... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Nitro napísal:ako ti moze merat otacky motora na diferenciali????ked tie otacky su UZ sprevodovane??? tam ti mera rychlost....otacky sa meraju na motore, sleduje sa klukova hriadel....
1morok napísal:presne toto som myslel..
ale ten snímač v dif.nesníma rýchlosť ale otáčky a ak je rýchlosť súčin
otáčok a obvodu kolesa, tak so zväčšením kolesa(nemyslím len zámenu 15"za18") dochádza k zvýšeniu rýchlosti pri rovnakých otáčkach,či?
balino napísal:maros takze ked ja teraz idem 60km/h tak kolko idem ?aby som vedel ked ma nameraju ze mali pravdu heh
BlackMW napísal:Nitro napísal:ako ti moze merat otacky motora na diferenciali???? :roll: ked tie otacky su UZ sprevodovane??? tam ti mera rychlost....otacky sa meraju na motore, sleduje sa klukova hriadel....1morok napísal:presne toto som myslel..
ale ten snímač v dif.nesníma rýchlosť ale otáčky a ak je rýchlosť súčin
otáčok a obvodu kolesa, tak so zväčšením kolesa(nemyslím len zámenu 15"za18") dochádza k zvýšeniu rýchlosti pri rovnakých otáčkach,či?
napisal to dobre, nepisal o otackach motora ale o otackach diferencialu.. :wink:
snimac v diferenciali snima otacky diferencialu.
Rychlost potom z tych otacok a obvodu kolesa, ktory je standardne na aute, vyrataju budiky..
Ak zmenis pneu za vyssie tak ti bude ukazovat stale rovnaku rychlost
ale pojdes rychlejsie lebo na jednu otacku spravis dlhsiu drahu..
balino napísal:no sak pocitaj 18'' 255/35 :wink: ? 8)
Nitro napísal:nebudem pisat ze to meria otacky a tak to prepocita na tach. na rychlost :wink: tak by som to vysletloval na prvej pomocnej..... aj na kluke ti meria otacky a nieje to rychlost...... zase ma nutite nadavat....
......ak chce niekto vyssiu rychlost nech si namontuje prevodovku z M3ky alebo nech si da diferak s mensim prevodovym pomerom alebo este lepsie nech si napasuje 22" elektrony, len pre boha nedavajte si to cipnut.... ono to fakt nepojde pri 5000 otackach (MOTORA) rychlejsie na 5ke!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nitro napísal:nebudem pisat ze to meria otacky a tak to prepocita na tach. na rychlosttak by som to vysletloval na prvej pomocnej..... aj na kluke ti meria otacky a nieje to rychlost...... zase ma nutite nadavat....
Nitro napísal:......ak chce niekto vyssiu rychlost nech si namontuje prevodovku z M3ky alebo nech si da diferak s mensim prevodovym pomerom alebo este lepsie nech si napasuje 22" elektrony, len pre boha nedavajte si to cipnut.... ono to fakt nepojde pri 5000 otackach (MOTORA) rychlejsie na 5ke!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nitro napísal:taaak to je dobra otazka .... neviem (ale na kardane to nieje este sprevodovane).....![]()