Keby ste videli ako vyzera klapka na 6valci s ASC (samozrejme benzín) nikdy by ste nemohli šíriť takú demagógiu ako,že ASC na benzíne dokáže pridávať alebo že to je stabilizácia. Keďže ten systém neurobí nič keď auto na mokrej vozovke rozkývem a ustrelí mi riť.
..ja poznam princíp fungovania ASC na benzinoch viem ako to spolupracuje so škrtiacou klapkou, neviem naco sa tu dohadujeme borcovi to i tak nepomoze, ale kedze odpojí cidlo a neblbne mu to tak to suvis s tym mat bude...
a stabilizaciu pokial viem to nikdy nemalo, na to je cidlo priecneho zrychlenia atd.
A dostávame sa k problému ktorý tu panuje. Jediná vec s ktorou ASC spolupracuje a je na škriacej klapke je čidlo polohy klapky alebo "poloha plynového pedála" a tamtá vec 1ka je motorček ktorý ovláda ASC klapku pozor !! Tá klapka je v pokoji otvorená a ten motorček ju ťahom zatvára!!! Takže v tomto spočíva ten problém kedy nikdy asc nepridá!!!! V aute s asc sú 2 klapky. Škrtiaca a ASC.
tak odpojil som zadne abs cislo, zacalo mi svietit abs a asc no prestalo to pridavat. tak som zohnal nove abs cidlo a vymenil som ho zapojil som vsertko a robi to dalej aj ked som to abs cidlo vymenil. mechnik mi radil ze to moze byt prehnita kabelaz a preto to robi no mne sa to nezda.