... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

E36 - Zadna naprava hrka - Vyriesene

Streda, 20. Mája 2009, 07:15

Zdravim Pani, v poslednom case mi zacalo nieco hrkat na zadnej naprave. No kukal som vsade, a nic co by mohlo hrkat som nenasiel. Ked som sa aj s kamaratom pokusal autom triast, nic nehrkalo. Roby to len ked prechadzam cez jamy (a vtedy sa to neda identifikovat). Som uz s toho dost zufali. Veci ktore som vylucil su : vyfuk, tie plechy okolo kardanu. Nenapada vas co by mohlo na zadnej naprave hrkat pri prechode prekazkou.
Naposledy upravil/-a R0nnIe v Štvrtok, 21. Mája 2009, 07:04, upravené celkom 1 krát.

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Re: E36 - Zadna naprava hrka

Streda, 20. Mája 2009, 07:21

skus pozriet ci nepadly alebo sa neuvolnili tie brzdiace oblozenia z rucnej brzdy v zadných kotúcoch. ak nie potom nejaky silentblok je v prdeli. Skontroluj aj pruziny, ci nie je kusok z nej ulomeny zvykne sa lamat ta dolna cast asi tak jeden zavit.
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

R0nnIe
Autor témy

Streda, 20. Mája 2009, 07:37

djlaco napísal:
skus pozriet ci nepadly alebo sa neuvolnili tie brzdiace oblozenia z rucnej brzdy v zadných kotúcoch. ak nie potom nejaky silentblok je v prdeli. Skontroluj aj pruziny, ci nie je kusok z nej ulomeny zvykne sa lamat ta dolna cast asi tak jeden zavit.

-Nad brzdicmi som tiez myslel , lebo ich mam spravene alterantivne, nakolko sa mi ich podarilo odrapit, tak som tam dal uchyty z VW group. Skusim ich dat uplne do riti, ze ci to bude hrkat, ak nie, dam silnejsie strunky.
-Nedavno sme kontrolovali silenty, zle su iba dva, ktore uz mam kupene, no tie to urcite nehrkaju, ani ten zvuk nieje taky
-Teraz som si spomenul, ze raz som stal na parkovisku, pozeram na auto, a prave zadne koleso som mal schovane za plechom , ako citroen. No ked som odtial odisiel, uz som to tak nikdy nemal. Toto si ale skor vysvetlujem tak, ze je zly tlmic. Lebo mi tam zacal vytekat, a mozno sa pridrel vtedy v takej polohe. Nove tlmice uz mam zajednane.

-Teoreticky ci to roby brzda mozem skusit aj tak, ze skutim po nerovnostiach prejst s mierne zatiahnutou rucnou brzdou.

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Streda, 20. Mája 2009, 07:44

podla toho co pises bude asi ten tlmic v prdeli. Ja som mal problem tiez s tou rucnou a tiez som to vyriesil podobne ako ty. Som to mal udrapene z toho plechu a bola tam velka diera tak som dal podlozku a maticu, pruzinku a uz mi to drzi :)
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

R0nnIe
Autor témy

Streda, 20. Mája 2009, 08:23

djlaco napísal:
podla toho co pises bude asi ten tlmic v prdeli. Ja som mal problem tiez s tou rucnou a tiez som to vyriesil podobne ako ty. Som to mal udrapene z toho plechu a bola tam velka diera tak som dal podlozku a maticu, pruzinku a uz mi to drzi :)

Ja som tam mal najskor tiez tak ako ty, ale tie matice mi dobre nedrzali, tak som kupil v servise tieto uchyty za 80centov (v servise preto, lebo v predajni na ND stali 5Euro :D)

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Streda, 20. Mája 2009, 08:43

hrkalka byva casto zlomeny pliesok na platnickach alebo rozsypana rucna brzda.
platnicky - daj do vyhladania 'hrkalka', je to druhy vysledok..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

R0nnIe
Autor témy

Streda, 20. Mája 2009, 09:08

BlackMW napísal:
hrkalka byva casto zlomeny pliesok na platnickach alebo rozsypana rucna brzda.
platnicky - daj do vyhladania 'hrkalka', je to druhy vysledok..

No mam uplne nove platnicky, a ked som minule pozeral koleso, lebo mi to vrzgalo ako furik po intenzivnejsom brzdeni (vtedy to bol zadny plech , bol zohnuty z suchal sa o kotuc, a preto to vrzgalo) tak som mal dole vsetko, a pliesky boli na svojom mieste, iba ze by to robilo druhe koleso, to som dole nemal uz dlhsiu dobu, tak neviem. Kazdopadne dakujem za radu, a aj toto pozriem

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 20. Mája 2009, 10:00

inak mne po prejazde hrboilcami hrkalo horne ulozenie, skus pozriet este to

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 20. Mája 2009, 10:07

klasika, mas v peecku silenbloky, mne to tiez buchotalo pri prejazde cez jamy. Je tam 3ks na kazdej strane co su tak kriticke;) Ak chces napis mi ss a poslem foto.

R0nnIe
Autor témy

Štvrtok, 21. Mája 2009, 07:03

Takze je to vyriesene, bolo to to co pisal BlackMW. Hrkali vnutorne platnicky na obydvoch stranach. Pliesok nebol odlomeny, ale bol len malo roztiahnuty, tak tam bola vola a preto som si to nevsimol, a preto to nehrkalo ked som autom triasol. Dakujem Vam za pomoc

Bikemann

Štvrtok, 21. Mája 2009, 08:09

R0nnIe napísal:
Takze je to vyriesene, bolo to to co pisal BlackMW. Hrkali vnutorne platnicky na obydvoch stranach. Pliesok nebol odlomeny, ale bol len malo roztiahnuty, tak tam bola vola a preto som si to nevsimol, a preto to nehrkalo ked som autom triasol. Dakujem Vam za pomoc

ahoj myslis platnicky na brzdovych stmenoch? pretoze aj moje auto je jak jedna velka hrkalka, a tiez som uz z toho zufali, uz mam objednane powerflexi na prednu aj zadnu napravu ale to urcite podla mna nemoze hentak hrkat jak plech o plech... dikk

R0nnIe
Autor témy

Štvrtok, 21. Mája 2009, 08:55

Bikemann napísal:

ahoj myslis platnicky na brzdovych stmenoch? pretoze aj moje auto je jak jedna velka hrkalka, a tiez som uz z toho zufali, uz mam objednane powerflexi na prednu aj zadnu napravu ale to urcite podla mna nemoze hentak hrkat jak plech o plech... dikk

Ano, tie platnicky co su pri priestiku, maju na sebe taky pliesok, ktory sa do toho piestiku zasuva, aby sa platnicka nehybala. Ked to mas odtrhnute, alebo ti to slabo drzi tak to hrka. Zistis to jehnoducho ci to je tym. Odsrobuj koleso, a ak sa ti da ta platnicka hukov lahko hybat, tak to dobre nedrzi. Ja som to skusal aj tak ze som gumovym kladivom pobuchal po kotuci, a hned bolo jasne co to hrkoce. Ked som to zmontoval, tak som pobuchal znovu, aby som vedel ze je to ok.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných