... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
TT-SIMIK napísal:Musím skonštatovať aj keď nerád že zjavne s x5 máš skúsenosti , napriek kontrole v servise a následnom odobrení že všetko je ok , mi dnes po 2och týždňoch “kľakla” . Od 140 km/h som začal pridávať že ako rýchlo bude zrýchľovať .. najprv hladko pekne. Potom že skúsim od 130 podlahu ,, podradilo ťahalo este pekne , Na diaľnici jasne že sa ti z laveho pruhu vpochodovala v 110ke auto , teda brzdiš a opäť som to rozbehol , nie podlaha ale postupne zolapnutie plynu , nie nárazové , tak podradilo o 1 stupeň , neskôr o 2 , a ešte akoby chcelo o 3etí , a to už som vedel že je zle , následne držali otáčky , pochvili pustilo .. tak som pridal znova , niečo buchlo . Vyskočila kontrolka a napísalo mi už len že prevodovka narušená , možno ďalej mierne jazdiť , vyhľadajte BMW servis .. stym že už neradila , ale koľko som pridal plynu toľko hneď dvihlo otáčky , bez odozvy na tachometer .. v servise mi skontrolovali olej ( bolo ho dosť ) ale spod krytu vytieklo možno deci , povedali že by trebalo otvoriť automat a prezradiť ho , len že oni to nerobia ale posielajú niekde . Na diagnostike ukázalo chybu medzi 5 a 6 stupňom . Inak ešte mi povedal.. , lebo majiteľ predomnou daval robiť preplach , že to je blbosť , zle preplachovať , a môže to byť práve kameň úrazu . Keďže to bolo 150 km od domu tak mi vymazali adaptáciu že možno dojdem ale nevedia zaručiť , po vymazaní išiel , nezrýchlil som nad 100km/h a domov som došiel .Okolo 10L,ale bud si isty ze vymena oleja v AT ti to na 90% nevyriesi...teda pokial nemas malo oleja.....Tieto 6HP na X5 mavaju takyto problem,vedsinou pred opravou prevodovky...