... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Pežot napísal:Daj nejaku citaciu zo zakona, lebo ja som tam nic take nenasiel..Diaľnica v meste nieje to isté ako cesta v meste ... celkovo je jedno, kadiaľ ide diaľnica ... proste je to diaľnica, tzn. povinne musíš jazdiť v pravom pruhu! ...
Takže naštudovať zákon o premávke po PK, vďaka!![]()
![]()
A samozrejme uhýbať rýchlejšie jazdiacim vodičom!
Xader napísal:Pezot mi odpusti, ze ho predbehnem...![]()
z. 8/2009 Z.z.
§ 16
Rýchlosť jazdy
(4) Vodič smie v obci jazdiť rýchlosťou najviac 50 km.h
, a ak ide po diaľnici v obci alebo po rýchlostnej ceste v obci, najviac 90 km.h.
§ 9
Spôsob jazdy
(1) Vodič je povinný na vozovke alebo v jazdnom pruhu jazdiť vpravo pri pravom okraji
vozovky alebo jazdného pruhu; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, otáčaní alebo
odbočovaní.
§ 10
Jazda v jazdných pruhoch
(1) Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na
vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných
pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo
na odbočovanie.
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde
rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo
najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie,
odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
atd atd....vsetko to mas v zakone
Xader napísal:Pezot mi odpusti, ze ho predbehnem...![]()
z. 8/2009 Z.z.
...
...
...
atd atd....vsetko to mas v zakone
Le Gend napísal:Zakon nic nehovori o jazde vpravo po dialnici. Ak si v obci, mozes ist v ktorom kolvek pruhu (hoci aj po dialnici). V obci nemusis pustat rychlejsie auta, ak nie si v subeznej jazde. Mimo obce sa jazdi vzdy pravo bez ohladu na to, ci je to dialnica alebo nie.