... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

foxone
Autor témy
Auto: Nissan Silvia s12 GP
Kraj: Bratislavský

E36 325TD zbieram napady

Nedeľa, 1. Augusta 2010, 14:46

zdravim vsetkych ludi co mi budu ochotny trosku pomoct napadmi. vec je nasledovna. uz sa mi par krat stalo ze som nastartoval a motor na volnobehu mal cca 500 ot a nereagoval na plyn. toto po case prestalo robit (nechapem) naposledy som auto musel nechat v 5trzalke lebo ked ho nastartujem tak chyti na 1-2sek a potom zdochne (samozrejme nereaguje na plyn). palivovy filter meneni tak cca pred 5mes.

docital som sa na nete ze to ma vseliake tenke hadicky (teraz nvm jak sa nazivaju) po motore ktore sa zvyknu upchavat co ma za nasledok napr kolisanie otacok (co mi obcas robi, dokonca pri vyradeni rychlosti otacky padnu skoro k 500..) a neviem ci to moze mat daco spolocne aj s tymto problemom nastartovania. kazdopadne by som ich rad precistil no pomohlo by mi aspon vedet kde ich hladat.

dakujem za pomoc

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Re: E36 325TD zbieram napady

Nedeľa, 1. Augusta 2010, 14:51

moze to byt elektronicka hlava na vstrekovacom cerpadle.volnobezne otacky aj pridavanie plynu funguje cez hlavu cerpadla

foxone
Autor témy

Nedeľa, 1. Augusta 2010, 15:07

no to by ma nepotesilo .... som rozmyslal ze by som mozno mohol mat daaky sajrajt v nadrzi a zas by mohol byt problem v palivovom filtri... asi by som najskor skusil precistit ti tenke hadicky co sa upchavaju len potrebujem aspon nasmerovat kde ich ponachadzam ... pak uvidim co to spravi... ak nic moc tak skusim vymenit ten filter a ak ne tak prichadza k najhorsiemu ....

Užívateľov profilový obrázok
Olda H
Auto: BMW E46 325i
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 2. Augusta 2010, 15:48

No pokud si ještě nedal "hledat", protože tento a jemu podobné problémy se tu řeší každou chvíli, tak začni od odvzdušnění nádrže, palivové hadice (prasklé nebo ztyřelé), filtr, vratné potrubí, potom čidlo klikovky (popřípadě jeho konektor s dráty), no a nakonec bych řešil tlaky a vstřikovací čerpadlo. Může být i potenciometr plynu.

luky2208
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Augusta 2010, 21:51

Nalej niečo do nafty na zlepšenie mazivosti !!!! Pridrie sa regulačná obýmka v čerpadle a nereaguje na nič. Ak nepomôže tak pretesniť a vyčistiť z vnutra čerpadlo !
PS: ako nahle sa niečo porucha na potenciometri plynoveho pedalu tak otačky vyskočia na cca 1600ot a nepridaš ani neuberieš :wink:

foxone
Autor témy

Utorok, 3. Augusta 2010, 13:15

vdaka chalani .... zas sa mam o co opriet ... nuz musim sa na to najprv pozriet a hladat banalne chybicky . ak pohorim ide sa na veci co ponapadali vas. ako motor sa chova praveze az moc dobre na to ze ma 290 000 km :) ani neznie ako stara diza ... najprv sa pozriem na sitko v nadrzi ci neni zablinkane a dufam ze bude a ze zasa to robi palivovy filter :) sak uvidime teraz vonku leje jak z konve tak pockam na pekne pocasie a volny cas .... inak na 1600ot mi to nedalo ani raz ... skor k tym 500ot. a tiez neviem preco ale mal som buracku a zadne rameno sa mi ohlo... koleso som mal vyditelne vzadsie ako druhe a opyty a lenivy ma napadlo (uz tak uvazovat nikdy nebudem) zapriahnut za rameno zelezne lano a pomali to posunut naspat .... islo to fajne kym som sa nerozbehol troska viac a supa. odvtedy ma motor mensie otacky co sposobuje aj male trasenie na neutrali. ale zaboha mi nedava zmysle co sa stalo. aj keby som dacim na ramene pohol tak by to nemalo mat ziaden vplyv na otacky sak tam sa nic suvisiace s tym nenachadza. jedine co ma napadlo ze som pohol sasami ale to sa mi moc nechce verit az taka supa to nebola no mozno ze stacilo .

ps: funkciu hladat som daval a sparal som sa v tom cca 2h ale ked nevies presne co hladas tak tazko tazko ..

foxone
Autor témy

Streda, 4. Augusta 2010, 16:21

takze: vymenil som palivovy filter ... cca 1min to malo 500ot nereagoval na plyn . potom sa zacal zobudzat... domov som s nim odisiel ale spotreba bola cca o 2l vacsia jak keby mu chybalo trocha tahu ... rucicka co ukazuje aktualny vstrek do valcov sa sprava tiez daak divne mam nohu na plyne a ked ju dam z neho dole tak rucicka trhane klesa (proste nejde na nulu plynule) a ked som isiel na dvoje cca 20-30km/h pocul som taky svistavy zvuk ale neviem ci to ide z turba alebo brzdovej platnicky akonahle som pridal cca na 40km/h ten zvuk sa strati ... ak dakoho daco napada isto napiste.
tiez by sa mi zisla rada ako precistit palivovu sustavu ... daaky ten postup. idem kukat AKO _NA TO. zatial dakujem

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Streda, 4. Augusta 2010, 20:22

Pouzi aditiv do nafty od VIF, najdes ho na pumpach slovnaft. Ja som ho pouzival a ked som rozobral cerpadlo, bolo ako nove od vnutra. Bde to bud regulacna obymka, alebo elekrtonicka hlava na cerpadle podla mojho nazoru

foxone
Autor témy

Streda, 4. Augusta 2010, 20:47

ja sa silno modlim nech to je len bordel v nadrzi :D este raz som ho prevetral a vypada to celkom fajn .... dufam ze tak ostane po vycisteni nadrze. otec kupil daaku chujovinu na rozpustanie chujovin :) len musim kuknut na znacku. a ak dakto vie poradit kde vsade sa nachadzaju tie otveravacie ci ake su to hadicky (tie tenke co sa zvyknu zanasat) budem velmi stastny. dik :)

foxone
Autor témy

Streda, 4. Augusta 2010, 20:48

a ten additivum davam len cel zimu nuz dam mu trochu ked poriadne natankujem :)

Olda H
Auto: BMW E46 325i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 5. Augusta 2010, 07:59

Aditivum od VIF (http://www.41.cz/vif/katalog.php?kid=1) používám v zimě i v létě a můžu jen doporučit. Vynikající věc. Tyto aditiva měli i velice dobré hodnocení v testech aditiv na antikorozní a mazací účinky (http://www.super-aditiv.cz/test_aditiv.pdf).

foxone
Autor témy

Piatok, 6. Augusta 2010, 13:42

takze kukol som do nadrze ... a nic. celkom cista... tak teraz len mozem pockat co spravi ten pripravok na rozozieranie spiny a kolko palivovych fitrov odide ... ludia pls ja sa volaju tie hadicky na motore? su tenke a zvyknu sa upchavat

foxone
Autor témy

Streda, 11. Augusta 2010, 14:00

no dolial som additiv a hnet znatelna zmena :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných