... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
fíri
Auto: magnet na pandúrov
Kraj: Trnavský

Re: Vynechavanie v zakrutach

Piatok, 31. Mája 2013, 11:21

Arnold napísal:
Seriove E30 cerpadlo tlaci permanentne 8 bar ak sa nemylim. Pred palivovou listou/v palivovom filtri su tlakove regulatory ktore obmedzuju prisun benzinu. Mylim sa?

ano
Daewoo espero 1.5DOHC,full,elektróny,LPG,krídlo,MP3,folie,podlžky

Dendo
Autor témy
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 31. Mája 2013, 12:34

Diagnostika nevravi nic lebo nemam moc kde ist na diagnostiku a mam dost pochybnosti ze by na e30 diagnostika daco zistila. I ked mozno ze hej. Neviem neskusal som.
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Dendo
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 07:53

Takze vynechavanie vo vysokych otackach ako tak vyriesene. Supol som tam RJ z dvojlitra a motor ide ok az po obmedzovac bez vynechavania a strielania. Dalsia vec co som si hned vsimol je ze motor ma s touto RJ citelne vyssi krutak na volnobehu (bez problemov sa rozbieham bez pridania plynu, s povodnou RJ bolo treba velmi opatrne). Stale ale zostal ten problem ze okolo 2500-3000ot. autom cukne, proste sa na sekundu vypne motor, zasa naskoci a ide to dalej. Toto zatial neviem nijak vyriesit :-k
E30 M52B25DET
Obrázok

vrabec771
Auto: e30,e30 a e30

Pondelok, 3. Júna 2013, 12:29

vo vysokych otackach ide ako ma?skus nahodit aj vahu aj rj z b20 co to spravi,a este ma napadlo mas lambdu?ak ano odpoj a skus tak

Dendo
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 13:19

vo vysokych otackach ide dobre, tak ako predtym nez to zacalo blbnut. Vahu tam mam odjakziva z b20. Lambdu ma , jazdil som aj bez nej a vypinalo sa to. Normalne ked to vynecha tak mi aj padne otackomer hned dolu, akoby som klucik vypol. Cistil som aj kontakty okolo spinacky atd, ale zatial ziadna zmena. Ked bude krajsie budem dalej laborovat ak sa mi daco podari vykoumat tak sem urcite napisem.
E30 M52B25DET
Obrázok

vrabec771
Auto: e30,e30 a e30

Pondelok, 3. Júna 2013, 16:58

uz ta chapem,cize ono to na moment uplne vypne,raz som sa uz s tymto stretol,sice to bola moja prva 1.6 ale bolo to presne toto akurat ze mne ked to zdochlo niekedy chytilo az po cca 20min niekedy hned.pri vahe vzduchu mas relatka skontroluj poprehadzuj,ine ma v rychlosti nenapada.ja som to vtedy neriesil lebo to bola m40 po smrti a hned sa menilo za m10 a uz to nerobilo.kazdopadne to teda vidim na elektronicku zavadu.ale furt premyslam ked pises ze pri pravotocivej zakrute.silenty na motore su na tom ako,vies naklananie motora

Dendo
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 20:21

Silenty na motore uz nic moc chystam sa to riesit. Ale v zakrutach sposobovalo to strielanie do vyfuku, hlavne. na toto vypinanie to nema moc vplyv, aj ked sa mi zda ze trochu hej. Dik za tip skusim tie relatka pomenit lebo uz sa to vypinanie dnes zacalo zhorsovat, mam este dve motorove elektriky z m20 tak to skusim poprehadzovat a uvidime snad sa zadari konecne.
E30 M52B25DET
Obrázok

Dendo
Autor témy

Streda, 5. Júna 2013, 07:48

Tak vcera som sa pozrel na tie relatka pri vahe vzduchu. Chcel som ich vymenit ale ked som videl ze kontakty su cele cierne zaoxidovane tak som ich vycistil a nasadil ich naspet. Problem pretrvava. Takze najblizsie tie relatka skusim vymenit vsetky.
E30 M52B25DET
Obrázok

BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Streda, 5. Júna 2013, 13:49

Arnold napísal:
Seriove E30 cerpadlo tlaci permanentne 8 bar ak sa nemylim. Pred palivovou listou/v palivovom filtri su tlakove regulatory ktore obmedzuju prisun benzinu. Mylim sa?

prepac moj, ale skor som spadol yo stolicky tak ako prve kazda e30 el. vstrekovanie a ako aj e34 e36 a dal maju cerpadla na 3 bary take malinke sulce, zaprve aby boli tichucke a bohato stacia na seriove vstrekovanue,
za 2 regulator tlaku paliva vo filri maju akurat tak fabie, kazda e30 e36 e34 atd ma regulator na konci listy ktory tlaci 2,5 baru volnobeh, 3 plnka, riadeny podltlakom tzv diferenčny tlak medzi sanim a palivovou sustavou sa ma udrzovat konstantny cize na volnobeh je v sani - 0,5 baru tak palivo ma 2,5 a pri plne je skoro nulovy podtlak palivo sa zdvihne na 3 aby sa zmensili razy a kolisanie otacok,,,
ak nevies presne tak nepis prosim ta veci, potom maties ludi, minule si zabil s tym volnobeznym ventilom :D
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

BouBou

Streda, 5. Júna 2013, 13:55

Dendo napísal:
Tak vcera som sa pozrel na tie relatka pri vahe vzduchu. Chcel som ich vymenit ale ked som videl ze kontakty su cele cierne zaoxidovane tak som ich vycistil a nasadil ich naspet. Problem pretrvava. Takze najblizsie tie relatka skusim vymenit vsetky.

stryco ak ti padol otackomer, musim este kuknut el schemu motronicu ale nemoze to byt zapalovanie, proste preruseny kablik a ked sa opres do zakruty strati kontakt pozri napajacie kable na cievku a takisto,pozri ci si nahodou neprerusil nahodou kablik pri cidle otacok, mohlo sa stat ze uz boli stare a desi sa malino vzdy prerusia,
Obrázok

VK-Tomas

Streda, 5. Júna 2013, 13:58

mne robilo nieco podobne auto kedysi. prikladal som to vzdy tomu ze sa prelieva benzin ked som vyjazdil z plnej 20-25l to uz zacalo. odkedy mam benzinovy catchtank a dalsie cerpadlo mi to nerobi.
https://www.facebook.com/teamdriftgarage

e53 4,6is
e30 344i coupe
KTM exc 450 six days
e30 318is - ex
e91 320dA - ex
e46 330dA - ex

Dendo
Autor témy

Streda, 5. Júna 2013, 14:38

Ale toto vypinanie sa prejavuje aj na rovinke, hocikedy ked zrychlujem tak v rozmedzi od 2,5tis do 3tis. tam to robi najcastejsie. Minule som siel plnku, 5ka podlaha 140-160-170km/h a sem tam to proste takto vynechalo , strelilo do vyfuku a letel som dalej. Vzdy ked sa to vypne tak padne aj otackomer dolu (ak stihne padnut az dolu kym sa to zas zapne) . Z toho sudim ze to bude cisto elektricka chyba a nie v palivovej sustave. Kable som kontroloval nic som nenasiel prestriekaval a cistil som vsetky konektory ktore ma napadli. Menil som volnobezny ventil, cidlo polohy skrtiacej klapky, cidlo polohy klukovky, RJ, teraz este tie relatka skusim vymenit ci to nepomoze nahodou. Zasrana elektrika :D
E30 M52B25DET
Obrázok

BouBou

Štvrtok, 6. Júna 2013, 11:37

cievka ma aky odpor na primarnom a sekundarnom vinuti pomeraj
Obrázok

Dendo
Autor témy

Štvrtok, 6. Júna 2013, 11:45

Ou sorry o tej som sa zabudol zmienit, tu som uz tiez vymenil za inu a aj kabel od nej do rozdelovaca som vymenil :).
E30 M52B25DET
Obrázok

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Štvrtok, 6. Júna 2013, 14:37

BouBou napísal:

prepac moj, ale skor som spadol yo stolicky tak ako prve kazda e30 el. vstrekovanie a ako aj e34 e36 a dal maju cerpadla na 3 bary take malinke sulce, zaprve aby boli tichucke a bohato stacia na seriove vstrekovanue,
za 2 regulator tlaku paliva vo filri maju akurat tak fabie, kazda e30 e36 e34 atd ma regulator na konci listy ktory tlaci 2,5 baru volnobeh, 3 plnka, riadeny podltlakom tzv diferenčny tlak medzi sanim a palivovou sustavou sa ma udrzovat konstantny cize na volnobeh je v sani - 0,5 baru tak palivo ma 2,5 a pri plne je skoro nulovy podtlak palivo sa zdvihne na 3 aby sa zmensili razy a kolisanie otacok,,,
ak nevies presne tak nepis prosim ta veci, potom maties ludi, minule si zabil s tym volnobeznym ventilom :D

Prepac, ale to info som dostal od jedneho znameho, ja to neviem z vlastnej skusenosti. Inac, na ziadny volnobezny ventil si nespominam, osviezis mi pamat?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní