... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Autor témy
Kraj: Bratislavský

svetla s DOT oznacenim

Pondelok, 30. Apríla 2012, 15:23

su svetla s DOT oznacenim legalne na SK cestach?
Obrázok

xcubus
Autor témy

Re: svetla s DOT oznacenim

Streda, 2. Mája 2012, 18:51

Obrázok

Obrázok

Nahlad prednych svetlometov. Bolo mi povedane na STK, ze tieto svetla nie su homologizonave na SK, ale vraj len na USA, Mexiko ci Australia.
A ze E13 je v tomto pripade nepodstatne, lebo je tam spomenuty certifikat DOT.
Obrázok

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Štvrtok, 3. Mája 2012, 07:25

USA maju menej prisnu normu na svetla nez my v Europe. Pri svieteni na stenu musime mat ten "schodik", oni nemusia mat.
Takze svetlomety mozu byt homologovane zaroven aj pre USA aj pre EU. DOT znamena, ze splnaju nejaku americku normu, E znamena, ze su homologovane aj pre Europu. Cislo 13 znamena, pre ktoru krajinu boli homologovane, myslim, ze 13 plati pre staty beneluxu, teda by malo platit aj pre nas. Ta sipka hovori, ci su urcene pre LHD alebo pre RHD premavku.

xcubus
Autor témy

Štvrtok, 3. Mája 2012, 21:53

no a to som tomu panovi mgr. na STK vysvetloval, ze svetla budu homologizovane na EU aj US.
Lenze on si stale mlel len to svoje, ze tu je napisane DOT a to je na SK nelegalne. Takze si mam vymenit predne aj zadne svetla a prist znova na STK... ](*,)
Obrázok

fioro
Auto: 156 1,9JTD

Piatok, 4. Mája 2012, 03:46

zmen STK....kolega riesil sestre pred mesiacom X5 z usa a menil som mu len zadne.... STK s vyslapanym chodnickom vijde o dost lacnejsie ako tie vymeny... :lol:
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Piatok, 4. Mája 2012, 07:04

Teoreticky to moze byt nejaka Cina, ktora tam ma to Ecko vypalene len tak zo srandy a technik na STK videl na regloskope, ze to ma americky styl svietenia. Kupil si to v serioznom obchode ? Svetla mozu byt homologovane na viacero trhov naraz, dokonca su aj take, co su homologovane zaroven aj pre LHD aj pre RHD (vovnutri sa daju prepnut/pretocit).
Zasviet s tym na stenu a hned uvidis, ci je to europske.

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 4. Mája 2012, 07:41

sklo ci plast? Plast? Odbrusit DOT a vylestit. Dovi Dopo

xcubus
Autor témy

Piatok, 4. Mája 2012, 21:06

for je v tom, ze tie svetla su tam od zaciatku. Svetla a aj ten plast su BOSCH, takze ziadna cina :). Zajtra skusim rozobrat jedno a pozriem ci tam nie su aj origo bmw cisla.
BTW DOT oznacenie mam aj na origo zadnych svetlach.

moze tu niekto odfotit ako vyzera luc svetla na origo reflektoroch? samozrejme na stene. Chcel by som totiz vediet ci uz nahodou netreba vymenit paraboly.
Dalsi for je v tom, ze pred 2 rokmi som s tymi svetlami presiel a to boli este horsie nastavene :D
proste som natrafil na pana mgr. cerstvo po skole..predpokladam ze studoval neake vseobecne zameranie.
Obrázok

pelo
Auto: e39 520i saloon

Pondelok, 7. Mája 2012, 08:13

Homologizácia E je európska homologizácia, a autodiely takto označené nie je potrebné extra zapisovať do osvedčenia o evidencii vozidla ani k nim nie je potrebný žiadny ďaľší certifikát, pokiaľ je homologizácia E vyznačená priamo na výrobku. E-homologizácia je skrátene označenie pre ECE-homologizáciu (nazývaná aj ECE-homologácia). Jedná sa o značku používanú predovšetkým pri autodieloch - napr. pri autosvetlách,ale aj výfukoch, povdozkoch a pod.. Toto značenie pozostáva z veľkého E v kruhu a z príslušného čísla štátu, kde bola homologácia vydaná a teda kde bol výrobok odskúšaný a schválený a zo schvalovacieho čísla. Jednotliv�éštáty, ktor�é patria do spoločenstva ECE uznávajú takéto schválenie medzi sebou. Každý štát patriaci do spoločenstva podľa dohody ECE z roku 1958 je oprávnený takúto homologáciu vydávať. Napr. predné svetlá s označením E3 (homologácia vydaná v Taliansku) smú byť používané na vozidlách všade v Európe ako aj v ďaľších krajinách, ktoré smernice ECE uznávajú (Argentína, Austrália, Bahrajn, Brazília, Izrael, Kanada, Mexiko, Nový Z�éand, Rusko, Južná Kórea, Tunis, Ukrajina, Arabské Emiráty, Malajzia, Thajsko). Jednotlivé európske krajiny (+ Japonsko) podliehajúce smerniciam ECE majú pridelené nasledovné čísla:

E1-Nemecko, E2-Francúzsko, E3-Taliansko, E4-Holandsko, E5-Švédsko, E6-Belgicko, E7-Maďarsko, E8-Česko, E9-Španielsko, E10-Juhoslávia, E11-Anglicko, E12-Rakúsko, E13-Luxembursko, E14-Švajčiarsko, E16-Nórsko, E17-Fínsko, E18-Dánsko, E19-Rumunsko, E20-Poľsko, E21-Portugalsko, E22-Rusko, E23-Grécko, E24-Írsko, E25-Chorvátsko, E26-Slovinsko, E27-Slovensko, E28-Bielorusko, E29-Estónsko, E31-Bosna, E32-Litva, E34-Bulharsko, E37-Turecko, E40-Macedónsko, E42-Európske spoločenstvo, E43-Japonsko

E13 je pre Luxembursko, patri tiez do ECE spolocenstva ako my, a smu byt pouzivane aj u nas...

Na ktorej STK v BA si prosim Ta bol? Nech Ti chlapec ukaze odraz na regloskope, pokial splna tvar, tak mu ukaz E13 v kruzku (to obldlzniku je kokotina) a nech sa paci, nech sa obrati na certifikacnu autoritu v Luxembursku. DOT ho nema co zaujimat, moze tam byt aj falus s gulami vypaleny, pre neho je podstatne E v kruzku. Pokial tie svetla maju spravny odraz na regloskope a E v kruzku, ktore je u nas akceptovane, tak technik na STK sa moze aj rozkrajat, ale uznat to musi. Jedine, co moze, je najst si x inych dovodov, preco Tvoje auto neprejde, ked sa naserie..

Dalsia vec, aky tam mas osadeny svetelny zdroj? Lebo na foto vypalene "H7 or D2S". Co je to za svetla? Nejake Depo so sosovkami? Pokial tam mas D2S, tak predpokladam, ze mas aj ostatne nalezitosti predpisane pre xenon...ostrekovace, nivo...pokial nie, sam by som Ta z STK hnal bicom...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných