... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: rady a tipy, ako jazdit v zime

Piatok, 12. Februára 2010, 17:50

ja som sa raz nemohol vymotat z mojho park place. akonahle som si chcel cuvnut, ani som sa nepohol, podklzlo 1 koleso, a uz som mohol robit so spojkou co som chcel... jemnucko popustat a koleso sa mi jemnucko roztocilo. No ja som stale stal. Problem bol v tom, ze druhe kolo som mal na dobrom snehu, ale bohuzial, bez samosvoru som si mohol piskat..roztoci jedno a druhe sa pozera na to prve ako sa korculuje. nepohol som sa z miesta ani za svet... nevravim ze predokolka by dopadla inak, ale su veci ktore ta nepustia.

To rozbiehanie na 2ke platilo asi iba na skodovkach, kde si nemal vykon ani krutiaci. Na diesly bi som sa ani nepokusal na 2ke rozbehnut. Skus este napisat ake mas zimne (rozmery). Mozno je to fakt koli nim, ked vravis ze v zatackach musis ist obzvlast pomaly.. To zamnou sa ostatne (snad okrem 4x4) auta v zatackach len stracaju.

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Februára 2010, 18:48

Ja osobne byvam v dedine, mame tu na kazdej ceste sneh. Na aute mam v zadu dezen 1mm. Musim zdorazdnit ze ho tam mam len preto, ze teraz auto aktivne nepouzivam, iba raz za tyzden sa idem previest a zadriftovat si tak na polhodinku (iba tam kde nic a nikto nejde pre istotu, bezpecnost je prvorada). V predu mam normalne skoro nove pneumatiky. Osobne myslim ze by nebol stym problem jazdit aj normalne kazdo denne. Ja nemozem na BMW povedat jedineho zleho slova, je to vynikajuce vozenie a ten zadny nahon je uzastny. Myslim ze ziaden navod ako sa rozbiehat, zatacat atd. ti nepomoze. Poviem ti len tak, ze pokial budes na zadnom nahone chodit s dobrymi gumami a budes jazdit tak ako by mal predny nahon, cize ziadne podradovacky pred zakrutou a pridavanie plynu , kopanie do spojky atd... vsak viete o com hovorim, tak bude tvoja jazda bezpecna. Pokial ale budes jazdit ako na zadnom nahone :D , tak sa najskor s autom zoznam a hlavne vzdy tak aby si neohrozoval ostatnych!

Este dam priklad k tomu prednemu nahonu, akurat som sa vratil so Stropkova a tu kusok od mojho bydliska som potreboval vynst do kopca ktory mal previsenie nad 12 stupnou a vnom bola prudka zakruta do lava. Isiel som asi 40kmh aby som tu zakrutu vybral, lebo bolo dost nasnezene a neposypane. No ako som prisil k tej zaktute musel som podradit na dva a pomaly zatocit cca 20kmh a auto islo rovno, este som spomalil stale rovno, viac som uz nemohol spomalit lebo motor by zdochol, jednoducho perfektne sa ukazal ten uzastny predny nahon a jeho nedotacavost. Musel som zastavit a tym strmakom cuvat na dost nebezpecnom useku, kde mohol do mna niekto narazit. Skoro som tu fabiu rozkopa take nervi som mal.

Okrem toho, idem sa povozit na mojom BMW, nech si odychnem stej cesty

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Februára 2010, 19:09

my zasa mame ked vchadzame na nase fiermne parkovisko zakrutu o 180stupnov... ked boli tie snehy a bol tam aj lad rano som si vsimol pasy ze niekto nevytocil zakrutu a proste siel rovno az skoro na obrubnik :D pridem do firmy a stalo sa to dvom kolegom po sebe jeden favorit a druhy ford :D ja som vytocil a v poho som tu zakrutu vybral dokonca som trosku pridal az to ide bokom nemohol som moc lebo som viezol babu a koleginu a oni sa smyku strasne boja :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

cobra11

Piatok, 12. Februára 2010, 20:55

odporucam skocit si zajazdit na takuto akciu a tam vyskusat schopnosti seba a auta...

http://www.topspeed.sk/superdrive-smyka ... 22010.html

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 241 neregistrovaných