... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Majo bmw
Auto: E39 525tds,E46 320dT
Kraj: Žilinský

Re: stacanie km

Utorok, 12. Januára 2010, 16:59

fioro napísal:
jasne ze su....ma milion km , ty mas na budikoch 200 tisic a sype sa ti pred ocami :-D

:lol: :lol: :lol: ...to jedna z dvoch stran pravdy (mince)
Obrázok
......................... =BMW forever=..........................
E46 320dt FL
E39 525tds
Skoda 125L-1,3fa moto

svekin
Auto: e46 330cd
Kraj: Košický

Sobota, 29. Októbra 2011, 20:34

Viem ze je to relativne ale ked si zoberieme ze na SK je mojim odhadom 80 perc. stocenych auto, "zarukami" ktore dvihaju priemery su autobazary. Chcel by som sa opytat aka je podla Vas situacia v Nemecku, ked je to tam trestne, ci si to dovolia aj tam. Ako sukromnici a ako bazare.

Napr.:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
E46 330cd (flipper)
E36 316i (zabka)

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Pondelok, 31. Októbra 2011, 07:38

Toto konkretne vyzera na nemca, kym tam nie je nejaky turek tak je to celkom OK. U nich je nizsia sanca ze to stocia.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

airbone
Auto: F25 X3

Streda, 2. Novembra 2011, 02:15

V nemecku sa s tym asi tolko neseru, naco by si robili problemy. AK je to tam trestne, bolo by to velke riziko pre bazaristov, pretoze existuje nato konkretny paragraf.
Ale funguje to podla mojho skumania tak, ze auta s vysokym najazdom su urcene na export a na tych sa asi staca.... Nemecki bazaristi maju uz podchytenych poliakov, slovakov, rumunov, cechov, ktori od nich pravdielne vlacia auta a podmienka je tam jasna - stocene km. Ide totiz o to, ze v nemecku ma auto s vysokym najazdom uz o dost nizsiu cenu - staci navstivit par nemeckych bazarov osobne a pozrite sa ake su tam ceny - urcite som nemal dojem, zeby boli nizsie ako u nas, prave naopak, jazdene auta sa mi tam zdali este drahsie, ale to hovorim o autach s menej km. Tieto srotoviska co mal popici vela km, stali ovela menej. A to je prave dovod na biznis - nejaky slovensky bazarista tam pride pre tieto auta a povie ze ich berie, ale ked sa daju stocit km aby to bolo predajne na SK a na SK sa nato auto hodi cenovka nemec alebo turek mu zabezpeci po dohode, ze mu to stocia a hotovo.
Myslim ze si zato mozme sami slovaci, pretoze sme hlupy narod a doslova sme si to vyboxovali..... Slovak ma v hlave naprogramovane ze chce luxusne auto za par korun, musi byt v 100% stave a este mat aj prinajhorsom 150tis km, viac ani bohovi. Vela ludi nekupi auto, ktore im uplne vyhovuje vybavou aj cenou aj vsetkym a aj jeho stav moze byt super, no ma na tachometri vela kilometrov a preto to clovek nechce kupit. TUto naivitu vyuzili predajcovia jazdenych aut a je postarane......
Raz ma kontaktoval jeden majitel E39viny ktora bola v genialnom stave ale mala asi 300tkm co sa mu zdalo vela. Chcel auto dat stocit lebo ho nevedel predat ani pod cenu, kazdy potencionalny kupca sa zdekoval ked videl stav km, aj ked auto mohlo byt v 100% stave. Nakoniec sa ziadne stacanie nekonalo, odmietol som to spravit a povedal mu ze nech si najde nejakeho ineho kriminalnika co mu to spravi.....

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Streda, 2. Novembra 2011, 07:44

Ako povie airbone, to su trocha ine ksefty. Myslim ze momentalne su na to stavani rumuni. Tie auta s vela KM su naozaj o dost lacnejsie, sam som od Mnichova doviezopl asi 4 auta (len pre rodinu) a viem ako to funguje. U nich je to trestne s tym, ze ti vezmu aj licenciu, cize mozes rovno zavriet aj bazar. A ako funguju rumuni?
Jedno plne osobne auto, za nim prives na auto, na tom privese nalozeny este jeden prives. Chlapci pridu, vyroja sa napr. v Mnichove, kde je na jednej ploche napr. 3500 aut a hor sa nakupovat. Kupi sa auto s gulou aby sme mohli zavesit prives, daju sa nanho prevozne znacky. Na privesy sa daju 2 auta bez znaciek (predsa len cena prevoziek je 50-100€ desatdnove) a kupia sa dalsie 2 auta. Styria soferi sebou beru dalsich 5 aut. A oni maju vacsinou dohody pretoze tie auta beru od jedneho cloveka naraz. A to som videl este pred vstupom Rumunska do EU.
Dalsim plusom pre krajiny mimo EU je ze bazarnik v DE ti odpocita dan, co je 20%. Preto tieto stacania robia v drvivej vacsine ti ktori su mimo EU. Nizka cena auta minus dan + stocenie + lepsi predaj a vacsi zisk.

My uz nie sme atraktivni v tychto podmienkach, ale spoliehat sa na to neda, pretoze ak sa niekto specializuje na dovoz z DE a tie auta potom ponuka na SK vo svojom bazare, tak pravdepodobnost stocenia mas aj tu.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

miskon

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 10:16

moj dedo kupoval v r. 2001 corsu novu, pred roko ju predal a mala 7500km 1.0 12v, isla jak torpedo :D ja so zas mal civica s 222tkm a vsetko slapalo az na 1 lozisko, takze asi realne km, poto sa mi dostala do ruky mazda 323f, 218tkm a ta bola teda stocena a nie raz, lebo to bol hnoj, zaujimalo by ma, ci sa da niekde zistit nejake cislo km, hoci aj zpred 10 rokov

Mart
Auto: Mini Cooper S /Black
Kraj: Bratislavský

Piatok, 11. Novembra 2011, 00:32

raz som robil jednemu polep na 5koveho golfa a hovori ze vsetko malo vela KM, toto kupil za 6000 s 80 000km a ked sme to podrobnejsie pozerali tak to bolo minimalne na streche :lol: predajca mu povedal ze to padali krupi tak preto to musel dat prestriekat \:D/ najlepsie sa kupuje ked je malo KM, a vyhodna cena :D to je vždy "poctivosť"
Wrapmotors.com

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 213 neregistrovaných