... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

MurphY
Autor témy
Auto: 320i E36
Kraj: Bratislavský

E36 Nezapojena lambda sonda

Utorok, 3. Augusta 2010, 14:50

Sorry chlapi ze to zase otvaram..ale sere ma to uz..jedna sa o to ze dneska som pozeral na ten motor a skusal som dojst nato preco to nestartuje vobec...a v tom vidim ze lambda sonda nebola zapojena normalne z nej trcali iba 4 kable a nikam neviedli..takze urcite toto sposobovalo to ze kolisali otacky na volnobehu a este by ma zaujimalo ci lambda sonda ma vplyv na startovanie ?

Užívateľov profilový obrázok
Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI
Kraj: Žilinský

Re: E36 Nezapojena lambda sonda

Utorok, 3. Augusta 2010, 15:35

Cawko lambda nema vobec ziaden vpliv na startovanie a ani na jeho kvalitu, dlhsie uz jazdim bez nej a jedine to ma vpliv na emisie a spotrebu a motor s nou ide akoby kludnejsie... A ten starter vobec nestartuje ???
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

MurphY
Autor témy

Utorok, 3. Augusta 2010, 15:40

hej starter toci v poriadku...s pomocou cistica brzd to nakopnem..ale otacky to neako moc nedrzi

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Utorok, 3. Augusta 2010, 20:57

MurphY napísal:
hej starter toci v poriadku...s pomocou cistica brzd to nakopnem..ale otacky to neako moc nedrzi

Tazko je o tom hovorit ci to nieje aj sondou, urcite to nou samotnou nieje, ale moze to byt zhoda viacerych veci. Mne osobne napriklad auto nedzi volnobeh a zdochyna ked odpojim vahu vzduch a to by tiez nikto neopovedal ze auto bez nej nepojde . Ale zas doterz ti to islo aj bez tej sondy nie?
No ale je to malo pravdepodobne ze by to bolo nou to je pravda, urcite bude problem aj inde !

Michaell_1

Streda, 4. Augusta 2010, 11:03

Auuu kukal si uz vzduchovi aj palivovi filter a sviecky su ake stare? ked si nastartoval skusal si odpojit vahu vzduchu? pripadne si este kukni vsetky vzduchove hadice ci nemaju dierku netesnosti a podobne...
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

MurphY
Autor témy

Streda, 4. Augusta 2010, 14:49

Michaell_1 napísal:
Auuu kukal si uz vzduchovi aj palivovi filter a sviecky su ake stare? ked si nastartoval skusal si odpojit vahu vzduchu? pripadne si este kukni vsetky vzduchove hadice ci nemaju dierku netesnosti a podobne...

palivovy dnes pozrem..sviecky som menil za nove...vzduchovy filter som vybral na chvilu ale aj tak nechytilo..dal som hned naspat..jedna hadica mam taky pocit ze je derava lebo bola lepena izolackou..

Michaell_1

Štvrtok, 5. Augusta 2010, 10:35

MurphY napísal:

palivovy dnes pozrem..sviecky som menil za nove...vzduchovy filter som vybral na chvilu ale aj tak nechytilo..dal som hned naspat..jedna hadica mam taky pocit ze je derava lebo bola lepena izolackou..

Palivovi odporucam vymenit uz len koli svedomiu a kludnemu spanku :D hadicu kukni ci je ozaj derava a z vyfuku pri startovani aspon citit benzin???
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Piatok, 6. Augusta 2010, 09:02

Odporucam ti zacat od cerpadla, urob nasledovne, odstran sedak zadneho sedadla, daj dole ten plech nad cerpadlom a potoc klucom a pocuvaj ci bude cerpadlo tahat, popripade nech pocuva niekto iny. Ak nebude pocut cerpadlo tak vyber rele cerpadla a spoj kablikom kontakty KL30 a KL87b a pocuvaj cerpadlo, ak ho bude pocut, vymen rele, ak nie, nahovno bude cerpadlo. Zisti najskor toto, potom ti poviem dalej.

Cislo 3 je rele cerpadla
Prílohy
rele.JPG
rele.JPG (14.15 KiB) 3300 zobrazení
rele2.JPG
rele2.JPG (12.43 KiB) 3300 zobrazení

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 6. Augusta 2010, 20:09

bez lambdy sa nastartovat da... tiez som jazdil bez nej.

MurphY
Autor témy

Sobota, 7. Augusta 2010, 12:46

R0nnIe napísal:
Odporucam ti zacat od cerpadla, urob nasledovne, odstran sedak zadneho sedadla, daj dole ten plech nad cerpadlom a potoc klucom a pocuvaj ci bude cerpadlo tahat, popripade nech pocuva niekto iny. Ak nebude pocut cerpadlo tak vyber rele cerpadla a spoj kablikom kontakty KL30 a KL87b a pocuvaj cerpadlo, ak ho bude pocut, vymen rele, ak nie, nahovno bude cerpadlo. Zisti najskor toto, potom ti poviem dalej.

Cislo 3 je rele cerpadla

ok diky moc za navod...ale chcem sa ta spytat neni jednoduchsie dat dole hadicku ktora ide do listy vstrekovania ? nekdo bude startovat a uvidim ci bude striekat benzin..to som skusal a benzin tiekol ale neviem ci vhodnom tlaku

MurphY
Autor témy

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 19:53

uz je auto pojazdne..ale stale lambda neni zapojena...vie mi niekto povedat alebo pokusit sa odfotit na 320 kam sa zapaja konektor lambda sondy ale tym nemyslis steker ale normalne konektor..lebo ta moja lambda nema vodiče..

motor mam M50

SurrendeR

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 21:47

steker = konektor

chces fotku kam sa pripaja na aute? tu ju mas (ak nevies ktore je konektor tak to na samom spodku dole kruhove (je to zaslepene)

je to kusok od katu (na vodicovej strane)

ak chces vediet zapojenie kablov, tak aj tie tu mas :D (vrchna dierka = biely kabel pri sipke dole)
Prílohy
lambda2.jpg
lambda housing 2
lambda1.jpg
lambda housing
_MG_4831.JPG
Lambda
DSC02632.JPG
labmda konektor na aute
DSC02632.JPG (46.31 KiB) 3261 zobrazení

MurphY
Autor témy

Pondelok, 9. Augusta 2010, 10:24

SurrendeR napísal:
steker = konektor

chces fotku kam sa pripaja na aute? tu ju mas (ak nevies ktore je konektor tak to na samom spodku dole kruhove (je to zaslepene)

je to kusok od katu (na vodicovej strane)

ak chces vediet zapojenie kablov, tak aj tie tu mas :D (vrchna dierka = biely kabel pri sipke dole)

ďakujem ti za ochotu ale to viem ako vyzera ma skorej zaujima ze ked nemam kabel na lambdu tak kam ju mam presne nadpojit..lebo vobec tam neviem najst hentaku rychlospojku

SurrendeR

Pondelok, 9. Augusta 2010, 19:33

myslis na aute nemas konektor/stecker?

ak ho nemas, tak zrejme ani na vyfukovom potrubi nebudes mat dieru cize ju nemas potom ani kam zapojit.

Ale pokial viem, tak vsetky E36 mali na aute stecker na lambdu. Mozno ju budes mat tak ako ja zaslepenu.

takze aby sme sa spravne pochopili... nevies najst stecker pre lambdu na aute? A na lambde nemas stecker ale len drotiky?

MurphY
Autor témy

Utorok, 21. Septembra 2010, 19:16

SurrendeR napísal:
myslis na aute nemas konektor/stecker?

ak ho nemas, tak zrejme ani na vyfukovom potrubi nebudes mat dieru cize ju nemas potom ani kam zapojit.

Ale pokial viem, tak vsetky E36 mali na aute stecker na lambdu. Mozno ju budes mat tak ako ja zaslepenu.

takze aby sme sa spravne pochopili... nevies najst stecker pre lambdu na aute? A na lambde nemas stecker ale len drotiky?

na lambde nemam steker ale len drotiky... ale mozno z dola kebyze pozrem nato tak to uvidim..diky zatial za ochotu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných