... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

tepes33
Autor témy
Auto: BMW X5
Kraj: Banskobystrický

Re: Ako spustím DVD

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 14:11

už nemám dalšie otázky, akurát ti musím pekne podakovať lebo ak to naozaj takto funguje, ušetril si mi kopec peňazí ... Prídi do Poltára alebo Lučenca a daj si na mňa kávu ... ked sa ťa budú pýtať na koho, povedz že na neho :lol:
- idem skúsiť o chvilku napáliť jedno DVD Verbatim len tak preventívne či to pôjde
- navigáciu mám Profesional 2015 sa mi zdá, ale niekedy mám na ňu nervy, hlavne ked je viac možností zbehnutia na dialnicu a čakám do poslednej chvíli ako na spasenie kedy mi ukáže ten správny ... ale inak ,, na oko diváky ,, to ako tak slúži a dá sa niekam podľa toho dostať

tak ešte raz ti dakujem pekne za radu, myslím že tu odpadne viacej manikov ked si toto prečítajú a naozaj to funguje
- dúfam že DVD bude fungovať aj za jazdy

Užívateľov profilový obrázok
mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 14:38

Nemas zaco. A veselo soferuj. Za jazdy to bude fungovat, lebo ide len o hudbu mp3. Pozor na napalovanie - skusat rychlost max. 2x aj rozne DVD+R, DVD-R, podarilo sa mi aj dvojvrstvove plne 8.5GB mp3-jok DVD+R DL, napaluj len mp3 subory samotne... pripadne skus aj tu verziu s mp3 CD do menica. Ja menic nemam.

Ak som ti usetril peniaze, a vlastnis smartfon s Androidom, tak by som ti doporucil ich investovat do aplikacie Carly for BMW (predtym sa volala Bmwhat) a bluetooth OBDII adapteru. Najma kvoli diagnostike, ktoru si spravis hocikde doma ci na ceste sam,- priamo vyhodi specificke kody BMW chyb a presne vies na com si alebo to oznamis mechanikovi a ten nemusi tapat resp. ta odrbavat.
Mne minuly tyzden usetrila stovky eur za spiacu chybu DPF. Uz je vsetko ok a nic ma to nestalo ani som nikde nemusel ist.
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 15:13

tepes33 napísal:
Asi odpadnem...to mi chceš povedať, že DVD mechanika kde je navigačné DVD a pchal som tam originál DVD a neprehralo ho, prehrá napálené DVD ???
- stačí ho len kvalitne napáliť malou rýchlosťou ?
- niekde som niečo o tomto tu zahliadol že si tam písali aké DVD prázdne kúpiť - značky - ... ja mám nejaké Verbatim
- vyskúšam to, ale tým pádom by páni čo montujú systémy aby sa dali púšťať DVD asi prišli o zárobky
- je pravda že by išlo len DVD a navigácia asi nie, kedže navigačné DVD by v mechanike nebolo, ale to je malá daň zato, že človek ušetrí toľko peňazí ako chcú za montáž rôznych systémov

podla mna si to zle pochopil, ona prehra napalene DVD, ale iba AUDIO! nie VIDEO DVD!

mitocross

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 15:22

Teraz, ked to tak znovu citam, tak asi to naozaj zle pochopil :smile:

Ano jedna sa len o MP3. HUDBU MP3. Nic viac. Len kvoli tejto jedinej funkcii sa zobrazuje DVD jednotka v menu.

tepes33
Autor témy

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 15:34

Jáj ,, more Mariena ,,
- načo by mi bolo MP3 ... mám tam 7 CD môžem počúvať do nemoty ... CD menič prehráva aj MP3, ale to si ešte overím
- mňa zaujíma video ... preto som sa pýtal či nie je možné urobiť niečo také, že externý DVD prehrávač pripojím cez nejaký prevodník do AUX vstupu v priestore pod lakťovými opierkami a bude mi to prehrávať video na display
- existuje nejaký prevodník USB do AUX, tak ma napadlo nedávno že tam pripojím externý HD disc ... lenže stále je tu to lenže ... darmo tam pripojím aj tB s milion skladbami MP4 a filmami, ked mi to neprehrá
- asi skúsim pozháňať z nejakého vrakoviska neviem ako sa to volá DVD tuner či ako ... ale na úvod by som asi potreboval aj maniaka čo by mi to za rozumný peniaze nainštaloval a spojazdnil
- pokiaľ mám vysoliť za nový TV DVD tuner 1000€, to za tie peniaze si kúpim radšej naftu a budem voziť book na palubovke a v tom pozerať filmy
- taká výmena CD meniča za DVD menič zase nepomôže že ? ... predpokladám že tam zase bude treba po chuja dalších komponentov

- to info o telefone ma zaujalo, lebo môjmu HTC Androidu po dlhšom čase používania už dobre prepína a premýšľam nad novým, čiže sa poobzerám po tom čo mi odporúčaš

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 26. Októbra 2015, 08:28

mitocross napísal:
Nemas zaco. A veselo soferuj. Za jazdy to bude fungovat, lebo ide len o hudbu mp3. Pozor na napalovanie - skusat rychlost max. 2x aj rozne DVD+R, DVD-R, podarilo sa mi aj dvojvrstvove plne 8.5GB mp3-jok DVD+R DL, napaluj len mp3 subory samotne... pripadne skus aj tu verziu s mp3 CD do menica. Ja menic nemam.

Ak som ti usetril peniaze, a vlastnis smartfon s Androidom, tak by som ti doporucil ich investovat do aplikacie Carly for BMW (predtym sa volala Bmwhat) a bluetooth OBDII adapteru. Najma kvoli diagnostike, ktoru si spravis hocikde doma ci na ceste sam,- priamo vyhodi specificke kody BMW chyb a presne vies na com si alebo to oznamis mechanikovi a ten nemusi tapat resp. ta odrbavat.
Mne minuly tyzden usetrila stovky eur za spiacu chybu DPF. Uz je vsetko ok a nic ma to nestalo ani som nikde nemusel ist.

mitocross- k tomu carly- je to fajn, ale: vypisovalo mi to ohľadne DPF ešte 87000 km / calculated DFP kilometers/ a zrazu paf- CCC mi vypísalo porucha filtra pevných častíc, možný znížený výkon...tak som dal spustiť regeneráciu, išiel som po autostráde z TT do BB a pekne mi to klesalo až na 0,5 / už neviem ako to tam nazývali ale skrátka filter mal byť čistý/. CCC ale stále tvrdilo svoje. Minulý piatok so DPF poriešil u Simika, auto ide odvtedy ako vymenené, CCC ticho. Zo srandy som spustil v carly regeneráciu DPF a čuduj sa svete, ona si pekne išla, akoby som tam ten DPF ešte stále mal, dokonca som zastavil, vypol motor a ono to stále pokračovalo...tak si vravím, či to nie je len tak, pre srandu, aby to akože niečo ukazovalo, skrátka placebo. Ostatné veci tam idú pekne, veľa komfortných funkcií som si nakódoval, ale toto im vôbec nevyšlo...

mitocross

Pondelok, 26. Októbra 2015, 09:51

Suhlasim, je to vsetko orientacne, ale za tych par drobnych je to aj tak parada.
A nie je Carly len zblbnuty softwarovou upravou po DPF? Co tam Zdeno nahral? Snad si program necuca udaje z prsta, ale zobrazi to co mu da pocitac auta.

Ja si v prvom rade robim nacitanie kodov.
Behal som asi mesiac len po meste. Az potom ked som sa pripojil, tak mi vycitalo kod 480A - DPF system - filter prilis zaplneny (ukazovalo 72g nespalenych castic - soot), dalsi stupen je kod 481A - zaplnenie filtra prekrocilo nejaku medzu (toto som este nastastie nemal). Najvacsia blbost je, ze ten prvy kod sa vobec nezobrazi na CCC v aute ako vystraha, ale zaroven uz vtedy zabranuje spusteniu akejkolvek regeneracie DPF. Skratka paradne vyriesene - cakanie na zaplnenie az do kodu 481A, ktory sa uz zobrazi a smeruje cloveka do servisu na opravu/vycistenie DPF. Pritom mi ho stacilo zoparkrat za sebou vymazat a filter sa nadvakrat regeneroval do nuly.
Moje auto moze byt uz v pohode alebo mat podobny problem ako tvoje, ale viem ze to teraz budem sledovat, a na to je samotna existenica programu Carly podla mna super.

undy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 10:16

Môže to byť ako hovoríš, len mi napadlo, že to po vypnutí motora to raz urobilo aj pred odstránením DPF. Za jazdy som spustil regeneration request, pekne mi začalo klesať to niečo z okolo 60 až na cca 10, potom som musel zastaviť a vypnúť motor. To klesanie ale naďalej pokračovalo aj s vypnutým motorom..Inak ale to carly je super, tiež si priebežne kontrolujem diagnostiku, keď mi CCC vypisovalo tú poruchu DPF, aj carly niečo ohľadne toho písalo, len už nepomohla ani tá vynútena regenerácia, pritom mi ale stále písalo ešte 87000 km vypočítanú životnosť filtra. Možno to ešte chalani musia doladiť, ale okrem tohoto som aj ja spokojný s aplikáciou. Ale musím ešte dodať, že po odstránení toho filtra ide auto neskutočne živšie, vyslovene cítiť, ako motoru odľahlo a ľahšie sa mu žije, ide neskutočne do otáčok a tlačí do sedadla tak, ako to nerobilo ani keď bol filter ešte v poriadku. Donedávna som bol aj tu na klube odporca takéhoto riešenia, ale postupne mi došlo, že to nie je ani tak veľmi ekologické, keď to, čo filter zachytí, sa aj tak pri regenerácií dostane von, akurát to nie je v meste, ale vonku pri dlhšej jazde. Spotrebu som mal zmiešanú okolo 10 litrov, teraz som niekde na 8,2. Aj tou zníženou spotrebou si aspoň trochu očistím svoje ekologické malé ja :-k

mitocross

Pondelok, 26. Októbra 2015, 10:40

Mohlo to byt tiez nieco s tymi kodmi 480A a 481A? Ja som tiez daval nutenu regeneraciu nez mi doslo, ze bez sustavneho vymazavania toho kodu aj za jazdy sa ziadna regenracia nechyti, pretoze je jednoducho blokovana. Nastastie sa to potom chytilo. Len to teraz budem sledovat, ci tomu DPF nahodou nepomahaju curajuce trysky, alebo nebodaj nieco ine horsie. Mam len 160t km.
No s tym filtrom je to asi tak, ze sa v nom hromadia nespalene castice (soot) zhruba do 30-40g, ktore sa potom pri regeneracii spaluju na popolcek (ash). Popolcek je to, co je dalej nespalitelne a uklada sa vo filtri (radovo je ho menej, stotiny gramu pri kazdej regeneracii) az kym sa nezaplni uplne a tym dosiahne na koniec zivota (80 - 100g popola v DPF u E70 by mala byt konecna). Von to vsetko urcite nejde.
A nesmrdi to otrasne teraz?

mitocross

Pondelok, 26. Októbra 2015, 10:51

undy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 10:54

predtým to smrdelo ako ocot, teraz klasika ako diesel, nedymí len je to cítiť, ale pre mňa príjemnejšie ako ten ocot- to až štípalo

tepes33
Autor témy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 12:56

Troška sa opýtam aj na tému toho filtra aj ked som chcel pozerať v aute video :lol:
- spaliny prechádzajú ešte aj cez katalyzátor predsa, ktorý mení tak isto pach spálenej nafty a z výfukov vychádza už iný zápach nie ako z T-148
- ako je možné že ste robili len úpravu filtra pevných častíc a z výfukov ide zápach ako z Tatry ???
- ja určite potrebujem ísť na diagnostiku ... v ZV vraj je nejaký servis, bývalé BMW z BB ... ked stojím za autom, cítim ten octový zápach...ked sedím v kabíne a auto je na mieste, dostáva sa mi do interieru cez kúrenie zápach ako keby predo mnou bola stará Karosa

tepes33
Autor témy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 13:00

mitocross napísal:

- ďakujem, pozeral som to tu na fore už ... myslím že zvážim stropný prehrávač DVD ... toto všetko sú neskutočné ,, pálky ,,
- mám v aute komplet slovenčinu a neviem či tento nový systém ju má tiež

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Októbra 2015, 13:13

tepes33 napísal:
Troška sa opýtam aj na tému toho filtra aj ked som chcel pozerať v aute video :lol:
- spaliny prechádzajú ešte aj cez katalyzátor predsa, ktorý mení tak isto pach spálenej nafty a z výfukov vychádza už iný zápach nie ako z T-148
- ako je možné že ste robili len úpravu filtra pevných častíc a z výfukov ide zápach ako z Tatry ???
- ja určite potrebujem ísť na diagnostiku ... v ZV vraj je nejaký servis, bývalé BMW z BB ... ked stojím za autom, cítim ten octový zápach...ked sedím v kabíne a auto je na mieste, dostáva sa mi do interieru cez kúrenie zápach ako keby predo mnou bola stará Karosa

u novsich aut je DPF v jednej plechovke spolu s katalyzatorom...nechcem povedat, ze amateri, ale proste niektori ludia to vyberaju komplet..a potom to riadne smrdi

tepes33
Autor témy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 14:46

aha...čiže ked systém vyčistí cez ten program ten filter ako tu píšu, bude dalej katalyzátor katalyzovať a z výfukov nepôjde smrad ako z T-48 áno ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní