodom takže k tomu prítlačný kotúč a lamela.

Skúška rovnala sa nádherná tichá jazda bez škrípotu.

Už keď som ju mal hore šupol som si nové zadné pružiny dokončil výfuk a všetko hraje.

Ďalšie plánované opravy nové smerovky, nové zrkadlá na speťakoch a nájsť lepšie miesto pre chladič na naftu lebo sériovo je umiestnený tak že nemá žiadny účinok.....!

lubesko
Autor témy

Sobota, 21. Decembra 2013, 21:56

Ahojte som v tejto téme zas spojka nová menená celý komplet aj s ložiskom asi cca v Auguste a tie zvuky sa vrátili zase to ložisko je možné že sa po takom krátkom čase zas rozje..lo ložisko ?

Zaa info Ďakujem !

Je to zas to isté na 100% viem čo to je len ma hnevá že tak skoro.

Užívateľov profilový obrázok
Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 09:05

potmehuth napísal:

Dakujem za pomoc. Takze pokial nastartujem, tak sa prevodovka vobec netoci a ked prvykrat po nastartovani pustim spojku, tak sa spoja a roztoci sa prevodovka. Nasledne pri rovnakom ukone to uz neurobi, nakolko sa uz prevodovka toci a pri spojeni uz nie je taky napor na roztoccenie a lepsie zapadne a uz otacky nezakolisu. Chapem spravne?

Tak to teda nebudem riesit. Pokial bude nieco zle, tak sa to ukaze alebo ozve jasnejsie.

PS: ked uz to tu je take rozpytvane a nech to mame vsetko pokope, este mam otazku ohladom prajvu opotrebeneho/vadneho spojkoveho valca???

Este raz, dakujem :thumbup:

no myslim si ze to nechapes spravne... Spojka sluzi na odpojenie motora od prevodovky aby si mohol zaradit prevodovy stupen, cize ked ty nastartujes tak sa "prevodovka toci" ale nie sukolie na pohon.... Ked ju zmacknes a zaradis, tak sa rozkrutia dalsie kolesa v prevodovke, plus kardan plus diferak a tym padom aj auto, cize to uz je predsa len nejaky odpor a klesnutie otacok motora je normalna vec.

Užívateľov profilový obrázok
Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 09:07

lubesko napísal:
Ahojte som v tejto téme zas spojka nová menená celý komplet aj s ložiskom asi cca v Auguste a tie zvuky sa vrátili zase to ložisko je možné že sa po takom krátkom čase zas rozje..lo ložisko ?

Zaa info Ďakujem !

Je to zas to isté na 100% viem čo to je len ma hnevá že tak skoro.

Ake zvuky? Menil si zotrvacnik?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 6 neregistrovaných