... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pietro642
Auto: E30 330i
Kraj: Košický

Re: E36/325tds - cena repas turba td

Streda, 14. Septembra 2011, 11:58

luky2208 napísal:
Kedy si to postrehol ? ako to štartuje ? neklepe volačo ? ide na volnobeh motor hladko? čierny dym pri zataži a modrý/nespalená nafta/ pri volnobehu ukazuje na vadný vstrekovač / ští /nerozprašuje dokonale. Maš natankovanu dobru naftu ? Si tu poblizku tak sa zastav volakedy na preventývnu u lekára :mrgreen:

-postrehol som to vcera poobede pri ceste na kupalisko uz pri rozbehu sa mi zdalo auto lenive a tak aj bolo
-startuje vpohode ci za tepla alebo studena tak ako vzdy inokedy
-klepe jedine napinacia kladka klinoveho remena aj to len tak jemne ale pracuje sa na vymene
-na volnobeh ide hladko nic nesignalizuje ani otacky nebehaju hore dole pekne drzi
-cierny dym pri zatazeny modry nikdy takze len nespalena nafta aj to tak smrdi
-natankovana je klasicka nafta zo shel fuel save ci ako sa to vola.
-ja som v bratislave domov cestujem 22.9. tu v ba davam vypoved a 3 tyzdne budem v prahe na skoleni jedine ke by som zatebou niekoho poslal...

WTF :cry:
ex: E36 325tds
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
now: E30 330i
E61 530d

luky2208
Kraj: Prešovský

Streda, 14. Septembra 2011, 13:57

Na začiatok ta poopravým ! čierny dym neznamená nespalená nafta ale priliš vela vstreknuteho palyva na nasavane množstvo vzduchu !!! Takže ak budeš mať štastie tak len vystrelilo hadičku zo sania ktorá ide do snimača tlaku turba alebo roztrhlo niektoru hadicu na turbo alebo intercooler. Ak maš štastia menej tak si niečo odj..bkal na motore. Turbo alebo čerpadlo alebo niektorý vstrek.
Skontroluj nasavanie vzduchu od filtra cez hadice,turbo,sanie až po tu hadičku ku snimaču.
PS: určite si tomu nenakladal za studena a po jazde si to vychladil ? [-o< Lebo ak auto išlo len si ho odstavyl a na druhý den už nemalo tah tak mi to vychadza na odstavenie rozpaleneho turba po šialenej jazde [-X

pietro642

Streda, 14. Septembra 2011, 14:08

luky2208 napísal:
Na začiatok ta poopravým ! čierny dym neznamená nespalená nafta ale priliš vela vstreknuteho palyva na nasavane množstvo vzduchu !!! Takže ak budeš mať štastie tak len vystrelilo hadičku zo sania ktorá ide do snimača tlaku turba alebo roztrhlo niektoru hadicu na turbo alebo intercooler. Ak maš štastia menej tak si niečo odj..bkal na motore. Turbo alebo čerpadlo alebo niektorý vstrek.
Skontroluj nasavanie vzduchu od filtra cez hadice,turbo,sanie až po tu hadičku ku snimaču.
PS: určite si tomu nenakladal za studena a po jazde si to vychladil ? [-o< Lebo ak auto išlo len si ho odstavyl a na druhý den už nemalo tah tak mi to vychadza na odstavenie rozpaleneho turba po šialenej jazde [-X

diagnoza dobra len nie moj pripad lebo: dnes som mal rozobrane hadice do turba aj z turba vsetko ok teda aspon som si nic nevsimol ziadnu dieru alebo co. boli tak jedine stahovacie pasky povolene tak som to zhodil vycistil a podotahoval. hadicka do snimaca je tiez vpohode. teraz ked na neutrali stlacim hadicu pred EGR ventilom kamos pridal tak mi ju roztlacalo. odpojil som snimac tlaku z ktoreho ide hadicka do sania, znova som stlacil hadicu pred EGR kamos prikuril a hadicu neroztlacalo. z toho mi vypliva ze turbo tlaci a snimac je tiez ok...motoru som nenekladal uz ani nepametam kedy a po kazdej jazde aj ked idem len z tesca domov kludnou jazdou s nakupom tak stale ho odstavim pockam par minut neh ho vychladi a az tak balim svestky. to mi uz mechanik kamos vtlacil do hlavy ked sme robili GO na jeho tds E34... taktiez tyranie za studena nehrozi ](*,)
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
E61 530d

luky2208

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 08:20

pietro642 napísal:

diagnoza dobra len nie moj pripad lebo: dnes som mal rozobrane hadice do turba aj z turba vsetko ok teda aspon som si nic nevsimol ziadnu dieru alebo co. boli tak jedine stahovacie pasky povolene tak som to zhodil vycistil a podotahoval. hadicka do snimaca je tiez vpohode. teraz ked na neutrali stlacim hadicu pred EGR ventilom kamos pridal tak mi ju roztlacalo. odpojil som snimac tlaku z ktoreho ide hadicka do sania, znova som stlacil hadicu pred EGR kamos prikuril a hadicu neroztlacalo. z toho mi vypliva ze turbo tlaci a snimac je tiez ok...motoru som nenekladal uz ani nepametam kedy a po kazdej jazde aj ked idem len z tesca domov kludnou jazdou s nakupom tak stale ho odstavim pockam par minut neh ho vychladi a az tak balim svestky. to mi uz mechanik kamos vtlacil do hlavy ked sme robili GO na jeho tds E34... taktiez tyranie za studena nehrozi ](*,)

Ak je to tak a dymí to na čierno tak treba skontrolovať davku čerpadla a vstreky

gomez89
Auto: E39 530dA

Piatok, 16. Septembra 2011, 15:50

bramborak napísal:
oleja ubudlo vela... kupil som 8 litrov castrol magnatec diesel, v novembri, vymena oleja = nalial som tam cca 6,2litra sa tam vošlo.
potom mi chuji menili v servise olejovy chladic.. a kopu toho vytieklo, tak som zase dolial.
a nedavno pri vymene olejoveho flitra mi trochu vytieklo cca deco aj nieco...
tak som dolial, auto som mal trochu naklonene, takze mozno to skreslovalo, ale na ryske bolo menej ako polovica . dolial som ani nie liter, a na ryske je uplne po vrch :shock: takze neviem ci to olej žerie, ale nezralo este v lete... a ani to nedymi urcite. len ked pridam plny plyn.. :-s

Podla mna si z toho dymenia nic nerobte.Ked vidim ako dymia tie nove II.kove octavky,kamosov superb jak im prikuria,kudel dymu.Dovolim si tvrdit,ze ani moje TDS-ko co ma cez 350 tis.km tak nedymi ako tie nove kari.Tah turba musis citit,ako zopina,mal by cca od tych 2000-2200 ot./min.
CCa pred rokom som cistit intercooler,dal som dole tu spominanu hadicu od turba a doslova mi z neho vytekal olej,IC bol tiez "naplneni" olejom,je aj trocha deravi a tak cez neho taktiez vytekal olej.
BTW kamos cistil pomne tiez IC na Ibize 1.9TDi ne pumpa diza,este s cerpadlom,no musim povedat,ze ten olej v IC mal tiez.
Ako sa spomenulo,dieslovy motor bude vzdy od oleja,barz co sa budes pokusat stym robit :smile:
Moj nazor...
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

gomez89

Piatok, 16. Septembra 2011, 16:03

Ale ako tu citam teraz Lukky-ho prispevky a toho typka,ten problem stou hadicou som mal taktiez.Prave v den prepisu,kara nedavno kupena,siel som kupit kolok,a zrazu taky pukot a auto prestalo tahat,proste to bola ta podtlakova hadicka.Urcite je v pohode?
A ktomu vstreku.Moj tecie uz vysse 3/4 roka a nejako to na vykone nie je citit,skor na tom dymeni.Ak mu prilis nakladam zadymi to max na sivo-modro a citit naftu trosilinku nespalenu....

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 16. Septembra 2011, 16:07

ta hadicka do sania je nova na tom aute, nedavno ju tam Luky daval 8)
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Sobota, 17. Septembra 2011, 01:10

gomez: tečúci vstrek bol skôr myslený akože nerozprašuje ako má ale tečie do valca nie že presakuje napr. riadiaci okolo kábla, mne tiež trochu presakuje ten vstrek už od kúpy auta ale pritom motor beží v pohode lebo vstreky boli repasované

keď je olej v IC a v hadiciach tak to je trochu problém, ja mám tiež trochu od oleja hadice z vnútra ale je tam akurát taký mastný povlak a keď som čistil IC tak vytieklo možno pol deci, keď je oleja veľa tak buď turbo na odchode alebo to pľúva cez odvetrávanie, turbo môže prepúšťať olej a pritom môže zdať že je v poriadku

pietro: vyber samotné turbo a skontroluj či ti normálne chodí regulácia, možno sa ti to zadrelo a obtok je stále otvorený
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

gomez89

Sobota, 17. Septembra 2011, 16:21

Yoyo,pochopil som ten vstrek.ako pisal Lukky,ze "sika" do valca :wink:

pietro642

Sobota, 17. Septembra 2011, 18:18

dnes som rozobral kolko som vedel resp. kolko som mohol lebo tu nemam potrebny sersan ale dostal som sa az k turbu. vzduchova turbina ma volu. neviem odhadnut kolko asi lebo som nato nevidel dostatocne len som tam vopchal ruku a kyvala sa. volu by mala mat ale myslim si ze nie az tolko...tiez som skusal pohnut stou rekulaciou resp. stym tiahlom ktore otvara privod vyfukovych plinov na lopatky, nepodarilo sa. neviem ci je to az tak silne alebo sa to fakt zadrelo no nepohol som stym...vcera som este natankoval shel V Power diesel (12,5 litra za 20€ kokso sa mi penazenke otocila naruby #-o ) a mam tusak ze to trosicka menej dymi (cierny dym) a ktomu som este precistil vzduchove hadice (srubovak este mam :lol: ), zacinam verit tomu ze je turbo v keli.... :-k
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
E61 530d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných