Streda, 16. Mája 2018, 17:31
Zdravim, na aute sa mi prednedavnom rozsvietila kontrolka motora. Odhadoval som to na lambdu, auto som neskor u znameho napojil na diagnostiku (delphi) jedna lambda na valci 2-3 ako to tam pisalo mala hodnotu 15,99 bez rozdielu ci som pridal plyn alebo nie ta druha na valci 1-4 sa hybala, hodnoty zhruba 0,8... 1,0 pri pridani aj do 5,nieco (mam screenshoty tak ich sem dam) Takze som to bral ze je zla lambda ale este som ju nemenil. Neskor som bol este v jednom servise na inej diagnostike (BOSCH) tam mi povedal v ze ta lambda to su len hodnoty z riadacej jednotky co namera takze to nemusi znamenat ze je zla lambda ale ze to moze tahat niekde falosny vzduch a preto vykazuje take hodnoty. Ale rozmyslal som ze v tom pripade by sa ta hodnota aspon trosku hybala ci nie? a nestala stale na 15,99 bez rozdielu ci dam plyn alebo nie... a vypisala este chybu System sekundarneho vzduchu (rada1) vadny. Nejak mi neboli ochotny povedat co to presne znamena musel som vsetko z nich tahat aj to boli take odpovede... Poprosil by som vas teda o radu co si myslite ze to je alebo co mam s tym spravit... Este jedna vec cez zimu sa mi zrejme upchal separator kedze som otvoril veko motora pri chode a on netahal nic (pred zimou tam bol podtlak) neskor po zime sa to nejak spravilo samo zacal tam byt znova ci to nahodou nepretrhlo nejaku hadicku a preto podtlak bol naspat, to uz moja domnenka a ak hej, ze to by bol falosny vzduch?
DOLE SU OBRAZKY Z DIAG. DELPHI obrazok 2 je pridanie na plyn a obrazok 3 z volnobehu
-
Prílohy
-

-

- Pridanie na plyn
-

- Volnobeh
Naposledy upravil/-a
Metro v Štvrtok, 11. Júla 2019, 08:33, upravené celkom 1 krát.