... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

wladas47
Autor témy
Auto: 318iS
Kraj: Bratislavský

Odlahčena remenica pre 318is

Piatok, 10. Augusta 2012, 09:16

Dobry den, mam motor M42 a zhanam nato odlahčene remenice ma tu stim dakto skusenost??lebo všetky čo som našiel boli určene len pre 6valce....
Naposledy upravil/-a wladas47 v Streda, 17. Októbra 2012, 08:29, upravené celkom 1 krát.
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

wladas47
Autor témy

Re: Odlahčena remenica pre 318is

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 18:17

viem že veľa vyrobcou nieje čo roby úpravy remenic na BMW štvorvalce...práve preto toto fórum či nikdo neve de takú môžem zohnať lebo všetky moje snahy už dáko upadajú lebo som vždy našiel len na šesťvalec..ak nepočítam zopár čínskych vyrobcou ktorý do europi nedovažaju ](*,)
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Užívateľov profilový obrázok
kiwic
Auto: e87 130i
Kraj: Prešovský

Utorok, 16. Októbra 2012, 21:38

Radsej vymen visko spojku za el. vrtulu bude to mat asi podobny efekt.
E87 130i
VW Lupo 3L 66kw

ex E36 318tds Touring
ex E36 325ti Compact
ex E36 316i Compact

Inst: @michael_tschesak

wladas47
Autor témy

Utorok, 16. Októbra 2012, 22:16

kiwic napísal:
Radsej vymen visko spojku za el. vrtulu bude to mat asi podobny efekt.

aj nadtim som už premišlal ale bude tam troška viacej prace pri prerabke elektriny potom...a v pripade oboch varijacii by bol najlepši efekt
Ex Mazda RX-7 FC

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 16. Októbra 2012, 22:23

v com tam je iny efekt elektrika a visco? :-k
E36 compact 316i           (||||)(||||)

vreco
Auto: Potuzený Touring

Utorok, 16. Októbra 2012, 23:51

zbytočne ti visko berie koníky aj keď je kompletne "vypnutá". a taktiež ak ti raz prdnú silenbloky na motore alebo ložisko na pumpe tak ti nerozšľahá polku vecí čo je pred ňou :D

ja som vymenil termostat a čidlo pre ventilátor za náhrady s nižšou teplotou a vydržalo to aj bratislavské kolóny v 36ke so spustenou klímou. a určite som pocítil reakciu na plyn k lepšiemu.
Obrázok

wladas47
Autor témy

Streda, 17. Októbra 2012, 08:28

johnyfly1 napísal:
v com tam je iny efekt elektrika a visco? :-k

som tam napisal ze odlachčena remenica a elektricka vrtula by malanajlepši efekt na vykon.....nie efekto visco a elektriny...
len premišlam de a ako by som zapojil tu vrtulu koli poistkam aby to zniesli.....

inako bol znatelne zvišenie vykonu???hlavne by ma zaujimala zmena krutiaka v nizkych otačkach ....predca pravda že visco aj z vrtulou ma dohromadi dake kilečko takže je to velke bremeno pre klukovku
Ex Mazda RX-7 FC

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Streda, 24. Októbra 2012, 18:08

Otázočka odo mňa, tieto odľahčené remenice, dobre som pochopil že to sú kladky akurát s menšou váhou? Tým že ich motor nemusí roztáčať takou silou, tak vznikne nárast výkonu? Teda nestráca sa ten výkon na kladkách? Niečo som pokukal a za cca 200€ som sa tu http://www.beastpower.com/p/bmw/tms-power/PPK-E46 dočítal, že 10hp dostanem to je celkom fajn vecička potom, prečo to všetci ešte nemáme na aute?

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 24. Októbra 2012, 21:37

na toto sa da povedat len LOL... 10hp? co to je za blbost? ak raz udas tej remenici nejaku uhlovu rychlost za pomoci nejakeho momentu, tak uz ziadnu energiu nespotrebuva, tudiz sa lahsia remenica prejavi akurat pri vysliapnuti plynu na volnobehu, aj to dost neznatelne, ta visco spojka detto, akurat ked je zopnuta, vtedy uz nejaky ten vykon bere - logicky, ked ju nahradis el. vrtulou tak nebudes brat energiu priamo z drazkoveho remena, ale cez alternator, velka vyhra. Lepsia uprava je odlahceny zotrvacnik, co uz znatelne pomoze motoru do otacok, a aj do vybracii.. radsej sa naucte gramatiku, a tych 200€ za remenicu dajte do noveho oleja, a sviecok...
Naposledy upravil/-a starynovy v Streda, 24. Októbra 2012, 22:29, upravené celkom 1 krát.

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Streda, 24. Októbra 2012, 21:50

starynovy napísal:
na toto sa da povedat len LOL... 10hp? co to je za blbost? ak raz udas tej remenici nejaku uhlovu rychlost za pomoci nejakeho momentu, tak uz ziadnu energiu nespotrebuva, tudiz sa lahsia remenica prejavi akurat pri vysliapnuti plynu na volnobehu, aj to dost neznatelne, ta visco spojka detto, akurat ked je zopnuta, vtedy uz nejaky ten vykon bere - logicky, ked ju nahradis el. vrtulou tak nebudes brat energiu priamo z drazkoveho remena, ale cez alternator, velka vyhra. Lepsia uprava je odlahceny zotrvacnik, co uz znatelne pomoze motoru do otacok, a aj do vybracii.. radsej sa naucte gramatiku, a tych 200€ za remenicu dajte do noveho oleja, a sviecok...

suhlasim, naco ziskavat uplne zanedbatelny a nepoznatelny rozdiel remenicami za 200€ keď sa dá veľa získať napr. vyhádzaním interiéru a odľahčením auta, dať tam nejaké ľahké disky..... to sú veci ktoré sa väčšinou najskôr riešia, a sú to lacné riešenia

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 00:45

ked odlahcujes zotrvak, mal by si vraj aj remenicu... priznam sa, nikdy som neskumal, pre mna su take upravy zbytocne, kedze NM su u mna vhodnejsie, ale i tak... a ako tieto vahy ti dost spravia... odlahceny zotrvak, remenica, same znizovanie hmotnosti, ktore sa musia roztocit... kazdy dober je nevhodny, ale je znamo, ze pri el. vrtuli mas k dispozicii vacsi vykon, kedze ked sa rutis po okreskach, tak vrtulu nepotrebujes... alebo teda okruh, aby sme boli legalni :P
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 02:07

odlahceny zotrvacnik a aj remenica ma svoje pre a proti.. tym, ze je kvazi lahsi(a), motor ich lahsie a jednoduchsie vie roztocit, cize bude viac zivsi v nabehu do otacok.. to ci pridaju vykon je podla mna relativne.. neviem ci pridaju hp, podla mna ani nie, ale lepsie pojdu do otacok.. co je velmi uzitocne.. rovnako je to aj s visko a vrtulou..

avsak nevyhoda je taka, ze tym, ze maju mensiu vahu, maju aj mensiu zotrvacnost, cize budu potrebovat viac paliva na udrzanie, kedze velmi rychlo a lahko klesnu otacky, a vzrastie spotreba.. ja som nad tym tiez rozmyslal, a mozno sa dakedy do toho pustim..

remenicu by som tipol, ze sa da celkom jednoducho spravit, tak ako aj odlahcit zotrvak, a to bud nejakym vybrusom, alebo vyvrtanim dier.. kazdopadne treba vediet, kam vrtat, a na to uz musi clovek co to vediet..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 21:36

jazdil som na E36 323i pol roka bez visco a vrtule a nič som nepocítil na výkone a ani na reakcii na plyn.....aspon môj pocit.....možno sa pletiem, nejazdil som furt ostro- daily car
Obrázok

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Piatok, 26. Októbra 2012, 09:26

starynovy napísal:

Nerozumiem tomu moc, tak preto som sa opytal, tych 10 hp bolo pisanych v tom linku tak preto ma to zaujalo. Zotrvacnik bude urcite v plane, pravdepodobne ale aj toto. Olej dostane auto tak ci tak. A to ze niecomu udas nejake zrychlenie neznamena podla mna ze uz to ziadnu energiu nespotrebuva, hadam to nie je perpetum mobile. Musis predsa dodavat energiu na to aby si udrzal urcite otacky nie? Dalo by sa ale odpovedat aj menej arogantne, nemyslis? Pravopisne chyby nemam rad ani ja to mas pravdu.

Kraken napísal:

suhlasim, naco ziskavat uplne zanedbatelny a nepoznatelny rozdiel remenicami za 200€ keď sa dá veľa získať napr. vyhádzaním interiéru a odľahčením auta, dať tam nejaké ľahké disky..... to sú veci ktoré sa väčšinou najskôr riešia, a sú to lacné riešenia

Toto sa a daily car moc realizovat neda, okrem lahkych diskov, tie uz su.

TomNR napísal:
ked odlahcujes zotrvak, mal by si vraj aj remenicu... priznam sa, nikdy som neskumal, pre mna su take upravy zbytocne, kedze NM su u mna vhodnejsie, ale i tak... a ako tieto vahy ti dost spravia... odlahceny zotrvak, remenica, same znizovanie hmotnosti, ktore sa musia roztocit... kazdy dober je nevhodny, ale je znamo, ze pri el. vrtuli mas k dispozicii vacsi vykon, kedze ked sa rutis po okreskach, tak vrtulu nepotrebujes... alebo teda okruh, aby sme boli legalni :P

Ako si myslel ze Nm su u teba dolezitejsie? Myslis ze tymto sposobom sa meni nejako priebeh krutaku?

Chalani len sa pytam neznamena to ze chcem niekoho zhodit, alebo co. Ak by to bola dobra uprava tak nevidim jediny dovod preco by sa nemala robit.

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Piatok, 26. Októbra 2012, 10:23

tak ti poviem... rad sa sklznem, ono to s prekvapenim ide aj na asfalte s vhodnymi pneu :D preto su pre mna NM vyhodnejsie ako drat sa za otackami (beriem to tak, ze to su kw...)
a keby mam odlahcenu remenicu, zotrvak, tak NM klesaju... nie su tam uz take hmoty, ktore drzia tu hybnost... neviem ci tu, alebo v debate o vackach, ale tusim tu niekto spominal, ze odlahcena remenica a zotrvak... ano, motor sa lahsie rozkruti, lahsie ide do otacok, ale ked dojde kopec, budes musiet podradovat, lebo motor to neuvladze
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 12 neregistrovaných