... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
plavcik26 napísal:znicoho nic sa mi zdvyhla teplota a vratila spat, tak som myslel, ze je to termostat, tak som nho odtial vyhodil ovzdusnil, ale vysledok ten isty, auto strasne moc kuri a chladic je studeny a motor sa prehrieva aj ked tam neni termostat, aby som sa mohol pohybovat musim strasne kurit, inac by som ho uvaril. mohla mi asi prasknut hlava?? da sa to nejako odmerat? nerad by som sa pustil do bezhlavej demontazemam ten motor kde je uz retaz a plastove potrubia do bloku je to r,v,95, 316i, e36 myslim ze tu hlavu asi tazko zozeniem
truhlik333 napísal:to je pripad co som mal konkretne ja a dalsich 1000x pripadov aut netykajucich sa BMW, odchadzajuca vodna pumpa, sem tam este chyti, ale vacsinou uz lopatka vynechava, dalsi krok na odchode bude tesnenie pod hlavou. vodna pumpa 2300 sk cca a tesnenie 900 sk a ficis dalej na 100tkm minimalne, pred vymenou tesnenia si nechaj natlakovat hlavu, stoji to asi 2 litre, ale mas istotu, ale dnes to robia uz standardne, tlakovanie a zbrusenie v cene
truhlik333 napísal:remenica sa toci, ale lopatky na oske remenice presmykuju, neviem ako inac ti vysvetlit, polamane lopatky budu v celom okruhu, bude treba vytahovat ich, hadice ti tlakuju, cez odvzdusnovak ide para jak z masinky, teplota leze hore, hadica studena, aj bez termostatu, tak to znaci na pumpu jednoznacne, netoci okruh, tlakuje do v hlave, prepali tesnenie, vyfukove plyny do vody a rupnutie chladica, expanzky, hlavy, jednoducho tlak co ma ist do vyfuku pojde do vody
BlackMW napísal:skontroluj tu vodnu pumpu..
neboj lopatky nebudu v okruhu, nemaju sa jak odlomit z pumpy,
starsie modely mali plastove to koleso co cerpa vodu, zvyklo prasknut a potom presmykovala (teda aspon pri R6)
mizne ti voda ? ak je prasknuta hlava, pod vyfukom budes mat mlaku (kvapkat moze v tomto pocasi, to je normalne..)