... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
cigi44
Autor témy
Auto: e46 330ci
Kraj: Žilinský

320i M52 trhanie, otacky, takmer nejazditelne

Sobota, 5. Novembra 2011, 13:34

nazdar, nakusol tom uz v inej teme, ale zakladam novu temu:

Asi pred dvoma tyzdnami cestou do prace mi pri zaradeni trojky trhlo s autom a nestupali otacky, preradil som do 4 a v pohode som dosiel do prace. Nasledujuci tyzden islo auto normalne-bezchybne. V stredu sa to zopakovalo: pridam plyn a otacky nestupaju, auto sa ledva rozhybe..cim viac plynu tym viac ho brzdi. Nejako som s tym dosiel do prace a potom aj domov - popozeral sviecky, ktore maju asi polroka. Boli ok , no autu to nepomohlo, no po hodinke som isiel natankovat v domienke ze tam mam nejaky zly benzin. Uz cestou na pumpu bezalo auto normalne. Zase den islo bezchybne a teraz to robi zase: :(

pridam otacky do 2 tis. pohoda. Potom vyssie sa ledva hnu, musim naslapavat plynovy pedal - trhavo sa rozbehnem.
Volnobeh nejak nekolise, drzi si 700. Skusil som ho povytacat na volnobehu do vysokych otacok, vysiel z auta a pocul som take praskanie z vyfuku.

Neviete, kde moze byt problem?
(este jedna vec, tomu auto to strihne vzdy ked idem smerom do prace a zchadzam z nadjazdu a tocim do lava - denna sterotypna jazda, v tej krizovatke dam do trojky a zbrzdi mi otacky a uz to zacina - tak sa mi to stalo uz 2x, je to len zhoda nahod?)
...pekný máš vozík, zachovalý...
first: renault clio 1.1 43kW
second: bmw e36 320i 110kW
actual: bmw e46 330ci 170kW
daily: citroen berlingo 1.6 hdi 55kW

Obrázok

.IGI.
Auto: E36 320i
Kraj: Trenčiansky

Re: 320i M52 trhanie, otacky, takmer nejazditelne

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 08:26

cigi44 napísal:
nazdar, nakusol tom uz v inej teme, ale zakladam novu temu:

Asi pred dvoma tyzdnami cestou do prace mi pri zaradeni trojky trhlo s autom a nestupali otacky, preradil som do 4 a v pohode som dosiel do prace. Nasledujuci tyzden islo auto normalne-bezchybne. V stredu sa to zopakovalo: pridam plyn a otacky nestupaju, auto sa ledva rozhybe..cim viac plynu tym viac ho brzdi. Nejako som s tym dosiel do prace a potom aj domov - popozeral sviecky, ktore maju asi polroka. Boli ok , no autu to nepomohlo, no po hodinke som isiel natankovat v domienke ze tam mam nejaky zly benzin. Uz cestou na pumpu bezalo auto normalne. Zase den islo bezchybne a teraz to robi zase: :(

pridam otacky do 2 tis. pohoda. Potom vyssie sa ledva hnu, musim naslapavat plynovy pedal - trhavo sa rozbehnem.
Volnobeh nejak nekolise, drzi si 700. Skusil som ho povytacat na volnobehu do vysokych otacok, vysiel z auta a pocul som take praskanie z vyfuku.

Neviete, kde moze byt problem?
(este jedna vec, tomu auto to strihne vzdy ked idem smerom do prace a zchadzam z nadjazdu a tocim do lava - denna sterotypna jazda, v tej krizovatke dam do trojky a zbrzdi mi otacky a uz to zacina - tak sa mi to stalo uz 2x, je to len zhoda nahod?)

mne daco podobne robilo ked bolo vlhko naceste alebo prsalo, a mal som predrate kable od lambdy. Nejako to tam skratovalo. Cim viac plynu tym viac ho dusilo. Robilo mi to na 316i ale aj na 320i M50. M52 ma asi tiez iba jednu lambdu tusim a natom istom mieste. Ale zaujimave ze ti to robi iba ked ides dolava. Mozno ze akurat vtedy frka vodu alebo strk na miesto kde to mas nacate. Pozri a uvidis.
E36 320i sedan - Mauritiusblau metallic
E36 316i sedan - Brokatrot metallic - ex

cigi44
Autor témy

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 12:48

.IGI. napísal:

mne daco podobne robilo ked bolo vlhko naceste alebo prsalo, a mal som predrate kable od lambdy. Nejako to tam skratovalo. Cim viac plynu tym viac ho dusilo. Robilo mi to na 316i ale aj na 320i M50. M52 ma asi tiez iba jednu lambdu tusim a natom istom mieste. Ale zaujimave ze ti to robi iba ked ides dolava. Mozno ze akurat vtedy frka vodu alebo strk na miesto kde to mas nacate. Pozri a uvidis.

Chalani mi pisali, ze ma dve. Mna tiez napadlo, ze tam je mozno skondenzovana nejaka voda a ked to naklopim tak sa tam nieco poserie. Ale lambda vraj nema vlyv na trhanie auta a otacky, pozna sa to len tak ze auto vela zere.

Obrázok

vreco
Auto: Potuzený Touring

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 13:20

Daj to niekam na diagnostiku v takto elektrikou prešpikovaných autách to môže byť X na n-tú vecí a budeš na istotu vedieť kde čo dáva zlé hodnoty alebo aké chyby sú zapísané a od toho sa potom budeš môcť odraziť a nebudeš takto tápať. Jedine,že by niekto už rovnakú vec videl/zažil/stala sa mu a bude ti vedieť korektne poradiť :)
Obrázok

.IGI.

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 20:28

cigi44 napísal:

Chalani mi pisali, ze ma dve. Mna tiez napadlo, ze tam je mozno skondenzovana nejaka voda a ked to naklopim tak sa tam nieco poserie. Ale lambda vraj nema vlyv na trhanie auta a otacky, pozna sa to len tak ze auto vela zere.

Inak to som si aj ja vravel, po odpojeni vahy vzduchu to prestalo, tak som aspon mohol dalej normalne soferovat. A po vymeneni lambdy auto ide ako ma. Na diagnostike mu to neslo nacitat, tak neviem ci to bolo len lambdou. Chod na diagnostiku a uvidis presne co tomu je.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 20:34

mne auto slo ale ako nahle som pustil nohu z plynu a isiel som na vynuteny volnobeh auto prestalo tahat...neslo viac ako 3tis otacok...siel som dole kopcom na dvojke, pridal a auto spomalovalo....vypol som motor, znova nastartoval a vsetko v pohode...jedine co som pocul na volnobehu bolo ako mi drnci katalyzator lebo som ho mal rozpadnuty a tam bol aj problem :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

cigi44
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 16:29

Bol som na diagnostike, nezistila mi nic, cize je na mne to vyzistit, kde je problem. Rozmyslal som ze skusim odpojit lambdy sondy a vykuchat katalizator. Viete mi povedat ako sa auto bude chovat? Co to snim spravi, ked odpojim lambdy, alebo KAT?

Jasne ze kupim, co bude zle, len potrebujem zistit, co je zle.

Obrázok

johnyfly1

Utorok, 8. Novembra 2011, 17:26

ked das prec kat tak nic nebudes citit iba budes mat iny zvuk :D kuchat ho nekuchaj..je to blbost....radsej tam navar ruru ako ja...a stary katalyzator predaj tym co to vykupuju...mozno na tom este zarobis...ked kat vykuchas moze ti ist auto horsie lebo tam budes mat rozsireny priestor...radsej ruru ako hovorim :D
ked odpojis lambdu auto ti pojde z nudzovymi hodnotami bud lepsie alebo horsie...a mal by si sledovat aj zvysenie spotreby :roll:
ked si bol na diagnostike ukazal ti ako pulzuje lambda? napatie na nej by malo skakat od 0 do 1...ak sotji v strede(presnu hodnotu si uz nepamatam asi 0,5 alebo 0,45 neviem) tak je lambda zla

cigi44
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 17:58

johnyfly1 napísal:
ked das prec kat tak nic nebudes citit iba budes mat iny zvuk :D kuchat ho nekuchaj..je to blbost....radsej tam navar ruru ako ja...a stary katalyzator predaj tym co to vykupuju...mozno na tom este zarobis...ked kat vykuchas moze ti ist auto horsie lebo tam budes mat rozsireny priestor...radsej ruru ako hovorim :D
ked odpojis lambdu auto ti pojde z nudzovymi hodnotami bud lepsie alebo horsie...a mal by si sledovat aj zvysenie spotreby :roll:
ked si bol na diagnostike ukazal ti ako pulzuje lambda? napatie na nej by malo skakat od 0 do 1...ak sotji v strede(presnu hodnotu si uz nepamatam asi 0,5 alebo 0,45 neviem) tak je lambda zla

no takto konkretne to neviem, tak konkretne sa so mnou na tej diagnostike nebavili...povedal mi, to co mi predtym nasiel typek diagnostikou na letisku Cerin-Cacin, ze airbag a koncovy snimac ohrevu lambda sondy, co vraj nieje chyba, staci kym sa zahraje.

Nejake podrobne vyjadrenia mi nepovedali, respektive hovno vedia.

Myslim, ale ze chalani mi pisali, ze lambda, ked je zla, tak z autom ti netra a nema vlyv na otacky.

Obrázok

johnyfly1

Utorok, 8. Novembra 2011, 18:02

no neviem podla mna moze trhat aj nemusi...ked je zla dava zle hodnoty a rj "namiesa" zlu zmes a to moze robit dost :-k
kazdopadne ju skus odpojit auto by ti malo ist aj tak :roll:

cigi44
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 20:47

johnyfly1 napísal:
no neviem podla mna moze trhat aj nemusi...ked je zla dava zle hodnoty a rj "namiesa" zlu zmes a to moze robit dost :-k
kazdopadne ju skus odpojit auto by ti malo ist aj tak :roll:

ok zajtra skusim odpojit lambdu a uvidime co to spravi :-k

Obrázok

cigi44
Autor témy

Štvrtok, 10. Novembra 2011, 08:12

Problem zisteny!

Po zbytocnom zdvihani auta najprv zadku a potom predku, hladani lambda sond a ich konektorov, ktore su mimochodom po plastovym vekom motora (my blbí sme ich hladali niekde pri prevodovke) sa zistilo, ze lambdy to niesu. Obidve sme odpojili, isli sa previest, ale problem to neodstranilo. (najviac ma sere, ze stacilo otvorit kapotu, dat prec dekel a odpojit ich a nemusel som sa valat pod autom).

Boli sme presvedcení, ze to bude mrtvy katalyzator, ale skusili sme este odpojit vahu vzduchu a auto razom ozilo. Cize vaha je K.O.

Hor sa zhanat druhu!

Obrázok

.IGI.

Štvrtok, 10. Novembra 2011, 08:48

cigi44 napísal:
Problem zisteny!

Po zbytocnom zdvihani auta najprv zadku a potom predku, hladani lambda sond a ich konektorov, ktore su mimochodom po plastovym vekom motora (my blbí sme ich hladali niekde pri prevodovke) sa zistilo, ze lambdy to niesu. Obidve sme odpojili, isli sa previest, ale problem to neodstranilo. (najviac ma sere, ze stacilo otvorit kapotu, dat prec dekel a odpojit ich a nemusel som sa valat pod autom).

Boli sme presvedcení, ze to bude mrtvy katalyzator, ale skusili sme este odpojit vahu vzduchu a auto razom ozilo. Cize vaha je K.O.

Hor sa zhanat druhu!

Ale niekde som pocul ze ked je zla lamda/lambdy ,tak to prestane prave ked odpojis vahu,pretoze sa auto zacne riadit "tabulkami" ci ako to nazvat, a nie signalmi z vahy a lambdy. Ale moze byt ze je to vaha ako vravis. Ked nahodis novu, tak napis ci to pomohlo, celkom ma to zaujima, ze ci je to preve vtej vahe alebo lambde.

cigi44
Autor témy

Štvrtok, 10. Novembra 2011, 09:13

.IGI. napísal:

Ale niekde som pocul ze ked je zla lamda/lambdy ,tak to prestane prave ked odpojis vahu,pretoze sa auto zacne riadit "tabulkami" ci ako to nazvat, a nie signalmi z vahy a lambdy. Ale moze byt ze je to vaha ako vravis. Ked nahodis novu, tak napis ci to pomohlo, celkom ma to zaujima, ze ci je to preve vtej vahe alebo lambde.

Vyskusam uvidim, ale myslim ze to bude vaha, kedze som mal obidve lambdy odpojene a auto robilo to iste.

Obrázok

cigi44
Autor témy

Štvrtok, 10. Novembra 2011, 12:19

Este jedna podotazocka: mam skusit vycistit vahu vzduchu?

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných