... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Autor témy
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

E36 - Nekúri + spolujazdcové okno na kupé blbne

Štvrtok, 24. Januára 2013, 22:23

pani vcerajsie jazdenie bolo celkom fajn ... vsetko doterajsie problemy sa odburali asi si potreboval motor trosku sadnut alebo neviem si to inak vysvetlit ...
ale tak isto som zistil nove problemy ... jeden menej podstatny : ... spolujazdcove dvere idu tazko otvarat aj zatvarat a vela krat sa stane ze okno zacne behat v dotahovacej casti ako keby neboli zavrete dvere aj ked su ...
druhy vaznejsi problem je ze nekurim ... neviem absolutne dojst na pricinu ... jedine co ma napada je (pravdepodobne blbost) ze este nestihol radiator natiahnut vodu ak tma nejaka ide z chladica ... pretoze ten som naplnil isiel po jazdit a ked sa zohrial motor dolial som zbytok vody ... potom uz som nejazdil ... ine riesenie fakt nevidim poradte pls

Casey2
Auto: e36 318Tds
Kraj: Trenčiansky

Re: nekurim :/ a okno si robi co chce

Štvrtok, 24. Januára 2013, 22:32

hajcek ten druhy vaznejsi problem lepsie opis lebo ani picu neviem co tomu je a za druhe ten prvy problem vyplyva ze mas asi zlu kostru preto si to okno robi co chce iny dovod nevidim. pozri kde mas hrzdu a odstran to

Casey2

Štvrtok, 24. Januára 2013, 22:38

a otvarat a zatvarat dvere mam a ja problem je tu cez mminus 13 stupou (som s Pd) cize to neries pokym nemastis zamky udziavane tym nemrznucim prypravkom ktory a tak nefunguje

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Štvrtok, 24. Januára 2013, 23:19

ak nekuri musis to poriadne odvzdusnit, s E36 byva problem so vzduchom. Skusal si pozriet nastavenie dveri, zamku? Doliehaju dobre? Niesu od tej nehody nejako vychylene? Na zamku ktory je na kasni je spinac ktory robi posuv okna pri otvoreni, na jesen bol meneny, lebo stary sa vydral, stahovalo okno pri prejazde nerovnostami. Pozri to dosadnutie dveri ku kasni a na ten zamok, ked tak sa pohraj s tym. Nevykrucaj ale skrutky v kasni uplne, lebo ti zapadne podlozka zozadu zamku a budes musiet rozoberat interier.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Hajecek
Autor témy

Piatok, 25. Januára 2013, 08:12

to casey2...jazdil som na tom aj cez zimu a nerobilo mi to tak ... isli pekne otvarat aj zatvarat teraz musi frajerka tymi dverami tresnut aby ich zavrela ... pozriem na ten zamok jak si pisal ... a k tomu kureniu ... neviem ako by som to lepsie popisal ... bol som sa previest na skusobnu jazdu ... asi 10 minut som jazdil a ked som videl ze sa motor uz ma o nieco viacej ako 90 zastavil som a dolial som vodu do chladica .. zacely ten cas co som jazdil som mal kurenie na max a auto sa mi vobec nevyhrialo mozno len trochu ... ak to k necomu pomoze mam dvojzonovu manualnu klimu .... a lukas jak to mam ovzdusnit kde su tam na to sroby ?

Bojsi5
Auto: F30 335i
Kraj: Prešovský

Piatok, 25. Januára 2013, 08:33

S tým oknom to najskôr bude ten vydratý spínač... mal som ten istý problém... dočasným riešením je napríklad oblepenie zámku na dverách (ten valček) izolačkou... ináč asi len vymeniť to čo je vydraté :D
E30 320i coupé (92kW) - ex
E36 320i coupé (m52) - ex
E46 328Ci - ex
Obrázok
F30 335i
Obrázok

dasto

Piatok, 25. Januára 2013, 12:53

Bojsi5 napísal:
S tým oknom to najskôr bude ten vydratý spínač... mal som ten istý problém... dočasným riešením je napríklad oblepenie zámku na dverách (ten valček) izolačkou... ináč asi len vymeniť to čo je vydraté :D

zamok ma par mesiacov, kupovany v motive novy, tam problem nebude.
Odvzdusnit E36 M50/52 motory je troska problematicke, urob to znova, mozno aj viac krat bude treba. Vodna pumpa to vacsinou sposobuje, ale je kovova, takze lopatky su isto dobre. Takze to zavzdusnenie moze byt. Odvzdusnuj. Pozri este aj ventil kurenia, ci ho otvara, moze byt ze slabo a potom nepretlaca vodu do radiatora. Myslim ze to su jedine moznosti, potom este hlava...

jetzt?
ex E36 coupe 320i

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Piatok, 25. Januára 2013, 13:19

skus to odvzdusnit v kopci niekedy to pomoze, ja niekedy aj ustami fuknem do nadobky aby som vodu potlacil, chuti to priserne #-o :lol:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Casey2

Piatok, 25. Januára 2013, 13:49

ja som este odvzdusnil tak ze ti idu s toho reg ventilu co sa spomina 3 hadice do auta kezde mas aj klimu, prve dve od prava su teeple teda vrele a ta tretia studena maj nastartovane a tie hadice normalne ze povol aby aj voda ti tadial tiekla a ak ho mas zavzdusneny tak uvidis kolko vzduchu pojde a za druhe moj problem som zle nahodil termostat na termostate mas ovzdusnovaci ventil taky malinky musi byt smerom hore nie dole lebo ti nepretlaci bubliny ak tam mas ak si menil termostat niekedy si mozno zle nahodil

dasto

Piatok, 25. Januára 2013, 17:43

Hajecek napísal:
ten ovzdusnovaci ventil je niekde hore pri viecku ci ako ?

odvzdusnovaci ventil je pri viecku, zial u E36 bol iba tento jeden, preto ma problem s odvzdusnenim.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

matus22
Auto: e46 330D touring

Sobota, 26. Januára 2013, 07:35

Treba dať predok do kopca a poriadne odvzdušniť.
A náhodou nemrzka nechutí až tak zle.....ved je sladká
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 26. Januára 2013, 10:31

aku pouzivas? pretoze ta moja modra je hnusne zla :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

DonKorleon

Sobota, 26. Januára 2013, 10:38

do baworaku by mala ist iba ta modra G11 ma označenie

Hajecek
Autor témy

Sobota, 26. Januára 2013, 11:12

ja ked som vylial moju tak bola ruzova G12 tak ako ? ... aky je v nich vlastne rozdiel ? predtym islo na tej ruzovej vsetko fajn

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných