... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Marca 2008, 10:49

LuCKy napísal:
Takže Black mi vysvetlil, čo sú to unášače. Tie unášače tam sú, len to na fotke asi blbo vidno. Aby sa tam nedostali nečistoty z čistenia, tak som ich zapchal. :wink:
LuCKy

ked si nieco zapchaval tak tam niesu.. odfot to z boku..

tie 6hranne sroby tam vidim ale unasace by trcali este 2 cm do bokov.
tu na obr. vidis tie 6hranne sroby a z nich trcia unasace s 6 dierami s vnutornym zavitom..

Obrázok[/img]
Naposledy upravil/-a BlackMW v Utorok, 11. Marca 2008, 10:52, upravené celkom 1 krát.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

LuCKy
Autor témy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Marca 2008, 10:51

NJ, tak potom sú na polosiach... Ten dif bol nahodený na báwe a jazdil do poslednej chvíle.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

BlackMW

Utorok, 11. Marca 2008, 10:55

LuCKy napísal:
NJ, tak potom sú na polosiach...
LuCKy

aha tak asi hej, ono zrejme sa to tam musi zasuvat ked prepruzi auto tak sa to zasunie..
vzdy som videl dif s unasacmi, lebo ked ho davas dole z auta, musis poloosi odpojit lebo dif je v klietke a inac ho nevyberes..
Obrázok

LuCKy
Autor témy

Utorok, 11. Marca 2008, 11:02

BlackMW napísal:
aha tak asi hej, ono zrejme sa to tam musi zasuvat ked prepruzi auto tak sa to zasunie..
vzdy som videl dif s unasacmi, lebo ked ho davas dole z auta, musis poloosi odpojit lebo dif je v klietke a inac ho nevyberes..

JJ, len ten môj som zhodil komplet s nápravou z kasne a potom z nápravy. Pôvodne som chcel odkrútiť tie skrutky na tých unášačoch (teraz aspoň viem čo to je :wink: ) a tak dať dole polosi ale brat mi poradil, že by sa mali dať vytiahnuť, že maximálne ak tam bude nejaká segerka. Nakoniec išli vytiahnuť bez problémov, žiadna segerka či iné istenie tam nebolo. Veď vlastne aj na čo, dif a ani polosy nemajú kam ísť... :wink: Black, vďaka za nové info. :wink:
So SS som pochopil, že tie unášače sú vlastne vo vnútri difu a do nich sa zasúvajú polosy a sú prichytené skrutkami ktoré čiastočne vidno aj na dife ale teraz už viem kde je pravda. :lol:

Ešte raz vďaka všetkým zainteresovaným. :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

BlackMW

Utorok, 11. Marca 2008, 12:32

jj, na unasace sa 6 torxami prisrobuje poloos a do difu sa unasac zrejme zasuva..
ja som unasac vybraty nemal, vyzeral vzdy ze tam pevne drzi,
ale ocividne ide vytiahnut tak ako aj poloos z otoce..
Obrázok

Diablo

Utorok, 11. Marca 2008, 13:20

BlackMW napísal:
jj, na unasace sa 6 torxami prisrobuje poloos a do difu sa unasac zrejme zasuva..
ja som unasac vybraty nemal, vyzeral vzdy ze tam pevne drzi,
ale ocividne ide vytiahnut tak ako aj poloos z otoce..

z difu to ide o kus lahšie
ola ola emtroáááá

LuCKy
Autor témy

Utorok, 11. Marca 2008, 14:50

Diablo napísal:
z difu to ide o kus lahšie

JJ, pravdu máš. Stačilo trochu potiahnuť a už to bolo von.

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 20:57

Ked som sa minule rozbiehal prudkejsie (jedna strana strk, druha asfalt) sa mi zdalo, ze hrabu obidve strany. Podobne sa dialo, ked som siel po nasej super dialnic a zacalo mi hopkat auto. tak ked mi dopadla jedna strana skor, viac mi trhlo auto do strany. Myslel som, ze to je asi normalne, (kedze jediny zadohrab som mal zigulaka) nemyslel som, ze by som mal samosvor. Ale teraz som mal cele auto vo vzduchu, a nedalo mi to. hladam stitok, ale nic. asi je zvrchu. tak chytim koleso, zavrtim a tocia sa obydve strany do jedneho smeru.
Ak to je samosvor, potrebuje neaku specialnu udrzbu? Lebo neviem ake typy sa tam motovali. co poznam lamelovy, tak tam sa museli po urcitych km menit lamely.

Thorien
Kraj: Košický

samosvor

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 21:00

tak mi kua povedzte na aky fras je dobry samosvor ? :)

alfi666

Re: samosvor

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 21:38

Thorien napísal:
tak mi kua povedzte na aky fras je dobry samosvor ? :)

Aby sa ti tocili 2 zadne kolesa namiesto jedneho :D:D:D :P
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Thorien
Kraj: Košický

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 21:43

alfi666 napísal:
Aby sa ti tocili 2 zadne kolesa namiesto jedneho :D:D:D :P

to je sice pekne .. ale oni sa zvyknu tocit obe ne ? :) ... btw limited slip diferencial 25% je samosvor ? :) ... jelikoz vo vypise vybavy nieco take mam :)

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 21:50

Thorien napísal:
to je sice pekne .. ale oni sa zvyknu tocit obe ne ? :) ... btw limited slip diferencial 25% je samosvor ? :) ... jelikoz vo vypise vybavy nieco take mam :)

Ano ;) so svornostou 25%... no a pri obycajnom dife sa sice tocia obe zadne kolesa, ale akonahle sa jedno zacne preklzovat, tak druhe straca krutiaci moment a vsetka sila motoru prechadza na to koleso ktore sa preklzuje.. a to je neziaduce ;) samosvor toto riesi ;)

Limited slip diferencial - diferencial s obmedzenym preklzom

No.. a cislo tej svornosti - ak tomu spravne rozumiem - udava udaj, do kolko % diferencial povoli rozdiel otacania jedneho s druhym kolesom ;)
- ale toto je len moja domnienka - cize nech sa vyjadri niekto kto tomu lepsie rozumie ;)

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 21:54

jo - a vyskusas to tak, ze ak vytocis trochu volant a zahrabes kolesami (samo na mieste kde je dost miesta) ;)

Ak spravis 1 ciaru, mas klasicky, ak spravis 2 ciary, tak mas samosvor ;)

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 22:20

to alfi666: pises to, co tu uz bolo pisane a vsetko to co z toho vyplyva. a nedozvedel som sa nic, co potrebujem. a ked to taki ludia tu zahltia a prihlasi sa niekto po 4 dnoch, tak uz ani neuvidi ten povodny dotaz...

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 22:27

odpovedal som na dotaz ktory prisiel po tebe... a po pravde, diskusia o rozdieloch medzi jednotlivymi typmi diferakov je asi viac ON-TOPIC vtomto pripade ako udrzba niektoreho znich...
ked sa obavas toho, ze ti nikto neodpovie, tak si otvor vlastny topic :roll:

BTW: nemam pocit, ze by tu bol popisany rozdiel medzi normalnym a samosvorom ;) cize si nemyslim, ze pisem nieco druhy krat ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných