Zdravim pani, dlhsie riesim problem s otackami v tomto vlakne:
http://www.bmwklub.sk/bmw3/e36-316i-m43-1997-compact-sklbnutie-pri-urcitych-otackach-t35549.htmlMal som kvoli tomu dost dlho odpojenu lambdu (podla diagnostiky davala stale 0.4V a bola zapisana aj v chybach) a vsetko fungovalo prakticky bez problemov. Teraz som ju vymenil za univerzal od Bosch, aj podla toho, co ma Bosch na stranke by to mala byt kompatibilna nahrada. Rovnako sa k tomu vyjadril aj technik z Bosch, ze tu, ktoru mali vedenu ako original, uz nedodavaju a tato je za nu plnohodnotna nahrada. Po jej pripojeni to ale zacalo znova trhat, dokonca mam pocit, ze este viac ako so starou lambdou. Pri rozbiehani z miesta v okoli 2000 otacok je vykonova "medzera," celym autom nadhodi, ako keby som vysliapol a prudko pustil spojku pri stlacenom plyne... Po odpojeni lambdy ide zase normalne, len je asi o 2 litre vacsia spotreba, ako s nou. Ked bola odpojena, v meste som mal spotrebu 9,3l/100km, ked je pripojena tak okolo 7,6l/100km.
Auto je e36 316i Compact (M43), r.v. 1997
Moja otazka znie:
Co sa stane po odpojeni lambdy? Predpokladam, ze RJ prejde do "nudzoveho rezimu" a pracuje s pevnymi (priemernymi) hodnotami. Co vsetko ale v tomto nudzovom rezime jednotka ignoruje? Berie do uvahy udaje z vahy vzduchu, alebo ignoruje aj ju, pripadne odpaja este nieco dalsie? A ked necham lambdu pripojenu a odpojim vahu vzduchu, bude brat hodnoty z lambdy do uvahy, alebo ju odignoruje spolu s odpojenou vahou?