... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
luky2208 napísal:Tak ako prvé daj dole sanie. Potom zapni klúč a skušačkou zmeraj či ide prúd na jednotlivé vstrekovače. Ak ide tak vyber žhavyče a oskušaj ich na baterke. Ak budu žhavyče OK tak sa potom zmier zo smutnou skutočnostou a to je že motor nema kompresiu.
PS: ten dym predpokladam že ide hustý sivo-biely. Presne toto som mal ja prvu zimu ked som kupil auto. Stačilo že to naskočilo 1x a potom to už chytalo bez problemov celý den. Uplne stačilo že to pobehalo 1min a už to išlo natočiť bez problemov.Ešte jedna poznamka !!! u tohoto motora je velmy dôležité ako točí štartér !!!! A nie vždy pomôže dať silnejšiu baterku. Treba štarter vybrať,prečistiť,premazať a poprípade vymeniť čo treba.
luky2208 napísal:žhavyče daj BOSCH alebo BERU ine neodporučam z vlastnych skusenosti. Ak nepojde prúd tak relé žhavenia alebo vedenie. A kompresia sa nestratí zo dna na den ale ked pišeš že to začalo až ked prišli mrazy tak to typujem na kompresiu,lebo ak by si mal špatné žhavenie tak by bolo vonku okolo nuly a motor by už dlhšie točil pokial by naskočil. Moje auto štartovalo do -5 stupnou. ked bola večšia zima tak už boli problémy. Ked budeš mať to žhavenie ok,tak kompresiu vyskušaš veľmi jednoducho: bud-postav auto do garaže ak maš taku možnosť,stačí ked vnej neklesne teplota pod nulu ! Alebo možnosť č.2- odpoj hadicu z turba do sania,a počas štartovania vstrekni štartovací sprej. Ak motor v momente naskočí tak je kompresia slabá a môžeš vylučiť padanie nafty a veci tomu podobné.
luky2208 napísal:Pozri tie žhavyče a budeme mudrejší
luky2208 napísal:Tak ako prvé daj dole sanie. Potom zapni klúč a skušačkou zmeraj či ide prúd na jednotlivé vstrekovače. Ak ide tak vyber žhavyče a oskušaj ich na baterke. Ak budu žhavyče OK tak sa potom zmier zo smutnou skutočnostou a to je že motor nema kompresiu.
PS: ten dym predpokladam že ide hustý sivo-biely. Presne toto som mal ja prvu zimu ked som kupil auto. Stačilo že to naskočilo 1x a potom to už chytalo bez problemov celý den. Uplne stačilo že to pobehalo 1min a už to išlo natočiť bez problemov.Ešte jedna poznamka !!! u tohoto motora je velmy dôležité ako točí štartér !!!! A nie vždy pomôže dať silnejšiu baterku. Treba štarter vybrať,prečistiť,premazať a poprípade vymeniť čo treba.
jany napísal:
Tajtrlik napísal:Ano luky už osm mu písal ale tvoj popis je rozsiahlejší tak uvidíme aký bude výsledok.ale neviem načo dávať mierku na olej von?mne nevadila no možno mám dáky špeci motor