... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
potmehuth napísal:1.Termostaty mam OK a su origo BMW. Nepredsatvujem si, ze razim po DE dialnici 3 hodiny, lebo nemam dovod.
2.Ja som nenapisal, ze je zakryty cely chladic a ze nerpudi vzduch do motoroveho priestoru.
3.Pokial idem na dlhu cestu zaslepky dam von, pouzivam ich len pri mensich vzdialenostiach a pri fakt studenom pocasi.
4. NIe je to skodovka, ale nie je to ani 6 valec....ale je to cca 10 rocne diesel auto :)
csuka530d napísal:je jedno ci je 10 ročné či nie konštantnú teplotu chladiacej kvapaliny má motor držať !!! v optimálnom rozmedzi udaným výrobcom motora.
motor sa nemá čo podchladzovať a už vonkoncom nie len pri -7 C co je malina oproti skandinávii ak to tak nieje niečo máš nahovno , trebars aj original termostat.
tak bud ostaneš pri neustálom vkladaní a vyťahovaní záslepiek alebo si to poriešiš.
je to natebe.
bruttus13 napísal:mam takisto 10rocnu krabicu bmw :)
len hybajuca sa teplota nieje dobra pre blok motora, spalovaci priestor...atd...
ale sak je to tvoje auto...maj sa a good luck
potmehuth napísal:Pokial je minus 7 a viac, tak ja mam nachystane take zaslepky pred chladic, ktore su z reklamnej tabule a zastriekane nacierno :) takze to vobec nevidiet a plni to svoju ulohu hlavne pri napore studeneho vzduchu. Kedze je to laminat, tak to nema tendensiu sa od vlhkosti drobit a podobne...ma to svoju trvacnost
potmehuth napísal:1.Termostaty mam OK a su origo BMW. Nepredsatvujem si, ze razim po DE dialnici 3 hodiny, lebo nemam dovod.
2.Ja som nenapisal, ze je zakryty cely chladic a ze nerpudi vzduch do motoroveho priestoru.
3.Pokial idem na dlhu cestu zaslepky dam von, pouzivam ich len pri mensich vzdialenostiach a pri fakt studenom pocasi.
4. NIe je to skodovka, ale nie je to ani 6 valec....ale je to cca 10 rocne diesel auto :)
TT-SIMIK napísal:Ak je termostat ok,tak ak nepotrebuje nepusti kvapalinu z chladica,ak pusti tak len tolko kolko potrebuje aby vyrovnal teploty,ja osobne by som ani nerozmyslal,ak je teplota nizsia o 10st. Je to 0,5L viac nafty,ak je o 30st,je to o 1,5L a to je odmerane.....takze termostaty a jedine ORIGINAL!!!!