Nedeľa, 6. Januára 2013, 21:36
čaute, ďakujem za rady. Asi máte pravdu ... tak dnes som bol zobrať auto od technika domov. Keď som si prišiel poň, tak sme prišli k autu, otvoril kapotu. Ventilátor za chladičom bol zložený spolu s remeňmi. A ukazuje mi, že remenica prichytená na kľukovom hriadeli má vôľu. Bolo ju cítiť, to som zbadal , no a tvrdil, že ju aj zložil a že kľukový hriadeľ má vôľu a na základe toho tvrdí že je asi jedna ojnica vylagrovaná, alebo kľukový hriadeľ v háji. Že objednal zapaľovaciu cievku, ale ju nezakladal, aby sa mu tam motor úplne nerozpadol. No a že aby som si hľadal druhý motor ... Tak som mu pekne poďakoval a auto som odtiahol domov. Ja som si s toho zobral asi to, že sa zľakol robiť BMW a tak mi porozprával nejaký príbeh. Nechcelo sa mi to proste veriť. ... A tak som spravil test, povymieňal som všetky sviečky a zapaľovacie cievky medzi sebou a čakal som, čo sa stane. Na počudovanie, motor neskončil svoju životnosť, nevyskákali piesty ani nič podobné. Jednoducho motor išiel stále akoby na 5 valcov. Tak ma napadlo, nechám motor chvíľu bežať, povyberám sviečky a skúsim, či sú všetky teplé. Bohužiaľ všetky mali akoby rovnakú teplotu, tak s týmto testom som nepochodil. Tak som pozakladal sviečky spolu zo zapaľovacími cievkami znovu v inom poradí. Motor som opäť naštartoval a ten mal iný zvuk, viacej klepal. Mám to aj zdokumentované videom. Nič iné som nerobil, iba som povymieňal sviečky spolu z cievkami a bol iný zvuk motora, viacej a menej klepavý. Sviečky majú najazdené asi 1500km, kupované pred 4 mesiacmi. Tak že by to bolo v tej cievke :-) ... Pridám zajtra aj videá, tá remenica má ozaj vôľu, neviem, či to tak má byť. Plastový kryt motora bol celkom dosť od oleja, tak som pozrel stav no a ten bol na minime. Som tak rozmýšľal, že ako som šiel na 5 valcov, chod motora nebol plynulý a tím pádom kľukový hriadeľ netočilo ako malo, plynule a mohol poškodiť gufero popod ktoré začal olej tiecť.
E46 BR(MT)-330CI dark/red