... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
voMacK napísal:ja byt tebou tak olej by som v prevodovke uz menil...odporuca sa tak cca po 100tis km...
clovek s nickom "lubomt" je tu na to expert...
BC1705 napísal:
Minuly tyden jsem byl v servisu abych se nechal vymenit olej v prevodovce, po prohlidce mi rekli, ze neni treba protoze nic nevyteka a pry, ze olej v prevodovce je dozivotni zalezitost. Jake mate s tim zkusenosti?
maros.x5 napísal:
Celoživotný určite nie je. Ja ho budem meniť u seba pri tretej prehliadke, t.j. pri 90 tisíc, a potom každých 60 tisíc
AlienZV napísal:Ale čo je to doživotný olej? Keď skončí záruka na auto tak sa tým končí jeho životnosť? Treba definovať jeho životnosť...
maros.x5 napísal:Napísal som na zákaznícku linku BMW a požiadal som ich o plán pravidelných prehliadok pri 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, atď., z čoho bude jasné čo všetko sa robí, kontroluje a nemí pri jednotlivých prehliadkach. Ak mi to poskytnú, čo si myslím, že by nemal byť problém, tak to tu zavesím.
AlienZV napísal:Nuž áno, auto tí píše čo kedy potrebuje, ale takú výmenu oleja v AT ti nenepíše nikde
V poslednom čase sa mi znechucuje prístup servisov BMW, asi budúce auto bude Panamera. Tam si budú snáď viac váziť zákazníka!
// btw práve som im napísal mail, ohľadom toho tzv. "doživotného oleja". Už ma to serie, že "doživotný". Ale čo to je doživotný? 20 rokov alebo 500 000km? Ach jaj....