... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Mc.jojo napísal:ja som kupil bavorak e36 z technicakom kde je napisane ze je prve prihlasenie 1.1.1996 a ked som preveril Vinko....hodilo mi to ze je z Mnichova a rok vyroby 91 a nezda sa mi zeby voz stal 5 rokov je to dlho a podalsie ma diely z 96 roku vyroby a predne aj zadne okna stahovanie elektricke co sa mi zda ze v 91 nevychadzali a kupil som od kamarata ktory ho mal ako prvy a on donho nezasahoval vobec.....nechapem
LuCKy napísal:no vsak klud, nekukam iba na to ide aj o to ze to auto je pravdepodobne pretocene, co este nemam papier a nemozem to 100% zarucit....ale to tvoja E39 nebola a po dalsie ked vysolis za auto pekne peniazky za co by som si mohol v Bavarii kupit taktiez pouzivane so zarukou a este po case dojdes k tomu ze to auto naozaj v super stave tak ta to nebude rozculovat....a mimochodom ani nevies kto ho predaval mne a aku ma povest (co som az teraz na to prisiel, moja chyba).....bejbo nemáš začo.
Ale neviem čo ešte riešiš. Všetko som Ti vysvetlil cez SS.
Je 0,01% šanca, že E46 320d bude stáť (resp. stála) v nejakom sklade nejaké 4 roky.
Jednoducho ako tu už aj hrs napísal, ten rok v TP je rok prvého prihlásenia v SR. Moja predliftová E39 528i má v TP (citujem): "B Dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby) 29.7.2003". Všetci čo máme ako taký prehľad vieme, že e39 bola faceliftovaná od 09/2000, takže je to blbosť. Nikto sa s tým TP nehral, nič nefalšoval (ešte pred tým ako som ju išiel pozrieť, som si všetko overil cez známeho na DI podľa VIN), jednoducho v tom dátume bola 1x prihlásená v SR. Ako sa aj v TP ďalej uvádza (citujem): "I Dátum prvej evidencie v SR 29.7.2003".
Jednoducho, to čo máš v TP nerieš. To neovplyvnil ani ten predávajúci. Ten tých údajov mohol akurát tak zneužiť, prípadne sám nevedel čo kúpil.
Či už si preplatil alebo nie, to Ti povedať neviem. Neviem po koľko išli 320d v Tvojej výbave v tom čase, keď si ju kupoval.
Ako tu už bolo napísané, toto nevyhádaš a ani nevysúdiš. Musíš sa s tým žiaľ len zmieriť.
LuCKy
Mc.jojo napísal:ja som kupil bavorak e36 z technicakom kde je napisane ze je prve prihlasenie 1.1.1996 a ked som preveril Vinko....hodilo mi to ze je z Mnichova a rok vyroby 91 a nezda sa mi zeby voz stal 5 rokov je to dlho a podalsie ma diely z 96 roku vyroby a predne aj zadne okna stahovanie elektricke co sa mi zda ze v 91 nevychadzali a kupil som od kamarata ktory ho mal ako prvy a on donho nezasahoval vobec.....nechapem
kamelot napísal:nejedna sa nahodou o sedan 325i a povodne chodil na KS znackach?
eko.fresh napísal:No sedan 325i moze byt max 07/1995 potom uz len 323i a 328i
LuCKy napísal:Jednoducho ako tu už aj hrs napísal, ten rok v TP je rok prvého prihlásenia v SR. Moja predliftová E39 528i má v TP (citujem): "B Dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby) 29.7.2003". Všetci čo máme ako taký prehľad vieme, že e39 bola faceliftovaná od 09/2000, takže je to blbosť. Nikto sa s tým TP nehral, nič nefalšoval (ešte pred tým ako som ju išiel pozrieť, som si všetko overil cez známeho na DI podľa VIN), jednoducho v tom dátume bola 1x prihlásená v SR. Ako sa aj v TP ďalej uvádza (citujem): "I Dátum prvej evidencie v SR 29.7.2003".
LuCKy
duro4 napísal:Ja som kúpil E36 akože 98 a podľa VIN je to 95.
Bol to automat podľa VIN a v techničáku manuál.
Výbava: 2 airbagy a ABS a v techničáku nič.
Jediný, kto tieto veci SKURVÍ je ten,kto dovezie auto zo zahraničia a prihlasuje ho prvý krát v SR. Policajti na to zvysoka serú, opíšu žiadosť do evidencie a hotovo.
Švagor kúpil Fiat Stilo u autorizovaného predajcu po prvom majiteľovi 5 dverové a v techničáku 3 dverové.Chcel to zmeniť, no na polícii ho žiadajú doklad od Fiatu, ktorý ani tam nevedia ako má vyzerať.
Na záver: Keď idete objednať nejaký ND, tak je veľký rozdiel povedať, že na 98 alebo 95. Občiansky zákonník klasifikuje predaj takéhoto auta ako PODVOD,tzn. kupujúci má právo odstúpiť od kúpnej zmluvy a žiadať peniaze späť.