... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Maťásek
Autor témy
Auto: E46 330i
Kraj: Bratislavský

spojka

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:13

Pani mal by som taku otazku: spojka mi zabera prilis vysoko, da sa to nejak pritiahnut aby zaberala nizsie? Pripadne co to znaci, je uz moc vysuchana ked zabera az hore? Diky.

Užívateľov profilový obrázok
Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:23

nastavit sa neda.. zachvilu asi pojde

VLADKY242

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:25

JJ spojka sa neda štelovať. je hydraulicka :wink:

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:27

:roll: no sakriš, to už nie je favorit :D

Maťásek
Autor témy
Auto: E46 330i

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:29

Ja za to nemozem, v minulom aute to islo :D Takze myslite ze za chvilu odide? Nevedeli by ste mi povedat kolko stoji nova? Je to na E46 330i.

Jannci
Auto: MB

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:32

tak taka sada stoji okolo 9000

bejbo20

cawte

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 07:41

mam taky problem so spojkou, ze ked nastartujem a idem zaradit, pri zaslapmuti citim ako mi ma spojkovom poedali premasa vybracie, resp. mi smou trasie......napr. ked idem rychlejsie a davam to do vyssich otacok cca 4 000 a zasppnem spojku aby som zaradil vyssi stupen tak normalne citim ako s mim trasie, alebo ked zastanem a zaslapnem spojku uplne tak sitim ako snou trasie......

Viete mi poradit co asi je snou, please??? ci je uz zodtata??? Vdaka
BMW is my LIfe..........

slamec

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 09:04

bejbo:
- to by malo robiť spojkové ložisko pred smrťou :lol:
a začína to robiť aj mne :cry:

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 11:45

Vsimol som si ze ked sa rozbieham na jednotke, a ked pustam spojku, tak po jej uplnom spusteni zapocujem, a aj na pedaly zacitim take chrupnutie. Pripada mi to taky kovovy zvuk. Urobi to iba vtedy ked auto stoji dlhsiu dobu a vzdy len raz. Pri jazde to uz nerobi. Je v spojke niejaky olej ktory by to mohol sposobovat? Predpokladam ze to moze byt aj prevodovkov, ze je tam malo oleja, a nestihne ho premazat. Ako zistim hladinu oleja v prevodovke? A ako dam dole ten krit okolo riadiacej paky? Pokusal som sa vcera o to, ale neprisiel som na to ako je to uchytene.

Jannci
Auto: MB

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 12:35

R0nnIe napísal:
Vsimol som si ze ked sa rozbieham na jednotke, a ked pustam spojku, tak po jej uplnom spusteni zapocujem, a aj na pedaly zacitim take chrupnutie. Pripada mi to taky kovovy zvuk. Urobi to iba vtedy ked auto stoji dlhsiu dobu a vzdy len raz. Pri jazde to uz nerobi. Je v spojke niejaky olej ktory by to mohol sposobovat? Predpokladam ze to moze byt aj prevodovkov, ze je tam malo oleja, a nestihne ho premazat. Ako zistim hladinu oleja v prevodovke? A ako dam dole ten krit okolo riadiacej paky? Pokusal som sa vcera o to, ale neprisiel som na to ako je to uchytene.

v spojke olej nieje. v prevodovke olej je, ale hladina sa neda zistit, kedze pisu, ze napln je celozivotna. jedine ju vypustit a naliat do nej novy olej

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 12:52

hladinu zistis tak, ze otvoris nalievaci otvor na prevodovke a nieco tam strcis,
ked plnis prevodovku olejom, tak maximum mas vtedy ked zacne vytekat, takze hladina je zarovno spodku srobu (napustacieho z boku), takze ak mas malo tak je nizsie
vraj je celozivotna, ale aj tak ho ubuda
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

RIKI
Auto: E36,316i coupe

vrrr

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 13:24

takze to asi aj mne umre spojka .bo aj mne zabera strasne vysoko .kua...co by stala na moje bawo ? E36 316i coupe r.v.96

bejbo20

slamec:

Pondelok, 20. Októbra 2008, 19:06

No takze po dlhom behani po servisoch a za kamosmi.... som dosiel k jedmemu....spojkove lozisko je deat a aj spojka preklzuje takze budem musiet vse menit.... Inac tie nase niektore servisi stoja za prd, napr. v jednom mi povedali ze mi vraj preskocila retaz,xax tak to som bol totalne na zemi od smiechu a v dalsom zase prisli na to ze mam zapchaty alebo otrhnuty strik, co by znamenalo ze by mi to riadne dymelo, rachotilo atd.... a to mi vobec nerobi....jednoducho povedane je tazke najst normalny servis a dobrych mechanikou...............inac dakujem slamec, uplne si sa trafil co je stim:))))
BMW is my LIfe..........

Skypco

Pondelok, 20. Októbra 2008, 21:46

BMino napísal:
hladinu zistis tak, ze otvoris nalievaci otvor na prevodovke a nieco tam strcis,
ked plnis prevodovku olejom, tak maximum mas vtedy ked zacne vytekat, takze hladina je zarovno spodku srobu (napustacieho z boku), takze ak mas malo tak je nizsie
vraj je celozivotna, ale aj tak ho ubuda

jj, hladina musi byt na urovni kontrolneho srobu prevodovky, a strcit tam staci prst...

...a ubuda hlavne ked mas v pr..ly simmerring kardan-prevodovka, ale aj to sa da liecit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní