... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
luky2208 napísal:Kedy si to postrehol ? ako to štartuje ? neklepe volačo ? ide na volnobeh motor hladko? čierny dym pri zataži a modrý/nespalená nafta/ pri volnobehu ukazuje na vadný vstrekovač / ští /nerozprašuje dokonale. Maš natankovanu dobru naftu ? Si tu poblizku tak sa zastav volakedy na preventývnu u lekára
luky2208 napísal:Na začiatok ta poopravým ! čierny dym neznamená nespalená nafta ale priliš vela vstreknuteho palyva na nasavane množstvo vzduchu !!! Takže ak budeš mať štastie tak len vystrelilo hadičku zo sania ktorá ide do snimača tlaku turba alebo roztrhlo niektoru hadicu na turbo alebo intercooler. Ak maš štastia menej tak si niečo odj..bkal na motore. Turbo alebo čerpadlo alebo niektorý vstrek.
Skontroluj nasavanie vzduchu od filtra cez hadice,turbo,sanie až po tu hadičku ku snimaču.
PS: určite si tomu nenakladal za studena a po jazde si to vychladil ?Lebo ak auto išlo len si ho odstavyl a na druhý den už nemalo tah tak mi to vychadza na odstavenie rozpaleneho turba po šialenej jazde
pietro642 napísal:
diagnoza dobra len nie moj pripad lebo: dnes som mal rozobrane hadice do turba aj z turba vsetko ok teda aspon som si nic nevsimol ziadnu dieru alebo co. boli tak jedine stahovacie pasky povolene tak som to zhodil vycistil a podotahoval. hadicka do snimaca je tiez vpohode. teraz ked na neutrali stlacim hadicu pred EGR ventilom kamos pridal tak mi ju roztlacalo. odpojil som snimac tlaku z ktoreho ide hadicka do sania, znova som stlacil hadicu pred EGR kamos prikuril a hadicu neroztlacalo. z toho mi vypliva ze turbo tlaci a snimac je tiez ok...motoru som nenekladal uz ani nepametam kedy a po kazdej jazde aj ked idem len z tesca domov kludnou jazdou s nakupom tak stale ho odstavim pockam par minut neh ho vychladi a az tak balim svestky. to mi uz mechanik kamos vtlacil do hlavy ked sme robili GO na jeho tds E34... taktiez tyranie za studena nehrozi
bramborak napísal:oleja ubudlo vela... kupil som 8 litrov castrol magnatec diesel, v novembri, vymena oleja = nalial som tam cca 6,2litra sa tam vošlo.
potom mi chuji menili v servise olejovy chladic.. a kopu toho vytieklo, tak som zase dolial.
a nedavno pri vymene olejoveho flitra mi trochu vytieklo cca deco aj nieco...
tak som dolial, auto som mal trochu naklonene, takze mozno to skreslovalo, ale na ryske bolo menej ako polovica . dolial som ani nie liter, a na ryske je uplne po vrchtakze neviem ci to olej žerie, ale nezralo este v lete... a ani to nedymi urcite. len ked pridam plny plyn..