... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Miisscchho
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

BMW Dymí

Pondelok, 5. Septembra 2011, 15:44

Čavko. Som tu nový a práve som si kúpil BMW 318 TDS. Chcem sa spýtať že ked mu zošľapím napr. pri obiehaní tak ked už mám okolo 3000 otáčok tak začne troška dymeť čiernym dimom. Na mojom BMW sú dva gombíky ktoré mu pridávajú výkon ked ich zapnem (ide skorej do otáčok) lenže ked zapnem jeden gombím alebo obidva tak začne dimeť ešte viacej. Neviete mi prosím vás poradiť čo by to mohlo robiť. Motor neni v zlom stave lebo ide velmi dobre. Dakujem za odpoved

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: BMW Dimý

Pondelok, 5. Septembra 2011, 16:32

ty vole, vono to je ciple na poziadanie :lol:
no ak to upravuje zmes, tak mas dovod toho dymu. Robi to kazde ciple tedeicko.. aj tedeesko..
dokonca to robia ja niektore neciple..

luky2208
Kraj: Prešovský

Pondelok, 5. Septembra 2011, 17:32

Čo je podla teba dym ? Pridaš a auto za tebou nevidno alebo pridaš víde trochu čierneho dymu a potom už nič ? Dymí to pri každom pridaní plynu ? Inak neviem čo môžeš mať upravené pomocou tích gombíkov ale je to podla mna blbosť lebo RJ musí mať z toho riadny guláš. Po čipnutí (mam na mysli normalnom ) ked preprogramuješ procesor v RJ sa musia okukať a upraviť hodnoty vstrekovania a všedkých čidiel na motore.To trvá neaký čas +- 200km. Ty to po každom prepnutí gombíkov RJ poriadne pomiešaš. Kedže to je na gombik tak pravdepodobne to po stlačení upraví len jednu hodnotu a ostatné nie tak to bude dymiť. Daj si to normalne kvalitne čipnúť a nebudeš mať problém. Mam čipnuté oba auta su to 318tds a žiaden problém. Jediné vyditelné zadymenie nastane ked sa celý den vozím po meste a potom vídem mimo mesto a vytočím to nad 3000ot ale zadymí to len raz a potom už nie. Je to normalne ,vlastne prefuknem komplet vyfuk od sadzí ktore sa tam pri jemnej jazde usadili.
Naposledy upravil/-a luky2208 v Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:27, upravené celkom 1 krát.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:19

Bude to OT ale:

Pane bože DIMÝ???? To nemyslíš vážne......... =D> =D> =D>

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:54

luky2208 napísal:
Čo je podla teba dym ? Pridaš a auto za tebou nevidno alebo pridaš víde trochu čierneho dymu a potom už nič ? Dymí to pri každom pridaní plynu ? Inak neviem čo môžeš mať upravené pomocou tích gombíkov ale je to podla mna blbosť lebo RJ musí mať z toho riadny guláš. Po čipnutí (mam na mysli normalnom ) ked preprogramuješ procesor v RJ sa musia okukať a upraviť hodnoty vstrekovania a všedkých čidiel na motore.To trvá neaký čas +- 200km. Ty to po každom prepnutí gombíkov RJ poriadne pomiešaš. Kedže to je na gombik tak pravdepodobne to po stlačení upraví len jednu hodnotu a ostatné nie tak to bude dymiť. Daj si to normalne kvalitne čipnúť a nebudeš mať problém. Mam čipnuté oba auta su to 318tds a žiaden problém. Jediné vyditelné zadimenie nastane ked sa celý den vozím po meste a potom vídem mimo mesto a vytočím to nad 3000ot ale zadymí to len raz a potom už nie. Je to normalne ,vlastne prefuknem komplet vyfuk od sadzí ktore sa tam pri jemnej jazde usadili.

A podľa teba ked tie gombíky nechám zapnuté tak sa to upraví samo alebo s tým budem musieť ísť do servisu. Vieš ja sa do toho velmi nevyznám. Dnes som vyčistil sanie a bolo dosť zašpinené. Teraz ide skorej do otáčok ale dymí to stále a pri tých zapnutých gombíkoch to dimý stále

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:56

heroe napísal:
Bude to OT ale:

Pane bože DIMÝ???? To nemyslíš vážne......... =D> =D> =D>

Je to nejaký vážny problém???

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:57

Už mi hovorili aj to že to môže robiť čerpadlo..kedže má najazdené 192 tisíc tak s tým čerpadlom môže niečo byť.

luky2208

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:18

Miisscchho napísal:
Už mi hovorili aj to že to môže robiť čerpadlo..kedže má najazdené 192 tisíc tak s tým čerpadlom môže niečo byť.

Ludia toho narozpravajú :lol: Aked to bude dymiť aj potom tak ti poradia čo ? ](*,)
čo sa týka tich gombíkov tak to neviem či by sa to upravilo lebo neviem čo všetko odpoja /zapoja ale podla mna je to blbosť lebo 2 knoflíki nemôžu upraviť vykon motora. Môžeš mať upravenú teplotu nasavaneho vzduchu alebo tlak v saní a to je asi tak všetko a kde je davka paliva,predvstrek a ine dôležité veci ktoré maju vplyv na vykon.
Naposledy upravil/-a luky2208 v Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:23, upravené celkom 1 krát.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:20

Miisscchho napísal:
Je to nejaký vážny problém???

tak to sakra je problem ked niekto urobi v jednom stvorpismenovom slove dve poriadne chyby #-o #-o
:arrow: http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/slovenska-gramatika-t18371.html
E36 compact 316i           (||||)(||||)

luky2208

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:32

johnyfly1 napísal:
tak to sakra je problem ked niekto urobi v jednom stvorpismenovom slove dve poriadne chyby #-o #-o
:arrow: http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/slovenska-gramatika-t18371.html

som tie príspevky čítal asi 20x a nenašiel som to "dimý" a až potom mi ťuklo že je to v nadpise =D> ale nevadí aj to sa stane aj mne :wink: on to určite opraví :wink:

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:44

luky2208 napísal:
Ludia toho narozpravajú :lol: Aked to bude dymiť aj potom tak ti poradia čo ? ](*,)
čo sa týka tich gombíkov tak to neviem či by sa to upravilo lebo neviem čo všetko odpoja /zapoja ale podla mna je to blbosť lebo 2 knoflíki nemôžu upraviť vykon motora. Môžeš mať upravenú teplotu nasavaneho vzduchu alebo tlak v saní a to je asi tak všetko a kde je davka paliva,predvstrek a ine dôležité veci ktoré maju vplyv na vykon.

Takže jednoznačne s tým treba ísť na počítač do servisu. nech sa na to pozrú

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:46

luky2208 napísal:
som tie príspevky čítal asi 20x a nenašiel som to "dimý" a až potom mi ťuklo že je to v nadpise =D> ale nevadí aj to sa stane aj mne :wink: on to určite opraví :wink:

hlavná vec že sme sa pochopili :)

luky2208

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:53

Jasné pochopili sme sa a ja si taketo veci pri riešení problemov nevšímam :wink: . Na počitač stým môžeš isť len či ten čo sa na to napojí bude aj vedieť čo ma sledovať aby zistil čo upravujú tie gombíky !

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 20:55

luky2208 napísal:
Jasné pochopili sme sa a ja si taketo veci pri riešení problemov nevšímam :wink: . Na počitač stým môžeš isť len či ten čo sa na to napojí bude aj vedieť čo ma sledovať aby zistil čo upravujú tie gombíky !

No ved budem musieť dačo vymyslieť. Zajtra mám ísť za jedných mechanikom čo sa do takýchto starších aut vyzná. Tak uvidím čo mi na to on povie. Zatial dakujem za odpovede

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 5. Septembra 2011, 21:03

asi tam máš nejaký powerbox zapojený na gombík, tak či tak je to podľa mňa blbosť čím skôr to vyhoď
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 13 neregistrovaných