... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
snoo
Kraj: Košický

Re: Policajti vs Hella Celis svetla

Utorok, 12. Januára 2010, 13:55

kraken. v lvom hornom rohu mam napriklad ja velke vyrazene E tak kurnik hladaj a nemusis otvarat kapotu
BMW G05 40i
BMW G01 M40i
BMW F15 40d EX
Ford mondeo mk4
BMW E91 318d EX
BMW F07 530d EX
BMW E61 530DT A/T EX
BMW e53 4,8is EX
BMW e53 4,6is EX
BMW e36 323i coupe EX
BMW e30 325i coupe EX
BMW e34 520iA sedan EX
BMW e46 323i sedan EX

Skypco
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Januára 2010, 14:36

truhlik333 napísal:
jo ukazem len musim spravit kapotu aby som otovril, tymto vam dakujem a zmojej strany to je predbezne vsetko.tnx

...daj si to aspon prelozit, aby to malo opodstatnenie...

To Kraken: Ked uz si to nacal tak kazda STK je monitorovana a pokial mu odoberu za to technicak musi ist odstranit zavadu, ktora samozrejme neexistuje a tym padom sa uz k tomu STK musi vyjadrit..., na zaklade toho si vyberie technicak a kopiu si necha pre tych buzerantov...

Je to inak zacarovany kruh..., lebo ak im teraz nezaplatis tak ti odoberu vodicak..., kde potom mozes podat namietku v spravnom konani...

Ja mam z toho pocit ako keby si ani nebyval na Slovensku, ktore je uz par rokov sucastou EU...

To snoo: asi ich mas vyrobene v inom roku..., lebo ja to na prednej strane nemam :) ...

Pežot

Utorok, 12. Januára 2010, 20:58

Niesú náhodou svetlá homologizované ako samostatná časť? Tzn. že keby som si dal na auto bársaj svetlá z motorky, ktoré má E a sú pevne prichytené o kasňu a zabezpečené nastavovanie, že by som mal mať pokoj? :-k

truhlik333
Auto: 316i E36
Kraj: Košický

Utorok, 12. Januára 2010, 21:01

to je tazko povedat, kazdopadne som pozeral vpredu na skle nemam ziadne cisla, pismena nic, pod kapotu sa dostat neviem zima na ruky je sa s tym srat teraz nebudem

alfi666

Utorok, 12. Januára 2010, 22:24

Pežot napísal:
Niesú náhodou svetlá homologizované ako samostatná časť? Tzn. že keby som si dal na auto bársaj svetlá z motorky, ktoré má E a sú pevne prichytené o kasňu a zabezpečené nastavovanie, že by som mal mať pokoj? :-k

To je trochu komplikovanejsie... homologizacii je niekolko typov... moze byt homologizacia vozidla, systemu, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky...

Tie svetla budu zrejme homologizacia systemu... ale podla mna system (napr ABS) je podskupina vozidla (komponent je podskupina systemu(napr. snimac kolesa pri ABS)), takze ta homologizacia sa vztahuje len na system pouzity vtom vozidle ;)

Neries extrem, ze svetla z motorky - ale ak by si chcel namontovat svetla z felicie na E36, tak ANO, MOZES :D tie svetla su vhodne na 2 stopove motorove vozidla, ale kedze das na svoje auto diel ktory sice ma homologizaciu ale na ine auto, tak sa jedna o prestavbu a musis prejst celkom krutou STK ;)

Ak by to niekoho zaujimalo, je to celkom administrativny gulas, ale da sa toho docitat viac:

http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=10681
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

BimmerBob
Auto: BMW 316i
Kraj: Trnavský

Utorok, 12. Januára 2010, 22:36

Má niekto z vás v štandardných svetlách modré H7 ? A čo nato poliši?
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

Pežot

Piatok, 15. Januára 2010, 11:52

alfi666 napísal:
To je trochu komplikovanejsie... homologizacii je niekolko typov... moze byt homologizacia vozidla, systemu, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky...

Tie svetla budu zrejme homologizacia systemu... ale podla mna system (napr ABS) je podskupina vozidla (komponent je podskupina systemu(napr. snimac kolesa pri ABS)), takze ta homologizacia sa vztahuje len na system pouzity vtom vozidle ;)

Neries extrem, ze svetla z motorky - ale ak by si chcel namontovat svetla z felicie na E36, tak ANO, MOZES :D tie svetla su vhodne na 2 stopove motorove vozidla, ale kedze das na svoje auto diel ktory sice ma homologizaciu ale na ine auto, tak sa jedna o prestavbu a musis prejst celkom krutou STK ;)

Ak by to niekoho zaujimalo, je to celkom administrativny gulas, ale da sa toho docitat viac:

http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=10681

To bol iba strašne extrémny príklad ... ale veď tie svetlá prešli homologizáciou na E36tku, nie? Asi by to chcelo opraviť kapotu, aby sa dostal k tomu Éčku

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Januára 2010, 20:32

Zdravim vsetkych, zapojim sa aj ja.
Na zaciatku bolo spominane, ze AE svietia na modro - skoro do biela. Podla mna to je kamenom urazu. Ak aj budem mat papier od svetiel, ale dam si do nich ziarovku inej farby ako bielej, mam smolu...
Tymto je policajtom trnom v oku.
Mozno sa mylim, ale ak je tam co len naznak modrej farby, chlapec ma smolu a policajti sa budu po nom vozit dalej. A ak naozaj svietia modrym odtienom, neprejde ani cez STK.

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Januára 2010, 21:53

neje tam ani naznak modrej, je to biela, defaultna farba.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 233 neregistrovaných