Organizátor Konzervatívneho summitu: Rozvody by som zakázal, sú jednou z najväčších tragédií spoločnostihttps://dennikn.sk/2548533/organizator- ... olocnosti/Váš Konzervatívny summit otvoril predseda parlamentu Boris Kollár. Je konzervatívec?Myslím, že je tam prekryv s istými konzervatívnymi témami, napríklad jeho nominant na ministerstve práce Milan Krajniak pripravuje dôchodkovú reformu, aby mohli deti prispievať na dôchodok svojim rodičom. Snaží sa tým zastaviť nespravodlivosť voči tým rodičom, ktorí sa starajú o deti alebo voči rodičom s väčším počtom detí, ktorí dnes majú nižšie dôchodky, lebo sa starali o svoje deti. Prekryv vidím aj v otázke migrácie.
Kollár na summite hovoril, že je rázne proti nelegálnej migrácii a že treba uprednostňovať lásku k vlasti a k národu pred solidaritou s cudzincami. Súhlasíte s tým?Dá sa to povedať aj inak. Ale tá konzervatívna predstava migrácie spočíva v tom, že tí, ktorí prichádzajú do našej krajiny, by nemali zmeniť kultúrny a náboženský ráz krajiny. Teda aby sa dokázali integrovať do spoločenstva, ktoré je prítomné. Migrácia by teda mala byť pozvoľná a nie masová a nárazová, ako počas migračnej krízy.
Páčilo sa vám, ako Boris Kollár komunikoval počas migračnej krízy? Vtedy šlo o utečencov, teda o ľudí, ktorí potrebovali pomoc, lebo utekali pred vojnou.Jazyk je dôležitý a mal by byť rešpektujúci voči všetkým, aj tým, ktorí sú na úteku.
Kollár vo svojom príhovore povedal. „Konzervativizmus považujem za ideu, ktorú potrebujeme v politike rozvíjať. Je na jednej strane racionálny a praktický, na druhej strane nezabúda na dôležitosť pocitov lásky a lojality k žene, rodine, spoločenstvu, národu a vlasti.“ Ako ste tieto jeho slova vnímali?S prvou časťou jeho výroku sa dá súhlasiť, konzervatívnu politickú filozofiu potrebujeme presadzovať aj prakticky. Súhlasím tiež s tým, že konzervatívny pohľad na svet chráni, zveľaďuje a rozvíja lásku k vlasti, rodine a národu.
Nevyrušuje vás, keď Boris Kollár na Konzervatívnom summite hovorí o „dôležitosti pocitov lásky a lojality k žene a rodine“?Ak narážate na to, že je to v rozpore s jeho životným štýlom, tak áno, určite ma to vyrušuje. Navyše, lásku vnímam ako objektívnu skutočnosť, je viac ako pocit.
Je Boris Kollár ten typ konzervatívca, pri ktorom chcete, aby vás zastupoval v politike?Určite je vždy lepšie, keď politik svojím životom reprezentuje to, čo sa snaží politicky presadzovať. Politik, ktorý prakticky žije rodinný život a vernosť svojej manželke, je v tomto hodnovernejší a nevzbudzuje škandál a pohoršenie.
Vzbudzuje vo vás život Borisa Kollára pohoršenie?Určite to nie je životný štýl, s ktorým by som súhlasil. Naopak. Zároveň to ale vnímam ako ľahký terč. Aj človek, ktorý vo svojom živote veľa zlyháva, v tomto prípade vo vernosti svojej manželke a manželskému zväzku, môže robiť vo verejnom živote niečo dobré alebo mať správne názory.
Boris Kollár to však zrejme nevníma ako zlyhanie.Áno, komunikuje to ako niečo, na čo je svojím spôsobom hrdý. Je to výzva na posun.
.....
Je označovanie nejakého územia, že tu nie sú istí ľudia vítaní, v poriadku?Je zavádzajúce to interpretovať tak, že to vyčleňuje nejakých ľudí. Ja tomu rozumiem tak, že ide o zóny bez LGBTI ideológie.
Viete si predstaviť, že by existovali územia bez kresťanskej ideológie alebo bez vplyvu konzervatívnych kresťanských politikov?Nevnímam kresťanstvo ako ideológiu.
Kresťanov predsa spájajú spoločné idey.
Kresťanstvo vnímam ako pravdivé náboženstvo.
##########################################################################################################
najzarazajucejsie na tomto 60 rocnom panovi je len to, ze ma len 41 rokov.
a samozrejme ockovanie nie, lebo sa zacalo pouzivat prilis skoro a pouzivaju sa na to mrtve deti, a vystavovat riziku seba a druhych je to iste ako vystavovat sa riziku vedlajsich ucinkov.
Nech mi niekto povie jeden, naozaj jeden jediny dovod, preco by hociaky stat mal podporovat akekolvek fantasy kruzky.
Boris Kollar ako konzervativec ochranujuci rodiny

. A 237000 mu to hodilo.