... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

buro
Autor témy
Auto: AR 156 SW Selespeed
Kraj: Košický

Problém s prepisom - takmer vyriešené

Sobota, 22. Augusta 2009, 08:52

Ahoj všetci.
Kúpil som si staršiu tridsiatku a mám problém s prepisom.
Situácia: Majiteľ podľa TP je istý košičan, auto má košické EČ, ja som okres KS.
Odhlásil ho ešte vo februári na chalana od Prešova, ktorý mi auto predal. Ten však s prepisom nič neriešil
a ja som auto kúpil v júli. Originál TP nemám, len kópiu.
Pár dní po kúpe som volal predávajúceho a dozvedel som sa, že s autom treba ísť na kontrolu originality, urobiť prepis na neho a až tak môžem robiť prepis na seba. Takže neplánované poplatky za KO a prepis cca 150 EUR, ktoré samozrejme nemienim platiť ja. Chalan vravel, že zoženie peniaze a ideme na to, ale nejako sa k tomu nemá a už sa mi aj zatajuje, nedvíha a vypína mobil. Čo mám robiť?
1. Dostať z neho aspoň originál TP, plnú moc a všetko si vybehať a poplatiť alebo
2. Nejako ho donútiť konať a hlavne platiť v najbližších dňoch (ale ako?) alebo
3. Odstúpiť od zmluvy (ako?) alebo
4. Iné riešenie - poraďte

Ide síce len o pár stovák EUR, ale pri cene auta to nie zaujímevé a keby som o tom vedel skôr, ani by som ho nekúpil.
Naposledy upravil/-a buro v Utorok, 1. Septembra 2009, 15:51, upravené celkom 1 krát.
BMW E30 320i coupe r. 85 EX
BMW E36 320i coupe NEXT

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Kraj: Bratislavský

Re: Problém s prepisom

Sobota, 22. Augusta 2009, 09:48

takze tu sa stalo tusim to..ze ten druhy clovek ho neprihlasil do 14dni, ci kolko je to od prepisu a tym padom treba novu KO...
realne to vidim tak, ze si to musis zaplatit sam, ak si podpisal zmluvu a vyplatil peniaze, uz sa nikomu nedovolas, jedine zeby si to riesil neakou pravnou cestou...
chyba bola, ze si ho nekupil od povodneho majitela (na koho je napisane)...urcite sa to da vyriesit
najjednoduchsie bude, ked zavolas na dopravny inspektorat pod ktory patris a rovno sa opytas..su tam na to ludia, co maju pomahat...

EDIT: ak sa nemylim, tak nemas momentalne ziadnu moc ohladom auta...on ho musi najkor prihlasit a potom urobit prepis na teba..
Obrázok

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Sobota, 22. Augusta 2009, 09:52

a ktovie či tá E30 cez KO prejde, veľa E30 má neoriginál papiere

buro
Autor témy

Sobota, 22. Augusta 2009, 09:57

Dúfam, že cez KO prejde, asi pol roka som zháňal auto s origo papiermi, na 99% sú OK.

Prihlasiť od odhlásenia terba do 30 dní, ináč treba ísť na KO...
A práveže v zmluve sa zaviazal do 7 dní urobiť prepis, len mám obavy z vymožiteľnosti práva...
BMW E36 320i coupe NEXT

Lucushka23

Sobota, 22. Augusta 2009, 10:38

po odhlaseni je na prihlasenie iba 7 dni

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Sobota, 22. Augusta 2009, 10:47

a na ko je nutne ist az po mesiaci, ked to neprihlasis.. resp. od odhlasenia auta a prehlasenia na teba..
byt tebou tak sa spojim s tym kosicanom, nech skoci ku policajtom a zmeni meno na koho je auto odhlasene.. tusim sa to da.. a skoc si sam na tu ko. vynechaj toho co ti to predal..
.

pepo286

Sobota, 22. Augusta 2009, 11:26

buro napísal:
A práveže v zmluve sa zaviazal do 7 dní urobiť prepis, len mám obavy z vymožiteľnosti práva...

no nevidel som tu zmluvu .. ale ked tam je toto .. a on to nesplnil .. mas pravo od zmluvy odstupit .. vratit mu tovar (auto) a ziadat naspet peniaze ..
ale to asi on nebude chciet, takze tahanice (ak mas nejakeho znameho pravnika, tak sa ho opytaj) .. ale ty asi chces auto ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

buro
Autor témy

Sobota, 22. Augusta 2009, 13:34

Zaujel ma ten napad, čo spomenul Xtreme - zmeniť osobu, na koho to je odhlasene.
Nevie niekto, či sa to dá a čo to stojí ? Ušetril by som aspoň za jeden nezmyselný prepis...
BMW E36 320i coupe NEXT

diLucca

Sobota, 22. Augusta 2009, 14:19

za povodnym majitelom treba zbehnut, nech zmeni odhlasku na teba, samozrejme musi mat origo OEV

buro
Autor témy

Sobota, 22. Augusta 2009, 14:38

Ďakujem za rady.
Nabudúci týždeň zájdem na košický DI informovať sa o možnosti zmeny odhlášky
a potom sa uvidí...
BMW E36 320i coupe NEXT

xtreme

Sobota, 22. Augusta 2009, 14:47

drzim palce.. :wink:
vykaslat sa uz na tie prachy za ko, ked vies ze to prejde, aspon budes mat auto na seba a uz ta nikto neodrbe.. potom informuj ako si dopadol.. :wink:
.

Maťko009
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Augusta 2009, 21:48

pôvodný majiteľ z KE za 4,5 € kolok zruší odhlášku z toho chlapca z Prešova a ako dôvod uvedie, že predaj vozidla sa neuskutočnil a to len v prípade ak má originál TP/čiže OEV/. Podľa toho čo tu čítam, má originál OEV ten chlapec z Prešova na koho to je odhlásené a teraz ani telefóny nezdvíha. Takže pôvodný majiteľ z KE nahlási stratu OEV a vybaví si nový. Potom sa môžu vykonať ďalšie úkony.

A ešte niečo, kúpil si si papierovo peknú pičovinu :-s .

xtreme

Nedeľa, 23. Augusta 2009, 22:40

Maťko009 napísal:

preco? :-k
.

buro
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2009, 07:31

Maťko009 napísal:
pôvodný majiteľ z KE za 4,5 € kolok zruší odhlášku z toho chlapca z Prešova a ako dôvod uvedie, že predaj vozidla sa neuskutočnil a to len v prípade ak má originál TP/čiže OEV/. Podľa toho čo tu čítam, má originál OEV ten chlapec z Prešova na koho to je odhlásené a teraz ani telefóny nezdvíha. Takže pôvodný majiteľ z KE nahlási stratu OEV a vybaví si nový. Potom sa môžu vykonať ďalšie úkony.

No verím, že nebude problém dostať originál OEV, chlapec z Prešova sa len bojí, že bude musieť cvakať. Keď mu poviem, že chcem len papiere a pre neho to haslo, mal by mi to dať...

A čo sa týka tej pi..viny, mal som kus zalepené oči tým, že som konečne našiel niečo, čo pasuje - myslím VIN ku autu. Keby som tušil, čo ma čaká, hľadal by som kľudne ďalej.
Určite všetci viete, že máloktorá tricka je po tejto stránke OK...
BMW E36 320i coupe NEXT

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Pondelok, 24. Augusta 2009, 08:55

dohodni sa s chalanom aby cvakol aspoň polovicu, to nieje až taký hrozný peniaz

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 235 neregistrovaných