... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
swandes
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

Ma byt toto zapojene?

Piatok, 21. Novembra 2008, 08:20

Zdar pani.
Chcem Vas poprosit o radu ci ma byt toto,nemam zdanie co to moze byt :lol: ci to ma byt zapojene.Ta mala krabicka je na lavej prednej strane,idu z nej 3 kabliky no nie su zapojene :shock: .Moze to byt nejake cidlo napr.na dosticky ci abs? :roll: .Ta vacsia krabicka oznacena modrou farbou ma na lavej prednej strane v sebe 2 valceky no na pravej prednej je iba jeden :shock:
Dakujem za reakcie 8)
Prílohy
bmw1.JPG
bmw1.JPG (145.96 KiB) 1806 zobrazení
bmw2.JPG
bmw2.JPG (129.61 KiB) 1806 zobrazení
bmw3.JPG
bmw3.JPG (362.49 KiB) 1806 zobrazení
"The rest has cars but You've got BMW"
BMW 330d E46 150kW/204Hp M Packet IIObrázok
Pribeh: pribehy-nasich-aut/black-pearl-trysky-repas-t80985.html
//Zaslepky sania,vyroba//

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Piatok, 21. Novembra 2008, 08:24

Máš xenony? to prvé s tou "ručičkou" je záťažový senzor na náprave na automatické nastavenie svetiel, mal by si ho mať aj vzadu ale máš to odstrihnuté ako píšeš a to v modrej nemám šajn, vyzerá to že ten hrubší kábel ide z kolesa a z nej ide tenký dakam do auta. čo si hovoril že v nútri je?

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 21. Novembra 2008, 08:39

ten modry kruzok. Je to krabicka, kde su spojene konektory od cidla ABS a od kontroly oblozenia

swandes
Autor témy

hmm

Piatok, 21. Novembra 2008, 08:46

profor napísal:
Máš xenony? to prvé s tou "ručičkou" je záťažový senzor na náprave na automatické nastavenie svetiel, mal by si ho mať aj vzadu ale máš to odstrihnuté ako píšeš a to v modrej nemám šajn, vyzerá to že ten hrubší kábel ide z kolesa a z nej ide tenký dakam do auta. čo si hovoril že v nútri je?

Ano mam xenony a sakra je to odtrhnute :? kde by som to mal napojit?no sa mi zda ze funguje aj ked tento jeden neni :roll:
Prave som nafotil obsah tej "modrej" krabicky...ne tejto pravej strene je vnutri len jeden valcek no na druhej su dva aj dva vyvody su zapojene,,,do kolesa :? hmm co to moze byt?
Prílohy
v1.JPG
v1.JPG (345.83 KiB) 1792 zobrazení
v2.JPG
v2.JPG (324.01 KiB) 1794 zobrazení
v4.JPG
v4.JPG (277.75 KiB) 1792 zobrazení
Naposledy upravil/-a swandes v Piatok, 21. Novembra 2008, 09:42, upravené celkom 1 krát.

profor

Piatok, 21. Novembra 2008, 08:58

No ako napísal Jannci je to zrejme iba spojenie toho "odolného" káblu s normálnym, veď to vidíš.

No nemáš tam niekde druhý odrezok? niekde poblíž?
Neviem ako to je v prípade že ti odíde jeden senzor na náprave teda ako systém ďalej funguje, vo WDS som to nenašiel, ale je možné že svetlá boli stiahnuté (myslím nivó) na minimum a niekto ich vytiahol asi skrutkovačom ak to do tej miery ide.

swandes
Autor témy

no

Piatok, 21. Novembra 2008, 09:17

profor napísal:
No ako napísal Jannci je to zrejme iba spojenie toho "odolného" káblu s normálnym, veď to vidíš.

No nemáš tam niekde druhý odrezok? niekde poblíž?
Neviem ako to je v prípade že ti odíde jeden senzor na náprave teda ako systém ďalej funguje, vo WDS som to nenašiel, ale je možné že svetlá boli stiahnuté (myslím nivó) na minimum a niekto ich vytiahol asi skrutkovačom ak to do tej miery ide.

Ked budem mat bawo zasa hore skusim pozriet no zatial som nic,odrezok nenasiel :roll: .
Ale abs,senzor zatazenia vsetko funguje...haluz

Jannci
Auto: MB

Re: no

Piatok, 21. Novembra 2008, 09:24

Swandes 320D napísal:
Ked budem mat bawo zasa hore skusim pozriet no zatial som nic,odrezok nenasiel :roll: .
Ale abs,senzor zatazenia vsetko funguje...haluz

lebo tu krabicku mas pripojenu. Kabel ti ide zhora a aj zdola. ked tu krabicku roztvoris, tak vnutri je schovany konektor. to je vlastne kvoli vode. P.S. na jednej strane idu du krabicky dva snimace ABS a oblozenie a na druhej strane len jeden ABS. Kontrola oblozenia je tusim len vlavo

profor

Piatok, 21. Novembra 2008, 09:36

No ten senzor zaťaženie ale nefachčí ako má, musia byť dva aby to pracovalo správne

swandes
Autor témy

ale

Piatok, 21. Novembra 2008, 09:41

Pani a je mozne dopojit si to sam alebo bude lepsie navstivit nej odbornika,autoelektrikara nech sa na to pozrie :shock:

profor

Piatok, 21. Novembra 2008, 09:55

No ja si myslím že pokial ten kábel nájdeš teda ten druhý odrezok, napájkovať by si to mal vedieť ak vieš pájkovať ale na tvojom mieste by som odpojil konektor z toho snímača a vybral a odpojil aj RJ svetiel.

Potom bude treba asi navštíviť servis nech skontrolujú chyby a urobia nejakú inicializáciu

TT-SIMIK

Re: Ma byt toto zapojene?

Piatok, 21. Novembra 2008, 11:17

Swandes 320D napísal:
Zdar pani.
Chcem Vas poprosit o radu ci ma byt toto,nemam zdanie co to moze byt :lol: ci to ma byt zapojene.Ta mala krabicka je na lavej prednej strane,idu z nej 3 kabliky no nie su zapojene :shock: .Moze to byt nejake cidlo napr.na dosticky ci abs? :roll: .Ta vacsia krabicka oznacena modrou farbou ma na lavej prednej strane v sebe 2 valceky no na pravej prednej je iba jeden :shock:
Dakujem za reakcie 8)

AKo sa už povedalo, tak to prve je zátažovy senzor, ten vyhodnocuje nadstavenie xenonov voči vozovke,daj to čím skor do poriadku........v navodoch som dal navod k inštalacii xenonov a tam máš presne zapojenie tohto senzora,kablik po kabliku.........a čo sa tyka tej druhej krabičky....tak to je len kritka na konektor čidla , na opotrebenie brzdového obloženia.....:-)))) 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 21. Novembra 2008, 11:20

ten kabel co ti chyba v tej krabicke je SENZOR OPOTREBOVANIA KOTUCOV, je rozpojitelny a spaja sa presne v tej krabicke s kablom od auta, ja tam ale nic nevidim, ani kabel od auta ten pravdepodobne chyba. Mas tam dalej este cidlo ABS, to tam je:) a posledny kabel je hadicka brzdova.

no a to v tom cervenom asi ten zatazovy snimac, ja take asi nic nemam:(

swandes
Autor témy

dik

Piatok, 21. Novembra 2008, 11:35

Pani dakujem za reakcie :-$ dam to cim skor do poriadku,idem mrknut na ten navod od "zhmp" hned budem mudrejsi.
Potom hodim info ako som podadol.......VDAKA :wink:

misenko00
Auto: Bmw e46 330xdtA

Piatok, 21. Novembra 2008, 11:35

ja to mal tiez odlomene ten zatazovy senzor bolo to cele neohybne ,zasrate cele ..tak som to ocistil hodil na to WDcko a zalepil "lepiacou paskou " a ide to :) skontrolujes si to tak ci to funguje napr ked stojis na kopci povedz dole kopcom .vypnes motor a klucik das do polohy dva to by malo byt pred startovanim nechnabehnu vsetky kontrolky a zapnes xenony a v noci by si mal vidiet ako sa ti zdvihnu nasteluju sa ti .haluz celkom

swandes
Autor témy

dik

Piatok, 21. Novembra 2008, 11:48

misenko00 napísal:
ja to mal tiez odlomene ten zatazovy senzor bolo to cele neohybne ,zasrate cele ..tak som to ocistil hodil na to WDcko a zalepil "lepiacou paskou " a ide to :) skontrolujes si to tak ci to funguje napr ked stojis na kopci povedz dole kopcom .vypnes motor a klucik das do polohy dva to by malo byt pred startovanim nechnabehnu vsetky kontrolky a zapnes xenony a v noci by si mal vidiet ako sa ti zdvihnu nasteluju sa ti .haluz celkom

Vdaka za tip...skusim :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných