... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Zabezpečenie VAM 01

Piatok, 20. Júla 2012, 00:41

No pekná krabička za 1800€...... :mrgreen:to chceš povedať,že to nieje žiadna elektronika,ale iba mechanika???piny a spoje??? :-k :-k
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

LOKI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 20. Júla 2012, 06:26

TT-SIMIK napísal:
No pekná krabička za 1800€...... :mrgreen:to chceš povedať,že to nieje žiadna elektronika,ale iba mechanika???piny a spoje??? :-k :-k

Asi tak...a hlavne zamrzi, ze dostanes to iste ale 3x drahsie ked mas oktavku a X5 [-( Hold mozu si urcovat ceny ake chcu, tak aj robia.
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

pelo
Auto: e39 520i saloon

Piatok, 20. Júla 2012, 08:15

Sorry, ale podla mna to nevyzera vobec dobre. Je to totalne primitivny system...pre "ochranu proti vymene RJ, palubnej dosky..." ako uvadzaju na webke staci aj obycajny jebnuty niekde schovany vypinac. Nechcem znevazovat niekoho dielo, ale aj podla toho, co tu niekto hovoril o tej "vysoko sofistikovanej dekodovacej kazete" mi to pride akoby to navrhoval student SOU polnohospodarske a nie seriozny vyvojar...najblizsi upgrade bude citacka na dierne stitky, aby clovek nemusel so sebou vlacit velku kazetu...

Ked vidim, co dokazu ludia predavat a kolko ludi to dokaze za take cenovky kupit, tak moje najblizsie podnikatelske zameranie sa asi bude uberat tymto smerom, lebo je evidentne dost ludi, ktori nevedia, co s peniazmi, tak preco to nevyuzit...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

fox1k
Kraj: Žilinský

Piatok, 20. Júla 2012, 08:19

pelo napísal:
Sorry, ale podla mna to nevyzera vobec dobre. Je to totalne primitivny system...pre "ochranu proti vymene RJ, palubnej dosky..." ako uvadzaju na webke staci aj obycajny jebnuty niekde schovany vypinac. Nechcem znevazovat niekoho dielo, ale aj podla toho, co tu niekto hovoril o tej "vysoko sofistikovanej dekodovacej kazete" mi to pride akoby to navrhoval student SOU polnohospodarske a nie seriozny vyvojar...najblizsi upgrade bude citacka na dierne stitky, aby clovek nemusel so sebou vlacit velku kazetu...

Ked vidim, co dokazu ludia predavat a kolko ludi to dokaze za take cenovky kupit, tak moje najblizsie podnikatelske zameranie sa asi bude uberat tymto smerom, lebo je evidentne dost ludi, ktori nevedia, co s peniazmi, tak preco to nevyuzit...

presne tak, séria tajných vypínačov, premiestniť OBD zásuvku, a do pôvodnej pustiť permanentne 12V...

pelo

Piatok, 20. Júla 2012, 08:28

Ludia, ved trochu premyslajte. Vymenujte mi aspon 1 dodatocne montovany imobilizer, ktory by sa dal obist "vymenou RJ motora, spinacej skrinky, alebo palubnej dosky". No neviem ako vy, ale zatial som neobjavil ziadnu zazracnu funkciu, ktoru by nesplnal hocijaky iny imobilizer za 100EUR. Radsej pri sebe nosit maly pager, nez nejaku kazetku s drotikmi...halooo, ludia, spamatajte sa a zacnite trocha premyslat, do coho davate svoje peniaze.

e39 525i sedan '03 -ex

auto111

Piatok, 20. Júla 2012, 08:39

Pelo:

daj link na skvely imobilizer za 100EUR kde sa vyrobca chvali ze vdaka nemu neukradli ani 1 auto ako v pripade VAM.

Inak vsetky tie ukradnute nove X6, X5 (a vela beznych aut ma tiez imob.) a pod. mali urcite imobilizery (inak by ich poistovne nepoistili) a tie boli urcite prekonane.

P.S: si pozri posudok na VAM od policie kde je napisane ze sa neda odhadnut ako dlho trva jeho prekonanie !!

http://www.autoalarm-vamos.sk/documents ... -pz-sr.pdf

pelo

Piatok, 20. Júla 2012, 08:53

Cital si nieco o tom systeme? Je to len releova logika a poprepajanie piny na kazete. Vyjadrenie "neda sa odhadnut cas potrebny na prekonanie" vychadza len z toho, ze ich neboli namontovane miliony tak, ako to je pri ostatnych. A preto, lebo kazde auto zapoja inak. To ale neznamena, ze je neprekonatelny. Zavries sa s tym autom do garaze, pojdes po kabelazi od tej zasuvky a vsetko si spravis. Samozrejme, ze nie na mieste, ale niekde v dielni, ale to asi ziadny imobilizer, pokial sa bavime o dodatocne instalovanom systeme a nie origo, ktory odstavis cez OBD. Ale ako hovorim, v klude si montujte do auta co chcete, ked mate zbytocnych 1800EUR za takyto vysoko sofistikovany system, tak nech sa paci...

Ked to auto odtiahnem, tak cely VAM skoncil. A ze ma 300dB sirenu? Je snad nejaky problem vymenit sirenu ineho systemu za 300dB kus? A posluzi rovnako, len za ovela menej penazi...

A stanovisko z roku 2002 si nechaj, takisto ako tie clanky z roku pana, co ma na stranke...

e39 525i sedan '03 -ex

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 20. Júla 2012, 09:01

ja som mal v E91 dodatocny immo [za 150eur] a neviem si predstavit, zeby to nejaky zlodejicek len tak obisiel niekde na ulici ked je v casovom strese. Ked mi auto neslo nastartovat a potrebovali tento system obist aby ho mohli vylucit ako pricinu, trvalo im to tusim pol hodinu az hodinu aby ho uplne vypli a to presne vedeli co hladaju a kde to je...

samozrejme ked uz raz auto odtiahnu k sebe do dielne, tak tam vsetky systemy skoncili...ked maju prakticky neobmedzeny cas na jeho odhalenie a prekonanie..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

auto111

Piatok, 20. Júla 2012, 09:11

Pelo:

Ano cital som a chapem podstatu VAMu.

Si neodpovedal na otazku a tom imobilizere za 100EUR.

Inak technicky zlozitejsi system neznamena ze alarm bude lepsi - ked zlodeji vedia ukradnut akekolvek auto s tradicnym alarmom beznej koncepcie.

Prekonanie toho systemu znamena ze by si minimalne musel komplet rozobrat elektroinstalaciu auta a nanovo nakablovat aj to len za predpokladu ze auto ma "iba" zakladny VAM.

Mne je to jedno kludne si dobastli nejaky 300 decibel reproduktor - ak si myslis ze ti to nahradi VAM (resp. nejaky kvalitny alarm).

K tomu skonceniu VAM - ani jedno auto s VAM este ani neukradli nie to ze ho rozobrali ...

pelo

Piatok, 20. Júla 2012, 09:13

voMacK napísal:
ja som mal v E91 dodatocny immo [za 150eur] a neviem si predstavit, zeby to nejaky zlodejicek len tak obisiel niekde na ulici ked je v casovom strese. Ked mi auto neslo nastartovat a potrebovali tento system obist aby ho mohli vylucit ako pricinu, trvalo im to tusim pol hodinu az hodinu aby ho uplne vypli a to presne vedeli co hladaju a kde to je...

samozrejme ked uz raz auto odtiahnu k sebe do dielne, tak tam vsetky systemy skoncili...ked maju prakticky neobmedzeny cas na jeho odhalenie a prekonanie..

Aspon niekto tu premysla...uz si tu niekedy zacinam pripadat, ze som nenormalny ja...

Ono laikovi to mozno pride ako super prevratna novinka, ale ludia, co sa do toho vyznaju, medzi ktorych sa radim aj ja (moj uplne prvy projekt s mikroprocesormi bol palubny PC do auta, ktory pozostaval z hlavnej terminalovej jednotky s maticovym LED displayom a "intelignetnych cidiel", kazde s vlastnym procesorom a komunikaciou po zbernici RS-485) sa pozru a akurat sa pousmeju, za co su ludia ochotni vyhodit peniaze...

e39 525i sedan '03 -ex

pelo

Piatok, 20. Júla 2012, 09:13

auto111 napísal:
Pelo:

Ano cital som a chapem podstatu VAMu.

Si neodpovedal na otazku a tom imobilizere za 100EUR.

Inak technicky zlozitejsi system neznamena ze alarm bude lepsi - ked zlodeji vedia ukradnut akekolvek auto s tradicnym alarmom beznej koncepcie.

Prekonanie toho systemu znamena ze by si minimalne musel komplet rozobrat elektroinstalaciu auta a nanovo nakablovat aj to len za predpokladu ze auto ma "iba" zakladny VAM.

Mne je to jedno kludne si dobastli nejaky 300 decibel reproduktor - ak si myslis ze ti to nahradi VAM (resp. nejaky kvalitny alarm).

K tomu skonceniu VAM - ani jedno auto s VAM este ani neukradli nie to ze ho rozobrali ...

Skoncil som. Evidentne do problematiky vidis viac ako ja, tak sa s Tebou nebudem hadat...

e39 525i sedan '03 -ex

auto111

Piatok, 20. Júla 2012, 09:26

pelo napísal:
Skoncil som. Evidentne do problematiky vidis viac ako ja, tak sa s Tebou nebudem hadat...

Nie prekvapivo nevidim - cerpam len z faktov.

TT-SIMIK
Autor témy

Piatok, 20. Júla 2012, 11:03

vidím,že debata pokračuje,to som rád,ak by to bolo fakt,len piny a prekablovanie kontaktov,ked uhadnuť ktorý s ktorým je viac menej namáhavé tak by to bola velmi dráha sranda,za tak primitívny systém,to by si vedel vyrobit asi každý sám,ale podla mna v tom bude viac,aj ked neviem čo.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

auto111

Piatok, 20. Júla 2012, 11:15

Pozri ak je pravda ze vdaka VAM neukradli ani jedno auto nemusi ta zaujimat technicke riesenie alarmu/imobilizeru.

VAM si dali namontoval aj Gasparovic, Packa a ini znami ludia takze zle to nebude.

EDIT: Co vidim ako vyhodu VAM (na 100% pri zakladnom VAM) ze neobsahuje suciastky ako tranzistory, cipy ktore mozu blbnut pri vykyvoch napatia a dokonca ta kazeta je bez baterii. Teda malo by to byt aj DOST spolahlive.

TT-SIMIK
Autor témy

Piatok, 20. Júla 2012, 11:23

tak to je jasné....ešte porozmýšlam a uvidím.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných