... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
smolo330ci
Autor témy
Auto: bmw330ci
Kraj: Žilinský

zazimovane bmw

Utorok, 22. Decembra 2009, 17:33

cavte chcem sa spytat mam svojho bajerisha tak rad ze mam v p......ci [-( jazdit s nim cez zimu po snehu a tej hnustnej soly. Co by som mal spravit aby mu v garazi bolo dobre . tu garaz mam vyhrievanu cca 18 stupnov celu zimu.mam na mysli ci nemam doplnit nadrz do plna alebo ci nemam vybrat baterku.Alebo co.. nemuoze sa nic stat ked bude tak dlho stat bez pohybu. dikes za odpovede.

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Re: zazimovane bmw

Utorok, 22. Decembra 2009, 18:12

Hm, ja som pred zimou vymenil vsetky naplne, prevodovy, motorovy, chladiacu zmes, brzdovu. Umyl som ho zo vsetkych stran. Nahodil som nan plechove disky so zoslahanymi gumami, dal pod plachtu a zimujem. V nadrzi aby bolo nieco nie sucho + otvoril som siber do druhej polohy nech nezatuchne. Neviem co viac by som mal spravit, ale som spokojny :D

+ ked by mi ho chcel niekto ukradnut, tak som dal prec baterku, rozdelovac a volantovu tyc :mrgreen: :mrgreen:

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Utorok, 22. Decembra 2009, 18:31

daj si to na spaliky, nech nemas prelezane gumy.

Inak prichadzas o najvacsiu radost z jazdy

xtreme
Auto: felda, stilo

Utorok, 22. Decembra 2009, 19:13

Jannci napísal:
daj si to na spaliky, nech nemas prelezane gumy.

Inak prichadzas o najvacsiu radost z jazdy

330ci a nejazdit s nim? ufff :shock: to moze byt jednoznacne laska, ci sialenstvo? :-k nedokazem si to predstavit..
.

kouBaMW
Auto: pár rezavých ešusů
Kraj: Zahraničie

Utorok, 22. Decembra 2009, 19:31

nadrz urcite plnou nee, do jara by ti zvetral, benzinu malo (tak jak psal Cosmo) a na jare pekne doplna, , pokud by melo stat celou zimu, tak bych tak jednou za mesic nastartoval a nechal zahrat, popr pokud je mozno s autem popojed treba i o 20cm at se neudelaji plosky na pneu nebo uplne nejlepsi za pekneho sucheho pocasi protahnout :smile:

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Decembra 2009, 21:45

vyhrievaná garáž nie je dobrá ak sa jazdí s autom lebo na vplyv tepla začne tá soľ rýchlejšie pracovať na spodku, ale ak s tým nejazdíš cez zimu tak dôkladne umyť auto a môže v tej garáži stáť, benzín určite nie do plna lebo tuším sa po čase začne benzín degradovať takže nechať tam ale nie veľa, a vo vyhrievanej garáži sa nič zlé nemôže stať autu, tie necelé 3mesiace kým bude vonku lepšie to vydrží bez problémov, ale sem tam keď bude suchá cesta bez snehu tak to prevetraj, ja osobne by som z takého auta v zime ani nevyliezol ale určite ho máš veľmi rád \:D/
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

BMino
Auto: modre

Utorok, 22. Decembra 2009, 22:40

smolo330ci ja sa chystam na nieco podobne, teda nie uplne odstavenie ale aspon obmedzenie prevadzky
podla mna tie naplne menit netreba, ked tak az na jar, ked pojdes von z garaze
poriadne to umy, mozes aj nalestit, ako bolo spomenute pootvor okno a potom to treba prestartovat, ja by som to robil tak raz za tyzden max za dva, a tiez s tym autom vtedy hybat, az sa loziska pretocia aspon trochu
a obcas s nim prehod par viet, az si nemysli, ze na neho kasles (to myslim vazne)
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Utorok, 22. Decembra 2009, 23:57

este pootvorit všetky dvere kapotu a kufor, baterka určite von , postavit na klatiky, a štipcamy podopriet stierace a zakryt plachtou :mrgreen: otec tak odkladal žigulaka ked išiel na vojnu :mrgreen:
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d

Streda, 23. Decembra 2009, 00:20

PetiE34 napísal:
este pootvorit všetky dvere kapotu a kufor, baterka určite von , postavit na klatiky, a štipcamy podopriet stierace a zakryt plachtou :mrgreen: otec tak odkladal žigulaka ked išiel na vojnu :mrgreen:

hej a do olejoveho papiera zabalit motor ;) vela vazeliny vsade natrepat ;) nech sa pekne zakonzervuje :mrgreen: :bmwball: tak mal znami favorita... nabehane 4200km ma ten favorit... a kazdu zimu este vystriekal dutiny :D a kazdy tyzden presuval auto po dielni rucne... a kreslil si kriedou na koleso aby sa nahodou neprelezalo ;) iny cukrik to je #-o

a sused 82rocny ma v garazi 100ku bielu tak odlozenu... tiez tak podobne saskuje...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

BimmerBob
Auto: BMW 316i
Kraj: Trnavský

Streda, 23. Decembra 2009, 00:48

No my motorkári odkladáme motorky na zimu (teda aspoň poniektorí) podobným spôsobom. Nádrž ovšem tankujeme doplna, aby sme zabránili korózii čo však pri plastovej nádrži nehrozí. Baterku buď vybrať, alebo aspoň každé dva týždne naštartovať a nechať bežať aspoň do zohriatia motora. Ak aj baterku vyberieš, nechaj ju z času na čas na nabíjačke...
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

smolo330ci
Autor témy
Auto: bmw330ci

Streda, 23. Decembra 2009, 11:44

dikes chalosi spravim vsetko co ste napisaly . PS mam taky pocit ze to auto mi nesluzi ale ja sluzim jemu.hehehe :lol: :lol:

Cosmo

Streda, 23. Decembra 2009, 13:33

smolo330ci napísal:
dikes chalosi spravim vsetko co ste napisaly . PS mam taky pocit ze to auto mi nesluzi ale ja sluzim jemu.hehehe :lol: :lol:

No jo takých nás tu je viac :lol: :lol:

A k tým gumám, buď posúvať občas, alebo nejaké krivé plecháče a na ne ešte krivšie pneu a nemusí ťa nič mrzieť. Ja by som auto na špalky nedal lebo sa v ňom vŕtam a keby padne na kotúč alebo pod, bol by prúser.

MattyX
Auto: 325i mtech

Štvrtok, 24. Decembra 2009, 19:16

pokud mas plastovou nadrz netankoval bych doplna ale pokud mas plechovou tak urcite doplna kvuli korozi aby pak cerpadlo nesalo bordel ;)
jinak bych doporucoval za relativne pekneho pocasi projet , pokud to v garazi jen nakopnes na chvilu tak ti akorat v koncaku bude kondenzovat voda nerozpalis ho tak aby se vyparila zase... a opet dalsi koroze pokud nemas celonerezovej konec :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Cosmo

Štvrtok, 24. Decembra 2009, 19:45

MattyX napísal:
pokud mas plastovou nadrz netankoval bych doplna ale pokud mas plechovou tak urcite doplna kvuli korozi aby pak cerpadlo nesalo bordel ;)
jinak bych doporucoval za relativne pekneho pocasi projet , pokud to v garazi jen nakopnes na chvilu tak ti akorat v koncaku bude kondenzovat voda nerozpalis ho tak aby se vyparila zase... a opet dalsi koroze pokud nemas celonerezovej konec :)

JJ dnes som bol kuknut a presne ako pises, zacalo to hnit od koncaku, ale on aj tak pojde prec, takze neriesim :smile:

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Piatok, 25. Decembra 2009, 14:14

Ja mam auto tiez akoby zazimovane , doteraz som ho mal v garazi ale uz sa pred vianocami vratil oco domov a garaz je jeho, takze auto je teraz von kym nenajdem niejaku inu garaz. Ja som to urobil tak, ze v garazi som maval pootvorene okna a kufor baterku som mal doma v teple, lebo garaz vyhrievana nieje. Nijak viac som sa o to nestaral. Raz tyzdenne sa ale idem previest a motor riadne zohriat nech sa prebehne, ci je vonku sucho alebo mokro mi je jedno, lebo aj cez leto som chodil aj ked prsalo :D a unas cesty nesolia takze sa toho nebojim. Ja som ale zazimoval koli tomu ze by som chcel niejake veci na aute porobit a potrebujem peniaze na to, a bez auta sa lepsie setria. Chcel by som zgeneralkovat podvozok , napravi, a chcel by som kupit original dvere a blatniky tie nastriekat na bielo , do toho pekne cierne listy. Zadne kridlo dat do boha a zadny naraznik dat mpaket s ciernym vnutrom. Predok si chcem nechat ten sa mi paci, akurat tu medzeru co je na vrchu by som odstranil a dal do biela. A samozrejme potom este z motorcekom nieco porobit nech to aj taha.

Toto je sice coupe ale taketo by som to chcel od zadu
Obrázok

A niejak takto ostatok aj tu strechu som chcel ciernu, ale predok ten co mam teraz
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 229 neregistrovaných