faceman napísal:
Diskusi jsem si přečetl několikrát a pochopil jsem, že motor má problém s přípravou směsi. 318 ieso do podrobna neznám, abych mohl po internetu poradit kam sáhnout, ale když uvážím (dle Tebe) odpojené nebo netěsné hadičky podtlaku, tak tady by problém být mohl. Podtlak se tady vytváří v sacím potrubí a slouží pro podtlakový posilovač brzd, ovládání EGR, u některých vozů i pro zpevnění silentbloků motoru a možná nějakou klapku na motoru. Ty nafťáka nemáš, takže EGR odpadá, silentbloky motoru podle Realoem podtlak taky nemají, takže zbývá ten posilovač brzd. Ale u toho je zpětný ventil, takže Ti to asi posiluje dobře.
Jak už jsem psal výše, ten podtlak se bere ze sacího potrubí, za váhou vzduchu, a uvažuje se o tom, že systém bude těsný. Takže jednou vytvořený podtlak v systému zůstane a neztrácí se. Pokud ale máš nějaké další nepřipojené hadičky (teď taky nevím od čeho) tak je prostě zaslep, aby se tudy další vzduch do sacího potrubí nepřisával. Pokud se bude do motoru dostávat vzduch, o kterém neví váha vzduchu, bude mít ŘJ motoru špatné údaje o teplotě a jeho množství. To samé bude pro lambda sondy, které vyhodnotí směs (se vzduchem navíc) jako chudou a dávají signál ŘJ, aby dávala víc benzínu a potom se to mezi sebou pere, čoudí a blbne na volnoběh.