... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

b.kubo
Autor témy
Auto: e46 320d automat
Kraj: Trenčiansky

Re: 320d automat-znizenie spotreby cipom??

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:43

Popremyslaj co si teraz napisal a precitaj si moje temy.a mimochodom ked si spomenul aby som si dal auto do poriadku tak oco myslis ze sa tu snazim?:D naco je forum?:D a kto tu riesi hlasnu hudbu? A kto tu riesi horibilny vykon? Citaj a premyslaj..

Užívateľov profilový obrázok
ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:49

kubo, uz tam daj ten cip a napis sem potom tvoje skusenosti a poznatky ohladom spotreby

b.kubo
Autor témy

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:58

Rozhodol som sa najskor vymenit olej v prevodovke a behnut na diagnostiku. Potom uvidime:)

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 19. Novembra 2012, 11:04

b.kubo napísal:
Popremyslaj co si teraz napisal a precitaj si moje temy.a mimochodom ked si spomenul aby som si dal auto do poriadku tak oco myslis ze sa tu snazim?:D naco je forum?:D a kto tu riesi hlasnu hudbu? A kto tu riesi horibilny vykon? Citaj a premyslaj..

kubo kubo, ja viem že neriešiš horibilný výkon. Ale zníženie spotreby dosiahneš poriadnym vyservisovaním, lebo Tvoje hodnoty spotreby sú úplne niekde inde oproti normálu. A viem dobre čítať to som sa naučil pred 25 rokmi to ma nemusíš napomínať to viem aj sám. Ja Ti chcem len poradiť, aby tá diagnostika bola čo najskôr a potom uvidíš čo a kade sa má uberať Tvoj servis. A keď nechceš horibilný výkon tak nerieš chip.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

irons
Auto: BMW 320d E46

Pondelok, 19. Novembra 2012, 13:52

nadro napísal:

kubo kubo, ja viem že neriešiš horibilný výkon. Ale zníženie spotreby dosiahneš poriadnym vyservisovaním, lebo Tvoje hodnoty spotreby sú úplne niekde inde oproti normálu. A viem dobre čítať to som sa naučil pred 25 rokmi to ma nemusíš napomínať to viem aj sám. Ja Ti chcem len poradiť, aby tá diagnostika bola čo najskôr a potom uvidíš čo a kade sa má uberať Tvoj servis. A keď nechceš horibilný výkon tak nerieš chip.

Prosim ta ake su hodnoty spotreby v normale pri 2,0 110 kw automate hm? Mam rovnaku motorizaciu a moja spotreba je niekde okolo 7,5L/100km (mesto). A pokial viem tak moj motor je naporadecku a nema ziadny problem, automat radi hladko, netrha, tak neviem teraz. Lebo kedysi som sa tou spotrebou tiez zaoberal a co viem tak aj vyrobca tvrdi ze 7,5 je uplne OK. Napriklad: http://www.autoevolution.com/engine/bmw ... -320d.html a tam su hodnoty udavane k manualu... Ak teda mas nejake info o tej spotrebe volacim podlozene tak sem s tym (ak vyrobca tvrdi ze ten automat ma zrat v meste 5,5L tak to si fakt pozrem), inak su to len (bez urazky) žvásty.

edit: netyka sa to len teba konkretne, ale kazdeho kto tvrdi, ze to ma zrat menej samozrejme, aby si to nebral nejak osobne.

nadro

Pondelok, 19. Novembra 2012, 20:33

Prosim ta ake su hodnoty spotreby v normale pri 2,0 110 kw automate hm? Mam rovnaku motorizaciu a moja spotreba je niekde okolo 7,5L/100km (mesto). A pokial viem tak moj motor je naporadecku a nema ziadny problem, automat radi hladko, netrha, tak neviem teraz. Lebo kedysi som sa tou spotrebou tiez zaoberal a co viem tak aj vyrobca tvrdi ze 7,5 je uplne OK. Napriklad: http://www.autoevolution.com/engine/bmw ... -320d.html a tam su hodnoty udavane k manualu... Ak teda mas nejake info o tej spotrebe volacim podlozene tak sem s tym (ak vyrobca tvrdi ze ten automat ma zrat v meste 5,5L tak to si fakt pozrem), inak su to len (bez urazky) žvásty.

Kukni sa prosím na druhú stanu tohto príspevku a pozri sa akú má priemernú spotrebu. 7,5litra!!!! a nie spotreba mesto ako ty uvádzaš. My sa tu bavíme o priemere tak tu prosím nepleť mesto. Ja mám tento motor ale s manuálom 6q a mino mesta idem dlhú trasu bez nahánania za 4,5-5 litra!! podľa dotankovania. BC ukazuje 3,5l.
Dano 0905/571254

b.kubo
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 09:01

Bc-cku sa neda verit:) mne ukazuje cca ojolo 6l ale to je hovadina..premyslal som ze aj prevodovka moze mat vliv na spotrebu..oneskorene radenie-vacsie otacky=viac paliva..ci? Zacnem odtial.vymena oleja a adaptacia prevodovky..nasledne diagnostika..uvidime.

irons

Utorok, 20. Novembra 2012, 09:02

Ach jo... zase same žvásty, ale dobre, uz som si zvykol ze ludia radi prikrasluju a co sa tyka spotreby, skoro kazdy to hra na veduceho, ktoremu to zere 3,5L/100km, ma aspon 900 koni a jazdi 350 km/h. Dal som si tu namahu a nasiel som cesky manual. Screenshot prikladam. Takze ak mi chces tvrdit ze rozdiel 0,6L v kombinovanej spotrebe je nejaky alarmujuci a treba ho riesit, tak ti drzim palce v tvojom snazeni. Podla mna je to len otazka jeho nohy. Ja sa tu nechcem natahovat, len mam dojem, ze chlapec chce nasilu znizovat spotrebu, ktora je uplne v poriadku.

http://postimage.org/image/fwrfh111h

nadro

Utorok, 20. Novembra 2012, 09:43

irons napísal:
Ach jo... zase same žvásty, ale dobre, uz som si zvykol ze ludia radi prikrasluju a co sa tyka spotreby, skoro kazdy to hra na veduceho, ktoremu to zere 3,5L/100km, ma aspon 900 koni a jazdi 350 km/h. Dal som si tu namahu a nasiel som cesky manual. Screenshot prikladam. Takze ak mi chces tvrdit ze rozdiel 0,6L v kombinovanej spotrebe je nejaky alarmujuci a treba ho riesit, tak ti drzim palce v tvojom snazeni. Podla mna je to len otazka jeho nohy. Ja sa tu nechcem natahovat, len mam dojem, ze chlapec chce nasilu znizovat spotrebu, ktora je uplne v poriadku.

http://postimage.org/image/fwrfh111h

Však práve to. On píše že pomaly jazdí ako dôchodca a spotreba furt vysoká. Jeho auto má papierové hodnoty to som vedel. Keď chce mať nižšiu spotrebu tak nemal ísť do automatu. Predsa ten si potiahne minimálne 1l naviac oproti manuálu.
Dano 0905/571254

irons

Utorok, 20. Novembra 2012, 10:46

On ma s tym autom evidentne nejaky problem, videl som este jednu temu v ktorej sa stazuje na vykon, takze to, ze ma auto uplne v poriadku asi nebude celkom pravda, respektive, ze on o probleme nevie, neznamena ze tam problem nieje. Inymi slovami, predtym ako sa zacne riesit znizovanie spotreby upravou riadiacej jednotky, tak to auto musi slapat bez problemov a nieze "neviem predbehnut feldu 1,6" a "od 80 mi to netaha". Ked bude mat auto v poriadku tak moze zacat spekulovat nad blbinkami typu chip atd... Ved to je to iste ako keby si vrazil prachy do nejakeho ninja kridla na kufor a pritom jebat, ze mas deravy vyfuk.

b.kubo
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 10:51

Len sa porozpravajte ale radsejby som bol keby sa venujete prispevku ktory som dal hore..co si otom myslite? a uz sa domna nenavazajte poprosim niesom nevyhonene decko.dakujem.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 20. Novembra 2012, 11:11

Hoši už sem nepíšte hovadiny,je to uplne zbytočné sa o tom baviť......ja to zhrniem:
Ak máš 320D 110kw automat a žerie ti viac ako 8L kombinovane tak to treba riešiť,niekde je problém......
AK ma byt spotreba nižšia,tak musia byt ok oba termostaty aj viscospojka,o turbe a filtri,separatore ani nehovorím...........
Ja som mal 320D 110kw automat a jazdil som jak pretekar skoro stále a nikdy som nemal spotrebu vyššiu ako 7,5L a to so jazdil stále pod plynom.....na dlhších trasách spotreba REAL do 6,5L....
AK jazdíš prevažne mesto,alebo skoro stále mesto tak ta spotreba bude vždy okolo 8L,je to 4 valec,nižší krutak,tažké auto.......
AK chceš znižiť spotrebu,tak kvalitny čip na tejto motorizácii ako su ok trysky a turbo vie urobiť okolo 0,5L-0,75L,vdaka vyššie mu krutaku,atd....
Mne sem v poslednej každy diesel príde z teplotou motora 75st čo urobí okolo 1L navyše.....60st aj 2L......
Takže treba auto poriadne skotrolovať a potom sa tu o niečom bavit a nie tu zbytočne riešit <> ktoré nikam nevedu......niekedy si myslím,že niektoré témy tu už vedu k záhube...))) :roll:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

irons

Utorok, 20. Novembra 2012, 11:24

No ved toto... Ale sak co, nepodebatujes? :D

nadro

Utorok, 20. Novembra 2012, 12:49

irons napísal:
No ved toto... Ale sak co, nepodebatujes? :D

Však debatujeme. Zdenko tak ako si mu písal aj v inej téme. Treba to dať na PC riadne zdiagnostikovať a uvidí. Takto cez web sa to nedá úplne zistiť a ani riešiť. Proste diagonostiku a šup na výpis závad.
Pamatáš ako sme spolu riešili ten môj podtlakový ventil proste milón otázok a milon odpovedí a bol som z toho vôl. Až keď som to dal do riadneho servisu s riadnou diagnostikou tak bolo po probléme.
Dano 0905/571254

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 8. Marca 2013, 10:17

ptz napísal:
ide o to, ze motor ma vyssi krutiaci moment v nizsich otackach, tym padom nepotrebuje tocit viac = tym padom nevstrekuje viac = tym padom sa neminie viac nafty

vykon sa ziskava hlavne vyssim plniacim tlakom turba, cize vzduchom a za ten sa zatial neplati :-({|=

neviem ako som sa k tejto teme dostal ale po precitani par veci tu mi nedalo nezareagovat. kedze na tuto kolosalnu blbost tu nik nezareagoval :)
preco asi turbo tlaci do valcov viac vzduchu? myslis ze ten vzduch samotny ho pohana? to by si prave vynasiel perpetum mobile.
viac vzduchu tlaci preto aby sa nasledne mohlo spalit viac paliva...
co sa tyka toho ci cip moze znizit spotrebu, tak to zas verim ze ano - ked bude viac krutiaceho momentu v nizsich otackach, nebude treba motor tocit tolko do otacok - zjednodusene cim vyssie otacky tym vacsie trenie v motore. opotrebovanie turba/prevodvky/atd je uz druha vec. kazdy kto chce cipovat, najma automat, by mal zvazit to ze ten automat ma casto co robit uz so seriovym krutakom najma u dieselov.
na zaciatok by som ti tiez radil zamerat sa ine sposoby znizenia spotreby ako ti tu uz radili, hlavne technicky stav - pneu (ci uz velkost alebo ich spravne nahustenie), vadne termostaty, vstreky, pripadne zaseknute brzdy, upchaty intercooler/katy... a hlavne styl jazdy - snazit sa jazdit plynulo, vyuzivat ziskanu kineticku energiu tj nepridavat zbytocne ked ju nasledne premenis brzdenim na teplo. a hlavne ked ti ide o spotrebu nemal si si kupovat automat kde v hydromenici vznikaju najvacsie straty...
ale este k tomu ci vymenou oleja moze znizit spotrebu - u mna sa tak stalo :D ale islo o olej v motore, ked som kupil auto tak ktovie co tam bolo a ako dlho, po vymene oleja a filtrov isla spotreba o liter dole :) ale je mozne ze najma kvoli vzduchovemu filtru lebo ten stary vyzeral ze vela vzduchu uz neprepusta.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných