... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Tajtrlik napísal:Tak isto sa mi rozsvietia až keď zapnem parkovačky a prestanú keĎ ich vypnem ale okná idú pokiaľ nezatvorím dvere
Cicicok napísal:Komfortne rele odpoji okna dvere aj ked su dvere otvorene dlhsi cas. Nechcem radsej ani vediet ako ti to zapajal![]()
V kazdom pripade by nebolo zle, keby si opomenul aky mas rok, lebo mozeme len tapat. Rele najdes nad kolenami sofera v plastovom ramceku, pod tym plastom.
K tym konektorom pri elektrickych oknach (siber ine):
Vykonnostny system pri ZVM
Cierny konektor - male piny (mal funkciu tip)
Biely konektor - velke piny (ziaden tip)
Relatkovy system pri ZKE IV
Zeleny konektor - male piny
Biely konektor - male piny
(niesom si 100% isty farbami)
P.S. Najvacsi gol je, ze aby dialkovy zamkol potrebuje vyslat impulz na jeden pin a odomkol na druhy pin. Na jednotku centralu ZVM/ZKE. Jednoduche ako napojit kabel do zastrcky.
Cicicok napísal:Staci datum vyroby. Ako som uz spomenul.
Cicicok napísal:Ja to viem pochopit velmi lahko, ale nerozumiem preco je to zelene, ked to ma byt cierne. Ten zeleny ma viacej pinov, lebo ma tip funkciu (stlacis a okno ide aj bez drzania gombika=tip funkcia) Kaslat na farbu.
A mas ZVM (Zentralverregulierungsmodul). Riadiaca jednotka centralu, na bielom konektore, pin9 je kabel na ovladanie komfortneho relatka, ktore som ti spominal, kde najdes. Odpoj ho a gombose zhasnu t.j. okna nepojdu iba ked bude kluc v II. polohe.
Mimo napísal:toto neviem pochopiť ako môžeš mať jeden konektor iný ako druhý![]()
do toho bieleho konektora ti idú hrubšie káble?
Mimo napísal:veď aj mne to tak funguje, ale to mám novšie konektory s tenkými kolíkmi(tam ide myslím aj viac káblov), ty máš aké? resp aký ročník?