... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Cawba
Autor témy
Auto: e36 328iC
Kraj: Zahraničie

E36 - Zamena svetel

Sobota, 13. Júna 2009, 19:35

Borci, potreboval bych poradit. Mam na aute svetla 2xH7 Bosch, ktery jak znamo vypaluji ty rozptylovy skla (pry jsou plastovy? ) Mam tu druhy svetla 2xH7 ZKW a ty maji rozptylovy skla naprosto OK. Mam nekolik moznosti:
1. Prehodit komplet cely svetla kus za kus. Q: Budou sedet konektory, uchyty, motorky...? Abych vedel driv, nez to rozvrtam.
2. Do stavajicich Bosch dat jen ty dobry sklicka ze ZKW. Q: Pujde to?
3. Udelat to uplne naopak. Nechat ty ZKW jak jsou a jen na ne dat moje vnejsi obdelnikovy skla, protoze jsou v mnohem lepsim stavu. Q: Pujde to? :smile:

Pokud mate nejaky konkretni rady a zkusenosti, budu moc rad. Pripadne me muzete nasmerovat na topic, kde se tenhle problem resi. :oops: Predem moc diky :bmwball:
Obrázok

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: E36 - Zamena svetel

Sobota, 13. Júna 2009, 23:17

tie vonkajsie obdlznikove skla su nalepene. Aspon ja ich mam nalepene.

ked mas komplet svetla, tak ich mas asi aj s motorcekmi, ci si ich kupil bez motorcekov?

A konektory su tusim rovnake, ale to neviem na 100%

Mimo

Sobota, 13. Júna 2009, 23:30

neviem či už nespím ale skúsim čosi:
1, kus za kus sedia.. konektory sedia, úchyty sedia, motorčeky som ešte nevidel že by nesedeli na iných svetlách
2, ak to myslíš tak,že vymeníš tie plastové rozptylky za sklenené... tak toto by sa myslím dalo.
3, určite nie... úchyty predného skla sú úplne inde pri ZKW a pri BOSCH (jedine,že by sa ti chcelo úplne oddeliť predné sklo bosch od plastu a zase lepiť na ZKW.. :roll: sklá by teoreticky mali byť rovnaké, ešte som ich takto neporovnával :-" )

:roll: tak si vyber...

luky2208
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 14. Júna 2009, 07:32

Predne sklá + ten plastovy ramyk + rozplilove sklá som vymenil zo svetiel ZKV na svetla BOSCH pasuje to. ALE !!!! paraboli BOSCH + skla ZKV = vnoci nič neuvydíš. svieti to len ako ked z tých BOSCH vyberieš tie plastové rozplylové sklíčka, len dva luče rovno ako z ručnej baterky :( . Svetla maju rozdielnu parabolu !!!! BOSCH = len klasicka parabola. ZKV = parabola z dvoma vyrezmi po bokoch.

Mimo

Nedeľa, 14. Júna 2009, 08:15

jaj ano, paraboly sú iné, to máš pravdu. ale ako si prosím ťa pripevnil predné sklo zo zkw na bosch? však bosch má úchyty hore a dole, zkw azs po bokoch :-k

Cawba
Autor témy
Auto: e36 328iC
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 14. Júna 2009, 11:49

Takze jsem se do toho pred obedem pustil :smile:
Rozebral jsem oboje svetla a do svetel Bosch jsem nacpal skleneny rozptylovy skla ze ZKW.
Nepasuje to uplne 100% ale pujde to doupravit. Postreh z vymeny je takovy, ze rozptylovy skla jsou u obou vyrobcu jiny trochu a to jak u potkavacky, tak i u dalky.
Jak uz psal Mimo, tak komplet ty odbelnikovy svetla i s rameckem nepasuji, ale taky by se dalo mozna doladit. Zvolil jsem ale tu jednodussi vymenu, takze jsem to podrobneji nezkoumal.
Praboly se mi zdaji skoro totozny. Akorat myslim na dalce u ZKW je na te parabole takovy zlom. A jeste na jedne zarovce je to stinitko, ale nepamatuju si ted jestli dalka/potkavacka?
Zaverem..... rikate, ze kdyz necham v parabolach Bosch rozptylovy skla ZKW, ze to bude svitit do riti :?: ](*,) :cry:
Asi to budu muset vecer proverit :-k
Obrázok

Mimo

Nedeľa, 14. Júna 2009, 12:13

odskúšané to nemám ale ked luky píše,že to bude svietiť na riť tak to je možné :roll:
kedže aj tvar tej paraboly je trochu iný kvôli tomu zlomu. to tienizko by malo byť na stretávačkách, dialkové to nemajú.
však večer vyskúšaj a uvidíš.. to je najmenej ked máš svetlá vonku.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných