... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
mitocross napísal:Nemas zaco. A veselo soferuj. Za jazdy to bude fungovat, lebo ide len o hudbu mp3. Pozor na napalovanie - skusat rychlost max. 2x aj rozne DVD+R, DVD-R, podarilo sa mi aj dvojvrstvove plne 8.5GB mp3-jok DVD+R DL, napaluj len mp3 subory samotne... pripadne skus aj tu verziu s mp3 CD do menica. Ja menic nemam.
Ak som ti usetril peniaze, a vlastnis smartfon s Androidom, tak by som ti doporucil ich investovat do aplikacie Carly for BMW (predtym sa volala Bmwhat) a bluetooth OBDII adapteru. Najma kvoli diagnostike, ktoru si spravis hocikde doma ci na ceste sam,- priamo vyhodi specificke kody BMW chyb a presne vies na com si alebo to oznamis mechanikovi a ten nemusi tapat resp. ta odrbavat.
Mne minuly tyzden usetrila stovky eur za spiacu chybu DPF. Uz je vsetko ok a nic ma to nestalo ani som nikde nemusel ist.
mitocross napísal:Suhlasim, je to vsetko orientacne, ale za tych par drobnych je to aj tak parada.
A nie je Carly len zblbnuty softwarovou upravou po DPF? Co tam Zdeno nahral? Snad si program necuca udaje z prsta, ale zobrazi to co mu da pocitac auta.
Ja si v prvom rade robim nacitanie kodov.
Behal som asi mesiac len po meste. Az potom ked som sa pripojil, tak mi vycitalo kod 480A - DPF system - filter prilis zaplneny (ukazovalo 72g nespalenych castic - soot), dalsi stupen je kod 481A - zaplnenie filtra prekrocilo nejaku medzu (toto som este nastastie nemal). Najvacsia blbost je, ze ten prvy kod sa vobec nezobrazi na CCC v aute ako vystraha, ale zaroven uz vtedy zabranuje spusteniu akejkolvek regeneracie DPF. Skratka paradne vyriesene - cakanie na zaplnenie az do kodu 481A, ktory sa uz zobrazi a smeruje cloveka do servisu na opravu/vycistenie DPF. Pritom mi ho stacilo zoparkrat za sebou vymazat a filter sa nadvakrat regeneroval do nuly.
Moje auto moze byt uz v pohode alebo mat podobny problem ako tvoje, ale viem ze to teraz budem sledovat, a na to je samotna existenica programu Carly podla mna super.