... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Autor témy
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

dvojzonova manualna klima - problem

Nedeľa, 5. Januára 2014, 12:33

zdravim pani ...
neviem ci mam na to akurat ja taku smolu alebo co ale zase mam problem s kurenim ...
na manualnej dvojzone mi ide len spolujazdcova strana co sa tyka tepleho vzduchu ak sa takym da nazvat (skratka neni to uplne to co by to malo byt)... na vodicovej ide len studeny obcas vlazny ... je jedno ci dam na sklo, na nohy alebo cez hlavne fukare ...
moze to byt sposobene zlym odvzdusnenim ? ... lebo ked som auto kupil vsimli sme si ze skrutka odvzdusnovaku je akasi divna a zaliata po vytiahnuti sme zistili ze neni ani origo a bol tam zosklbany ten zavit na nu takze uz ani origo netesnila tak ako ma a tlacilo mi stade stale von vodu ... mechanik ma strasil ze bude asi prdnuta hlava ale to je podla mna nemozne na M50B25 motore ktory neni hlinikovy ...respektive este som o takom niecom nepocul a k tomu je to automat takze sa tomu ani nenaklada moc ...
dakujem za rady

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Re: dvojzonova manualna klima - problem

Nedeľa, 5. Januára 2014, 12:50

vodny ventil..
skus doliat vody do systemu, bez na vyssich otackach, nastav kurenie naplno (len teplotu), fukare na seba a sleduj ci pojde teply vzduch na vodica alebo spolujazdca..
ak pojde na spolujazdca ale na teba nie, tak vodny ventil je v haji.

stalo sa ti to postupne? alebo to nejde odkedy si kupil auto..?

Hajecek
Autor témy

Nedeľa, 5. Januára 2014, 12:57

nie postupne .. .respektive z nicoho nic predvcerom islo vsetko super len vodu som stale dolieval kedze ju tlacilo von a vcera mi to uz neslo ... vody je plno len som to isiel teraz odvzdusnovat a ja som tam mal urobenu taku speci skurtku na odvzdusnovaku ze zvrchu bol v nej zaliaty taky pliesok aby som to mohol jednoducho tocit prstami alebo tak lebo srobovakom to cez ten strhany zavit neslo ... no a jak som tocil tak som tu skrutku zalomil :D ... takze to uz je asi uplne v pecku a kupit novu expanzku ze ?
inak k tej hlave motora .. tu mozem dufam vylucit nie ?
a ten ventil som si myslel aj ja .. ale to by neslo ani na spolujazdcovej strane ... lebo tam funguju vsetky fukare ci hlavne na nohy alebo na sklo .. na mojej strane ani jeden a dokonca ked prepnem na hlavne fukare a vodicove zastavim tak spolujazcove na kastilku fukaju ne teply ale vreli vzduch vobec mi to nejde do hlavy

darklord
Auto: stara haraburda

Nedeľa, 5. Januára 2014, 13:21

ako chces prosimta vylucit hlavu? jedine ze ju zhodis a das na tlakovu skusku... v klude moze byt prasknuta ak tomu niekto nakladal za studena alebo to prehrial
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Hajecek
Autor témy

Nedeľa, 5. Januára 2014, 13:25

ako je mi jasne ze je to nieje len tak vylucit ... ale predsa je to M50ka a k tomu automat a este kabrio ktore je z nemecka a na slovensku ho mala zena ktora jazdila obcas a urcite nie rychlo ... urcite sa mi nechce menit tu hlavu to radsej jebnem druhy motor :D

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 5. Januára 2014, 13:55

Hajecek napísal:
ako je mi jasne ze je to nieje len tak vylucit ... ale predsa je to M50ka a k tomu automat a este kabrio ktore je z nemecka a na slovensku ho mala zena ktora jazdila obcas a urcite nie rychlo ... urcite sa mi nechce menit tu hlavu to radsej jebnem druhy motor :D

sorry kamarat, ale to ze auto z kade tade a automat a kabrio a .... to neznamena, za ho nikto nehomol vytocit zastudena.
"Ta zenska mozno dala na automate omylom N a sliapla tomu hned po nastartovani. Po 5 sekundach v obmedzovaci si vsimla, ze sa nepohla, tak pustila plyn a skusila to znovu. Potom jej to doslo ze nema D. usmiala sa a tak. Takychto bajok tu moze byt vela."

Koli tomu, ze reci su len reci, vznikol technicky svet, inak by sme sa nikde nepohli.

Tu na fore som si vsimol, ze ak je nejaky problem s vodou, hned ludia pisu, ze je to hlava.
Oprav si ten odvzdusnovak, aby si nemal otvoreny system, odvzdusni a tak to vyskusaj.

Hajecek
Autor témy

Nedeľa, 5. Januára 2014, 16:06

modlim sa aby to ta hlava nebola ... lebo aj ked napriklad dojazdim s autom tak pri prasknutej hlave by mala byt spodna hadica dost natlkovana a umna neni skusal som aj vrchu a ani ta ... tak preto som to ako tak vylucil ... ja som skorej myslel ze ci by sa to nemohlo tykat nejakeho mechanizmu okolo tych prapodivnych cudlikov panelu klimy ... neviem vobec akym stylom to funguje tak ze ci tam nemoze byt nieco v pecku ... to ze ci to bude zavzdusnere respektive stale to tlaci vodu von a to by mohla byt pricina je len tak do vetra strelene :) ... lebo nedava mi rozum preco na jednej strane ano a na druhej nie :/

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Nedeľa, 5. Januára 2014, 16:33

Odvzdusnit. Pojazdit na vyssich otackach za tepla a kostovat ci kuri..

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 5. Januára 2014, 21:25

akym cudlikom nerozumies?? :shock:
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Hajecek
Autor témy

Pondelok, 6. Januára 2014, 10:10

cudlikom rozumiem ... teda tym koleckam ... len neviem na akom principe to funguje

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných