... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
BC1705 napísal:Cau lidi, to co napsali Marosovi je v podstate to co jsem psal. Trochu jsem hledal a procital si americke fora a tam se lidi vyjadrovali v podobnem duchu, dokonce byli tam lidi to zduraznovali, ze vymena oleje v prevodovce se nedoporucuje, pokud neni duvod. Bavime se o X5 E70. Nicmene me dost stve ze porad jsme na urovni spekulaci a ani BMW neni schopny mam dat nejake lepsi odpoved .... Samozrejme, ze jistota je si to nechat vymenovat kazdych 60t jak jste zminovali, ale neni to zbytecny luxus, popripade naopak ..... Pristi tyden bych mel byt v nemecku pracovne zkusim jit primo do BMW HQ a zeptat se na to, dam vedet.
Dobrý deň,
Som majiteľom BMW X5 E70 3.0xD, rok výroby 2007, pred FL model. Chcem sa opýtať, ako to je s výmenou oleja v automatickej prevodovke. Auto má nabehaná cez 170000km, stále servisované, nieje žiadny problém, ale veľa technikov od automatických prevodoviek, odporúča výmenu oleja (opakujem, problém nemám). Niekde sa zas píše, že to je doživotný olej, definujte mi doživotný. Je to 20 rokov alebo 500 000km?
Ďakujem za skorú odpoveď, Peter.
Dobrý deň.
Ďakujeme za dôveru s ktorou ste sa obrátili na náš zákaznícky servis dňa 31.5.2011, ohľadom výmeny oleja v automatickej prevodovke.
Konzultovali sme túto otázku s našim servisným poradcom. Olej v prevodovke sa mení po 100 tisíc km. Ak by sa, ale vymenil teraz, tak je veľká pravdepodobnosť, že sa tá prevodovka pokazí. Pre prípadné ďalšie otázky ohľadom tejto výmeny už kontaktujte priamo pána Ing. Ladislava Pronaya ( ladislav.pronay@autobavaria.sk).
V prípade akýchkoľvek ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.
S pozdravom a prianím pekného dňa,
Rastislav Uhrin
Zákaznícky servis BMW
BMW Group Slovakia
Karadžičova 8/A
821 08 Bratislava
Tel.: +421 850 269 835
Fax.: +421 850 269 329
E-mail: zakaznicky.servis.sk@bmw.com
Web: www.bmw.sk
AlienZV napísal:Nuž ja mám taký pocit, že ten olej sa má vymeniť fakt len vtedy, keď už dosť seká prevodovka.
AlienZV napísal:No a je to v pi...Ja už neviem komu mám veriť. Nebudem to meniť asi teda. Keď sa to doje... tak im napíšem teplý email.
http://www.chipexpress.com/products/217/