... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

bawor x5
Autor témy
Auto: Bmw x5
Kraj: Košický

vŕzganie

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 15:14

Zdravím chcem sa spytať prečo mi na x5 vŕzganie cely zadok..

aircom
Auto: X5 3,0d 160 kW
Kraj: Trenčiansky

Re: vŕzganie

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 21:23

Treba vymeniť všetky tyčky ramienka skratka komplet všetko čo sa tam mení. Mne to začalo robiť tiež tak som si objednal všetko potrebné za výbornú cenu nejakých 270 € a bolo to super bolo po probléme ale len na 1500 km tak som potom objednal veci za 600 € a už mám pokoj z vrzganím 10000 km. Odporúčam len lemforder. Ak ti to bude niekto mastiť tak to ani nemusí lebo aj tak to začne vrzgať. treba to vymeniť vlastna skusenosť.

rado x5
Auto: bmw x5
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 09:14

aircom napísal:
Treba vymeniť všetky tyčky ramienka skratka komplet všetko čo sa tam mení. Mne to začalo robiť tiež tak som si objednal všetko potrebné za výbornú cenu nejakých 270 € a bolo to super bolo po probléme ale len na 1500 km tak som potom objednal veci za 600 € a už mám pokoj z vrzganím 10000 km. Odporúčam len lemforder. Ak ti to bude niekto mastiť tak to ani nemusí lebo aj tak to začne vrzgať. treba to vymeniť vlastna skusenosť.

tak tak ako pises iba origo alebo lemforder nic ine

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 17. Septembra 2012, 16:08

vrzga to ako stary rebrinak? ak hej, tak do capu striekni olej (striekacka, ihla - co najhrubsia), nemas co stratit, bezna zavada u e39 a uz aj u e6x

konkretne c2
http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... uspension/
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:55

To som spravil .Nevŕzga , ale už klepe a zadne gumy išli do p.... Tak som si urobil sťahovák na tie spodné kĺby na náboji a je pokoj.

jararak napísal:
vrzga to ako stary rebrinak? ak hej, tak do capu striekni olej (striekacka, ihla - co najhrubsia), nemas co stratit, bezna zavada u e39 a uz aj u e6x

konkretne c2
http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... uspension/

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 18. Septembra 2012, 18:38

si ich vymenil? mne isli tiez gumy do P ale to tak ked si cvaknes geometriu a oni tam na auto asi len pozerali hodinu a vratili mi ho tak.

toto riesi vrzganie ;), nie vzdy je to v <>, niekedy to jednoducho treba len premazat, niekedy je ten cap uz ozaj v <> a treba ho vymenit
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 18. Septembra 2012, 21:47

Hej vymenil. Gumy isli za mesiac srat , na kraji cca 3cm az do vypletu a to som ich mal nove, Geometria ti v tomto nepomoze , pretoze sa robi pri zastavenom vozidle a toto sa deje pri jazde. Spravi ti brutálnu rozbiehavost zadnej napravy. S tym premazanim je to len docasne riesenie. Vymen to a mas pokoj. Nestoji to az take strasne peniaze ako nove pneu. Mal som to vymenene za dve hodky a to mam toura , kde je podstata zadnej napravy uplne ina , napriek tomu ze su tam pouzite rovnake diely. U sedanu je to otazka cca. hodiny. Ak by si potreboval , viem Ti zapozicat stahovak , ale len za predpokladu , ze sa vrati. :D :D .Akonahle zacina vrzgat je to v prdeli , pretoze je tam voda. V tom pripade je lepsie to nehat tak a pockat na vymenu. Premazanim len urychlis proces smrti klbu. To su moje skusenosti.

jararak napísal:
si ich vymenil? mne isli tiez gumy do P ale to tak ked si cvaknes geometriu a oni tam na auto asi len pozerali hodinu a vratili mi ho tak.

toto riesi vrzganie ;), nie vzdy je to v <>, niekedy to jednoducho treba len premazat, niekedy je ten cap uz ozaj v <> a treba ho vymenit

dunaj

Utorok, 18. Septembra 2012, 22:16

Ad. Geometria:
Checkni si, ci pri dotahovani skrutiek pri zdvihnutom kolese necitit volu, resp. zatrep zdvihnutym kolesom.
Ja som to urobil vcera a dnes som uz aj menil horne ramena (c. 11) - vytlcene gulove capy.
Geometria sa potom nastavuje skrutkami, kde su excentricke podlozky (c. 8 a 19).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný