... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

bmwtt.sk

orim
Autor témy
Auto: e90
Kraj: Nitriansky

Kotuce, kotuce zase raz kotuce

Štvrtok, 24. Októbra 2013, 16:54

Zdravim pani, cital somsi forum ale nenasiel som nejaku konktretnu odpoved.

Poprosim o radu, takze moj problem je trasenie volantu pri brzdeni (krive kotuce), na zaciatku tohto roka menene dva krat predne kotuce za nove original v servise , nakolko problem bol vyrieseny len na par tisic kilometrov ,jazdilo sa s trasenim volantu , cez leto som sa rozhodol ze idem znova vyriesit ten problem takze objednane kotuce znacky ATE,platnicky ATE, vymenene vsetky ramena, capy,stabilizacne tycky, loziska ...ani nie 2000km sa brzdilo normalne a ja ze je problem vyrieseny...lenze ono to zas zacalo traast, kotuce isli na reklamaciu a zatial som kupil a nahodil znova ATE ale "sportove" , znova pokoj ale len na 1500km a znova to trase....co prosim vas moze sposobovat ze tie kotuce sa proste zvlnia ?, dosadacie plochy boli ocistene namazane, jazdi sa natom normalne

Dakujem za kazdu odpoved

Jedna sa o X5 r.v.2005 3.0d

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Kotuce, kotuce zase raz kotuce

Piatok, 25. Októbra 2013, 06:21

problem bude asi so zadkom, totiz brzdi malo a tak vsetko sa prenasa na predok a tym padom sa skruti, taktiez si ich asi nezabehol co moze znamenat hodne
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

orim
Autor témy
Auto: e90
Kraj: Nitriansky

Piatok, 25. Októbra 2013, 07:34

Zahbehnute boli vsetky tie kotuce dost citilovonsa snimi brzdilo, tam by som problem nehladal. Na zadok sa chystam pozriet v sobotu, tam sa menili len platnicky, ako zadok brzdit brzdi ,len ako zistim ci brzdi presne tak ako by mal alebo brzdi slabsie ?

Kortys
Auto: E91, E46, E53
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 27. Októbra 2013, 13:33

Měl jsem uplně stejný problém. Pomohlo mi stoceni kotoučů přímo na autě. Zatím je to OK.

matisek
Auto: F10, F48
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 28. Októbra 2013, 17:32

kolko si zatial najazdil na tych stocenych kotucoch?

bob
Auto: E71 2010 3.0d 180kW
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 29. Októbra 2013, 19:06

mal som podobny problem riesenie bolo dokladne ocistenie dosadacej plochy medzi nabojom kolesa a kotucom

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Nedeľa, 3. Novembra 2013, 20:17

orim napísal:
Zdravim pani, cital somsi forum ale nenasiel som nejaku konktretnu odpoved.

Poprosim o radu, takze moj problem je trasenie volantu pri brzdeni (krive kotuce), na zaciatku tohto roka menene dva krat predne kotuce za nove original v servise , nakolko problem bol vyrieseny len na par tisic kilometrov ,jazdilo sa s trasenim volantu , cez leto som sa rozhodol ze idem znova vyriesit ten problem takze objednane kotuce znacky ATE,platnicky ATE, vymenene vsetky ramena, capy,stabilizacne tycky, loziska ...ani nie 2000km sa brzdilo normalne a ja ze je problem vyrieseny...lenze ono to zas zacalo traast, kotuce isli na reklamaciu a zatial som kupil a nahodil znova ATE ale "sportove" , znova pokoj ale len na 1500km a znova to trase....co prosim vas moze sposobovat ze tie kotuce sa proste zvlnia ?, dosadacie plochy boli ocistene namazane, jazdi sa natom normalne

Dakujem za kazdu odpoved

Jedna sa o X5 r.v.2005 3.0d

zvlneny kotuc ti urcite nevyreklamuju...ked problem je v aute nie v kotucoch. Zbehol by som na STK nech ti zmeraju ako ti brzda kolesa. Zacal by som tym , ze ci mas dobre vyvazene kolesa , rovnomerne zjazdene pneu , brzdny strmen ci nemas nejako zle napasovany , treba zmerat tie kotuce ci su rovnomerne zdola nahor opotrebovane.A vymenil by som brzdovu kvapalinu , mozno aj to mas zavzdusnene.

matisek
Auto: F10, F48
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 14:51

Dnes som bol s E53 na geometrii z dovodu zodranych prednych pneu (z vonkajsej casti). Predok aj zadok mi nastavili tak ako sa patri, ale najlepsie na tom je (podla predbeznych zatazovych testov), ze mi uz netrasie volantom pri prudkom brzdeni !!!!! \:D/ :-" =D> (dufam, ze som to nezakrikol)
Mal som velmi velku zbiehavost na prednej naprave.

Kortys
Auto: E91, E46, E53
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 14. Apríla 2014, 20:07

Kortys napísal:
Měl jsem uplně stejný problém. Pomohlo mi stoceni kotoučů přímo na autě. Zatím je to OK.

Tak to stočení bylo na chvíli! Nakonec to dělaly destičky Meyle, rozpatlávají se po kotouči. Teď Textar a klid. Na zadku je už dojedu, ale Meyle nekupovat, kotouče jsou dobré.

kicko

Štvrtok, 1. Mája 2014, 13:09

Podobna situacia ... mne nakoniec pomohla vymena ramien (silentbloky na konci zivotnosti), ktore "neudrzali" koleso v spravnej polohe. Tym padom sa kotuce hriali aj pri jazde bez brzdenia a pri brzdeni sa zvlnili.
BMW E46 318i - sold
BMW E93 335i
BMW E46 330xdT - sold
BMW E70 X5 30d

Bedro
Auto: E61+ nebavoraky

Piatok, 2. Mája 2014, 23:50

Neviem sem pridat pdf subor ale ak si vygooglite ,, brakemyths-1 ,, tak by to malo najst pdfko v cestine a tam je aj tento problem popisany odborne a maximalne do podrobna. Dufam ze to nejak pomoze kedze je to casty problem. Citanie je to kazdopadne poucne. :thumbup:
E61 525d
A6 3.0 V6 tdi quattro
MX3 2.5 V6
Rozmýšľam prakticky, riadia ma emócie.
,,nezabudni odkiaľ si,,

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní