... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
miso_525d
Auto: SOBI 20
Kraj: Bratislavský

Re: Tassimo alebo Dolce Gusto.

Streda, 13. Januára 2016, 20:48

Najlepšie je Nesspresso. Mam stroj DeLonghi za 499 a kava super, desat kapsuli do toho vo Viedni stojí 2,50 ečka.

jkk
Auto: E91 330xd

Štvrtok, 14. Januára 2016, 09:28

Napster050 napísal:
ked kavovar, tak pákový... nie tie predražené automatické alebo kapsulové somariny... z toho nikdy dobrá káva nebude.
prečo myslíte že v kaviarni nepoužívajú automatický kávovar

nemas pravdu...lepsie kvalitny automaticky stroj jak lacny pakovy...v kaviarniach maju pakove hlavne kvoli mnozstvu kav ktore na nich urobia a technickemu rieseniu, ktore automaticky stroj neumoznuje...tie stroje ale zacinaju v tisickach eur
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 14. Januára 2016, 10:08

DolceGusto už kúpil auto?
Cafte

M3driver

Štvrtok, 14. Januára 2016, 11:01

presne... mam aj "lacnejsi" pakovy a z automatu leze podstatne lepsia kavu, teda skor by som to ani neporovnaval, rozdiel ako "preso s mliekom" a seriozne "espresso"... :mrgreen:
poriadny pakovy zacina cenou uplne inde, tak isto ak nemas doma mlyncek, prip. praziaren a vela casu je to stale kompromis. a ked uz komromis tak co najlespi a to ti da seriozny automat, nieco zo spominanych...

jkk napísal:

nemas pravdu...lepsie kvalitny automaticky stroj jak lacny pakovy...v kaviarniach maju pakove hlavne kvoli mnozstvu kav ktore na nich urobia a technickemu rieseniu, ktore automaticky stroj neumoznuje...tie stroje ale zacinaju v tisickach eur
M3 -> Ducati

miso_525d

Štvrtok, 14. Januára 2016, 11:16

v niektorych kaviarnach v BA maju uz aj kapsulove automaty, napr. AVION kaviaren MINI MINI. ta kava mi chuti a chodievam tam rad. vyhodou tohto riesenia je ze obsluha nemoze negativne zasiahnut do kvality kavy. inami slovami - casnicka nemoze nic dojebat, nemoze jednu davku kavy vyvarit trikrat a podobne. je to urcite krok vpred. vo vacsine bratislavskych (a slovenskych) barov a kaviarni si mozes dat tak akurat hnusnu kavu a pancovany alkohol. to je vsetko.

jkk

Štvrtok, 14. Januára 2016, 11:23

tak je to o personale, aby bola kvalitna kava vzdy dobra musi sa kazdy den nastavovat kavostroj resp. mlyncek podla vlhkosti a teploty a dolezite je aj samotne cistenie stroja...ale kedze vo vacsine putikov na SK kavu robia casnicky a nie baristi tak ta kvalita je taka aka je...

local
Auto: nonBMW

Štvrtok, 14. Januára 2016, 11:38

miso_525d napísal:
v niektorych kaviarnach v BA maju uz aj kapsulove automaty, napr. AVION kaviaren MINI MINI. ta kava mi chuti a chodievam tam rad. vyhodou tohto riesenia je ze obsluha nemoze negativne zasiahnut do kvality kavy. inami slovami - casnicka nemoze nic dojebat, nemoze jednu davku kavy vyvarit trikrat a podobne. je to urcite krok vpred. vo vacsine bratislavskych (a slovenskych) barov a kaviarni si mozes dat tak akurat hnusnu kavu a pancovany alkohol. to je vsetko.

Presne tak, len dodam ze trebars Nespresso ma kapsuly professional, ktore su ineho tvaru (take disky) urcene pre pouzitie v kaviarnach ci obchodoch. Pakove kavovary chcu cely kontrolovany retazec od dobrej kavy cez dobru techniku az po dobru obsluhu (a takisto robi dost rozdiel voda), co na Slovensku nie je az take jednoduche si myslim.

miso_525d

Štvrtok, 14. Januára 2016, 15:55

nevies ci sa na Slovensku daju kupit tie stroje Nespresso Professional? celkom by som mal zaujem.

[/quote]

Presne tak, len dodam ze trebars Nespresso ma kapsuly professional, ktore su ineho tvaru (take disky) urcene pre pouzitie v kaviarnach ci obchodoch. Pakove kavovary chcu cely kontrolovany retazec od dobrej kavy cez dobru techniku az po dobru obsluhu (a takisto robi dost rozdiel voda), co na Slovensku nie je az take jednoduche si myslim.[/quote]

jkk

Štvrtok, 14. Januára 2016, 16:03

na slovensku neviem ci je importer ale v CR to predavaju napr. https://www.nespresso.com/pro/cz/cs/home

osobne som sa stym na SK este nestretol...ak to niekto ma tak asi po vlastnej osi...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Štvrtok, 14. Januára 2016, 20:22

Ked ste uz spominali Avion, tak skuste zbehnut na opacny koniec, je tam predajna kavy (maju tam aj kapsule pro tie Vase nespressa) a prislusenstva http://www.cafepoint.sk, kde Vam spravia aj kvalitne espresso, lungo, capuccino, latte...nie je to klasicka kaviaren, je to na stojaka, ale stoji to za to. Su aj v Auparku, Poluse, Eurovea. Maju tam kvalitne kavy z celeho sveta, kavovary a ine prislusenstvo. Vedia poradit ktoru kavu vybrat podla Vasich preferencii/vybavy, aj Vam ju namelu podla urcenia.

Co sa tyka kavovaru, vzdy je to o tom, co clovek od toho ocakava. Speciality ako Frenchpress, kotogo a podobne su mimo mna, takisto domaca praziaren a podobne uchylaciny, ale tie zakladne by som zhrnul:
- Ked chcem nieco do maleho kanclu, kde sa spravi zopar kav denne a chem mat cisto bez roboty, tak kapsule su na toto super. Plus si moze kazdy vybrat, aku chce kavu, prichut, cokoladu, latte... Zaroven je to ale najdrahsie z pohladu spotrebneho materialu - kapsule, ale najlacnejsie z pohladu udrzby a obstaravacich nakladov.
- v beznej firme sa kde sa tych kav spravi viac a je na to priestor, tak jednoznacne automat, na nakup sice stoji viac ale z pohladu spotrebaku je lacnejsi ako kapsule a niesom viazany ponukou kav od nejakeho vyrobcu.
- ked sa bavime o niekom, kto ma naozaj rad kavu, rozoznava odrody podla aromy a chute a tak podobne, tak v tom pripade jednoznacne pakovy, samozrejme s prislusenstvom ako mlyncek, tamper, nadoba na bordel. To je podla mna jedina moznost, ako dostat kvalitny vysledok, clovek sa pri tom aj nieco nauci a ma moznost vysledok ovplyvnit nielen vyberom samotnej kavy, ale aj procesom jej pripravy. Je to cely ritual, najpracnejsia ale zaroven aj najlepsia cesta pre niekoho, kto ma naozaj rad dobru kavu. Z pohladu financii je tato varianta najlacnejsia z pohladu prevadzky. Nie je to ale nic do firmy, skor na doma alebo pripadne este do kancelarie (tam je ale nevyhoda pristup k vode, ked to treba vycistit). Medzi amatermi je celkom oblubena znacka Gaggia...

Pre psychopatov, ktori su na kave zavisli, je tu este nieco na cesty :-D :
http://www.handpresso.com/fr/machines-expresso/machines-expresso-electriques/handpresso-auto-e-s-e/
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

local

Piatok, 15. Januára 2016, 09:19

miso_525d napísal:
nevies ci sa na Slovensku daju kupit tie stroje Nespresso Professional? celkom by som mal zaujem.

Myslim ze asi nie, respektive neviem o tom. Na slovensku som professional videl iba v Eurovei v tom kafe kam chodim. V byvalej firme sme ich mali v mimoslovenskych officoch (najma fr region) a castokrat byvaju aj v lepsich hoteloch, alebo letiskach zasa najma fr region. Ono kava z toho lezie ta ista, akurat co viem tak vyhoda je ze kapsuly su skladnejsie a (zalezi na odbere) lacnejsie.

Masiny si mozes pozriet na webstranke nespressa, su tam aj take co zvladne obsluhovat nepoucena obsluha alebo potom pre
baristov. Asi najlepsie bude najst si nejakeho predajcu nespressa v Rakusku a dohodnut sa s nim.

local

Piatok, 15. Januára 2016, 09:35

pelo napísal:
Ked ste uz spominali Avion, tak skuste zbehnut na opacny koniec, je tam predajna kavy (maju tam aj kapsule pro tie Vase nespressa) a prislusenstva http://www.cafepoint.sk, kde Vam spravia aj kvalitne espresso, lungo, capuccino, latte...nie je to klasicka kaviaren, je to na stojaka, ale stoji to za to. Su aj v Auparku, Poluse, Eurovea. Maju tam kvalitne kavy z celeho sveta, kavovary a ine prislusenstvo. Vedia poradit ktoru kavu vybrat podla Vasich preferencii/vybavy, aj Vam ju namelu podla urcenia.

S kavovarmi mas uplnu pravdu, ja len ku cafepoint, poznam ich, sem tam zajdem, ale co je podstatne, na Nespresso predavaju neoriginal kapsuly, ktore sa kvalitou ani chutou neblizia originalu. Z mojho pohladu ide o podvod, pretoze zakaznik na to nie je upozorneny a podla mojej kratkej skusenosti (raz mi sestra kupila taketo naplne a nebol som vobec nadseny, ta kava bola hnusna - boli to 2 rozne druhy, oba nic moc) kazi povest znacky.
Minimalne za toto by si zasluzili bojkot. Myslim ze tu na BMW fore dobre chapeme rozdiel medzi originalom od vyrobcu a nahradou ktora sa tvari ako kompatibilna s originalom.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Piatok, 15. Januára 2016, 09:46

Tak oni sa ani netvaria ze su to original kapsule od Nespresso. Predavaju kapsule PRE nespresso, znacky ItalCafe a Intenso...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

zollo
Auto: E60 535d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 15. Januára 2016, 10:04

pelo napísal:

ako to robite, ze v tej blave stihate chodit na kavu ?? :-k
nam tu na "vychode" pás zapnu rano o siestej a vypinaju vecer o piatej ... potom sa uz len doplazim do postele :-&

local

Piatok, 15. Januára 2016, 11:17

pelo napísal:
Tak oni sa ani netvaria ze su to original kapsule od Nespresso. Predavaju kapsule PRE nespresso, znacky ItalCafe a Intenso...

Citat z webshopu toho obchodu: "Nespresso Intenso Arabica, kapsule 10x5g" http://www.cafepoint.sk/kavove-kapsule/ ... sule-10x5g
Ako ma clovek vediet ze to je nejaka ina znacka s pochybnou kvalitou? Ked si nejaky intenzo z hornej dolnej spravi svoj vlastny svet kavy, tak nech si tam dava co chce a nazyva ako chce.

Mozno uz odchadzame od temy, ale Nestle ako vlastnik znacky Nespresso bol v roku 2014 prinuteny francuzskymi sudmi, aby dovolil alternativnym vyrobcom predavat svoje kapsuly, aj ked nemozu dosahovat rovnaku uroven kvality a parazituju na znacke. Mne osobne sa to javi ako nehorazny zasah do podnikania. Ver mi, ze vacsina ludi, ktora pozna kvalitu Nespresso kapsul, pri nich zostava, ale ked tuto na Slovensku napriklad nemas moznost objednat original kapsuly, tak si kupis nejaku sracku, ktora ti pokazi dojem. Ked sme uz pri tom, original kapsule sa daju objednat z svetkavy.sk, ja ich odtial neobjednavam, lebo su drahsie a obchod je az v Nitre.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 229 neregistrovaných