... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

hrs

Streda, 26. Novembra 2008, 14:57

v Taliansku sa daju kupit auta zabavene policiou a tie stoja v garazach aj 5 rokov niekedy, ale vacsinou su z nich uz "postracane" niektore suciastky.

Užívateľov profilový obrázok
popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Streda, 26. Novembra 2008, 15:12

Martin46 napísal:
vobec sa mi nezda ze by mohlo 4 roky niekde stat, to povazujem za nemozne

Je to možné.Kamarát mal Golf 3 TDi syncro(4x4) 3dverový.Rok výroby 1996 ale kupoval ho ako funglovku v porsche inter auto v roku 1999.3 roky im stál na sklade

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Streda, 26. Novembra 2008, 18:03

ale u VW je normalne ze auta stoja na sklade 3 roky :D

bejbo20
Autor témy

takze par novych okoolnosty....

Streda, 26. Novembra 2008, 18:05

Dnes mi poslali odpoved z Bavarie zo Ziliny, moj bavoracik ma na 100%rok vyroby 9/1998 a bolo mozne ze bol predany az v roku 1999, cize rozdiel je tam, ohladom km rozmyslam ze to idem overik tiez do Bavarie, to co som sa rozpraval s veducim predajne tak vedia nato prist ci podla kluca, pocitadla atd......NO a co planujem asi urobit?? No rozmyslal som ze bud sa porobi samozrejme na naklady byvaleho majitela, samozrejme to co sa zaviazal uz v minulosty odstranit a daku zlavu hodit na auto, no ale pravdepodobnejsie mu ju vratim, a nech mi vrati moje peniazky co som dal za nu a aj to co som do nej vrazil a samozrejme zase z mojej strani mi vyplatim nieco zato ze som to auto pouzival (niesom samozrejme nejaky zdierac a chcel len to za co som dal)......urcite mi bude toto auto chybat ale myslim si ze za to co ma stalo ci z financnej a psychyckej stranky by to nemalo zmysel si ho nechat.....to pojdem radcej do Bavarie si kuknut dake pouzivane ale daco new...ale urcite nie toto iste.....vsak uvidime ako co vsetko dopadne, drzte palce-.......
BMW is my LIfe..........

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 26. Novembra 2008, 18:06

bejbo nemáš začo.
Ale neviem čo ešte riešiš. Všetko som Ti vysvetlil cez SS.
Je 0,01% šanca, že E46 320d bude stáť (resp. stála) v nejakom sklade nejaké 4 roky.
Jednoducho ako tu už aj hrs napísal, ten rok v TP je rok prvého prihlásenia v SR. Moja predliftová E39 528i má v TP (citujem): "B Dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby) 29.7.2003". Všetci čo máme ako taký prehľad vieme, že e39 bola faceliftovaná od 09/2000, takže je to blbosť. Nikto sa s tým TP nehral, nič nefalšoval (ešte pred tým ako som ju išiel pozrieť, som si všetko overil cez známeho na DI podľa VIN), jednoducho v tom dátume bola 1x prihlásená v SR. Ako sa aj v TP ďalej uvádza (citujem): "I Dátum prvej evidencie v SR 29.7.2003".
Jednoducho, to čo máš v TP nerieš. To neovplyvnil ani ten predávajúci. Ten tých údajov mohol akurát tak zneužiť, prípadne sám nevedel čo kúpil.
Či už si preplatil alebo nie, to Ti povedať neviem. Neviem po koľko išli 320d v Tvojej výbave v tom čase, keď si ju kupoval.
Ako tu už bolo napísané, toto nevyhádaš a ani nevysúdiš. Musíš sa s tým žiaľ len zmieriť.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Mc.jojo

Vinko

Streda, 26. Novembra 2008, 18:18

ja som kupil bavorak e36 z technicakom kde je napisane ze je prve prihlasenie 1.1.1996 a ked som preveril Vinko....hodilo mi to ze je z Mnichova a rok vyroby 91 a nezda sa mi zeby voz stal 5 rokov je to dlho a podalsie ma diely z 96 roku vyroby a predne aj zadne okna stahovanie elektricke co sa mi zda ze v 91 nevychadzali a kupil som od kamarata ktory ho mal ako prvy a on donho nezasahoval vobec.....nechapem

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Re: Vinko

Streda, 26. Novembra 2008, 18:21

Mc.jojo napísal:
ja som kupil bavorak e36 z technicakom kde je napisane ze je prve prihlasenie 1.1.1996 a ked som preveril Vinko....hodilo mi to ze je z Mnichova a rok vyroby 91 a nezda sa mi zeby voz stal 5 rokov je to dlho a podalsie ma diely z 96 roku vyroby a predne aj zadne okna stahovanie elektricke co sa mi zda ze v 91 nevychadzali a kupil som od kamarata ktory ho mal ako prvy a on donho nezasahoval vobec.....nechapem

Ešte raz. VIN je smerodajné, ber to ako rodné číslo.
Samozrejme, pokiaľ s niečim nebolo manipulované.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

bejbo20
Autor témy

Streda, 26. Novembra 2008, 18:22

LuCKy napísal:
bejbo nemáš začo.
Ale neviem čo ešte riešiš. Všetko som Ti vysvetlil cez SS.
Je 0,01% šanca, že E46 320d bude stáť (resp. stála) v nejakom sklade nejaké 4 roky.
Jednoducho ako tu už aj hrs napísal, ten rok v TP je rok prvého prihlásenia v SR. Moja predliftová E39 528i má v TP (citujem): "B Dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby) 29.7.2003". Všetci čo máme ako taký prehľad vieme, že e39 bola faceliftovaná od 09/2000, takže je to blbosť. Nikto sa s tým TP nehral, nič nefalšoval (ešte pred tým ako som ju išiel pozrieť, som si všetko overil cez známeho na DI podľa VIN), jednoducho v tom dátume bola 1x prihlásená v SR. Ako sa aj v TP ďalej uvádza (citujem): "I Dátum prvej evidencie v SR 29.7.2003".
Jednoducho, to čo máš v TP nerieš. To neovplyvnil ani ten predávajúci. Ten tých údajov mohol akurát tak zneužiť, prípadne sám nevedel čo kúpil.
Či už si preplatil alebo nie, to Ti povedať neviem. Neviem po koľko išli 320d v Tvojej výbave v tom čase, keď si ju kupoval.
Ako tu už bolo napísané, toto nevyhádaš a ani nevysúdiš. Musíš sa s tým žiaľ len zmieriť.

LuCKy
no vsak klud, nekukam iba na to ide aj o to ze to auto je pravdepodobne pretocene, co este nemam papier a nemozem to 100% zarucit....ale to tvoja E39 nebola a po dalsie ked vysolis za auto pekne peniazky za co by som si mohol v Bavarii kupit taktiez pouzivane so zarukou a este po case dojdes k tomu ze to auto naozaj v super stave tak ta to nebude rozculovat....a mimochodom ani nevies kto ho predaval mne a aku ma povest (co som az teraz na to prisiel, moja chyba).....
Naposledy upravil/-a bejbo20 v Streda, 26. Novembra 2008, 18:23, upravené celkom 1 krát.
BMW is my LIfe..........

kamelot
Auto: BMW E46 330dT
Kraj: Košický

Streda, 26. Novembra 2008, 18:23

Mc.jojo napísal:

nejedna sa nahodou o sedan 325i a povodne chodil na KS znackach?
Obrázok
E46 330dT Orientalblau

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Streda, 26. Novembra 2008, 18:58

Mc.jojo napísal:

kamelot napísal:
nejedna sa nahodou o sedan 325i a povodne chodil na KS znackach?

No sedan 325i moze byt max 07/1995 potom uz len 323i a 328i

Mc.jojo ak mas 325i kukni ci ma Vanos alebo nie, tiez ti nieco napovie o roku auta....

kamelot
Auto: BMW E46 330dT
Kraj: Košický

Streda, 26. Novembra 2008, 19:39

eko.fresh napísal:
No sedan 325i moze byt max 07/1995 potom uz len 323i a 328i

ved presne preto :smile: mne ponukali raz 325i a tvrdili ze '96, povedal som ze je to nemozne, ale neslo im vysvetlit, odpoved nato bola ze v technicaku ma 96... a kedze som videl ze Mc.jojo je z KE tak som bol zvedavy ci sa nejedna o to auto...
Obrázok

E46 330dT Orientalblau

hrs

Streda, 26. Novembra 2008, 20:07

Pretocenie tachometra nedokazes nikomu, ak to len nekupujes od 1. majitela, stocit to mohol ktokolvek. A myslim si, ze od neho nic nedostanes a ani auto ti nezoberie dobrovolne naspat, to budes musiet robit na neho bu-bu-bu. Asi 5rokov dozadu, riesil kamos problem s autom. Kupil z bazaru. Po dvoch dnoch klakol motor. Samozrejme bazarnik od toho ruky prec, nasledoval sud, trvalo to asi dva roky. Sud vyhral, ale, teraz pozor. Bazarnik nechcel zaplatit opravu auta, ale ze ho zoberie naspat s tym, ze nema taku hotovost a ze mu to bude splacat. Sud na to pristupil. Auto musel podla sudneho prikazu vratit bazarnikovi /opravene/ a ten mu ho splaca, nejaku smiesnu sumu mesacne a kamos nema ani auto ani peniaze, tak aby si nedopadol podobne.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 27. Novembra 2008, 10:31

LuCKy napísal:
LuCKy

mozem potvrdit, pred asi 5 alebo 6 rokmi bolo obdobie,
ked do TP zapisovali iba prvu polozku: 'B - datum prvej evidencie vozidla (rok vyroby)' a pisali tam datum prvej evidencie SR,
cize rok vyroby sa uplne stratil.. mal som v ruke dva take TP..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

duro4

Piatok, 5. Decembra 2008, 21:44

Ja som kúpil E36 akože 98 a podľa VIN je to 95.
Bol to automat podľa VIN a v techničáku manuál.
Výbava: 2 airbagy a ABS a v techničáku nič.

Jediný, kto tieto veci SKURVÍ je ten,kto dovezie auto zo zahraničia a prihlasuje ho prvý krát v SR. Policajti na to zvysoka serú, opíšu žiadosť do evidencie a hotovo.

Švagor kúpil Fiat Stilo u autorizovaného predajcu po prvom majiteľovi 5 dverové a v techničáku 3 dverové.Chcel to zmeniť, no na polícii ho žiadajú doklad od Fiatu, ktorý ani tam nevedia ako má vyzerať.

Na záver: Keď idete objednať nejaký ND, tak je veľký rozdiel povedať, že na 98 alebo 95. Občiansky zákonník klasifikuje predaj takéhoto auta ako PODVOD,tzn. kupujúci má právo odstúpiť od kúpnej zmluvy a žiadať peniaze späť.

bejbo20
Autor témy

....

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 17:08

duro4 napísal:
Ja som kúpil E36 akože 98 a podľa VIN je to 95.
Bol to automat podľa VIN a v techničáku manuál.
Výbava: 2 airbagy a ABS a v techničáku nič.

Jediný, kto tieto veci SKURVÍ je ten,kto dovezie auto zo zahraničia a prihlasuje ho prvý krát v SR. Policajti na to zvysoka serú, opíšu žiadosť do evidencie a hotovo.

Švagor kúpil Fiat Stilo u autorizovaného predajcu po prvom majiteľovi 5 dverové a v techničáku 3 dverové.Chcel to zmeniť, no na polícii ho žiadajú doklad od Fiatu, ktorý ani tam nevedia ako má vyzerať.

Na záver: Keď idete objednať nejaký ND, tak je veľký rozdiel povedať, že na 98 alebo 95. Občiansky zákonník klasifikuje predaj takéhoto auta ako PODVOD,tzn. kupujúci má právo odstúpiť od kúpnej zmluvy a žiadať peniaze späť.

Presne tak, toto pravo ma.......no dolezite si ho aj uplatnit
BMW is my LIfe..........

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 216 neregistrovaných