... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: poistna udalost na predanom aute

Pondelok, 14. Apríla 2014, 06:35

kamarát policajt mi to raz vysvetľoval takto:
ak sa kúpi auto, tak, buď ešte v ten deň hneď uzavrieť novú pzp, alebo sa dohodnúť s predávajúcim na tom, že v prípade "keby niečo" tak auto má len požičané od dotyčného, tým pádom to ide z toho pôvodného PZP, lebo inak, predávajúci je krytý tým že auto predal a má kúpnopredajnú zmluvu, a kupujúci si to zakešuje z vlastného
nakoľko je to pravda, neviem, chvála bohu som nemal možnosť to oskúšať na vlastnej koži, ale keďže mám to z prvej ruky od príslušníka PZ (z tých normálnejších) tak by to tak aj mohlo byť
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

hellrider
Auto: e39 530d

Pondelok, 14. Apríla 2014, 07:22

troska OT... k tomu z prvej ruky... neviem, mozno sa tvoj kamos vyzna, ale ja som si tiez svojho casu nieco overoval u zelenych, konkretne administrativna TK a EK (chvalabohu je to uz zrusene)... dvaja zeleni povedali ze netraba, jeden, btw na kopcianskej v BA na DI tvrdil ze jasne... pri vypisovani pokuty sa zas chlapik len opytatl ze ci som prepisoval auto, ja ze ano... a isiel dalej (pokuta nebola za tu administrativnu kontrolu). Samozrejme som sa im na tu akoze TK/EK vykaslal.. a nakoniec to zrusili 8)

mieru zdar, a drzim palec aby sa to vyriesilo k spokojnosti, ta skodova udalost. :thumbup:
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 14. Apríla 2014, 10:31

s tymi info od PZSR by som bol opatrny, nie vsetci policajti maju vedomosti o pravnych vztahoch s poistovnou. Skor by si sa mal informovat u nejakeho likvidatora, trebars mu len tak zavolat, alebo prist s kavickou a popytat sa.

- ako pises, auto bolo stale pisane na teba takze aj PZP je stale platna a je jedno kto to auto soferoval.
- v pripade havarijnej by si si nejako s novym "majitelom" mal dohodnut spoluucast, takto ti to moze byt jedno.
- ano, pre poistovnu si nehodu sposobil ty (tvoja PZP) ale bonusy za bezskodovy priebeh by mali byt na osobu, nie auto. V pripade ze by ti poistovna kvoli tomu chcela zvysit poistku na ine auto, skusl by som zamavat policajnou spravou kde je uvedene kto je vinnik a vysvetlil to. Im tych par drobnych za stratu klienta nestoji...ak aj hej, prejdes do druhej poistovne
- jedno by som ale neriskoval. Bude asi jednoduchsie poistovni az do vyriesenia udalosti nespominat ze to auto si uz predal. (aj ked nie je prepisane) Totiz, oni sa dnes chytaju cohokolvek a interne aj v priapde pochybnosti rovno skusaju plnenie odmietnut a cakaju co potom, lebo nie kazdy pojde s nimi do sporu. Radsej povedat ze poskodeny to auto skusal pred predajom ci podobne. Ak priznas ze uz bola zmluva podpisana, chytia sa toho a aj keby z toho mal problem hlavne novy majitel (vinnik), ver tomu ze by otravoval aj teba. Jeho jedina sanca by totiz bola ze to uhadas s poistovnou na tvoju PZP.

kazdopane, je to zamotana situacia a skusil by som sa pred tym poradit s niekym z prostredia poistovni, ci uz skusenym poistovakom, alebo radsej likvidatorom ci obhliadacom.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

elegant047
Auto: e39 530i

Pondelok, 14. Apríla 2014, 10:50

Poistenie zanika odhlasenim vozidla, takze toho by som sa drzal. To ze bola podpisana kupno predajna zmluva nie je podstatne nakolko este nedoslo k odhlaseniu. Vzhladom na to ze si auto este neodhlasil tak je to na tvoju poistku, ale nech si to vybeha novy majitel, ja tiez ked som buchol s babkinym autom, tak poistku som obehaval ja a nie babka. Akurat kupcovi poskytni udaje o poistke a zatial auto neodhlasuj, aspon teda ak neplanujes zlomyselnost, lebo vtedy by sa to naozaj zkomplikovalo.

Kazdopadne nabuduce ked budes predavat auto, tak vozidlo hned odhlas z registra a zrus poistku, tym padom takato nehoda je cisto zodpovednost kupujuceho.

PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 14. Apríla 2014, 12:39

elegant047 napísal:
Poistenie zanika odhlasenim vozidla, takze toho by som sa drzal. To ze bola podpisana kupno predajna zmluva nie je podstatne nakolko este nedoslo k odhlaseniu. Vzhladom na to ze si auto este neodhlasil tak je to na tvoju poistku, ale nech si to vybeha novy majitel, ja tiez ked som buchol s babkinym autom, tak poistku som obehaval ja a nie babka. Akurat kupcovi poskytni udaje o poistke a zatial auto neodhlasuj, aspon teda ak neplanujes zlomyselnost, lebo vtedy by sa to naozaj zkomplikovalo.

Kazdopadne nabuduce ked budes predavat auto, tak vozidlo hned odhlas z registra a zrus poistku, tym padom takato nehoda je cisto zodpovednost kupujuceho.

auto som dnes odhlasil, cez tyzden skocim na poistovnu a uvidime, co z nich vyjde

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 14. Apríla 2014, 12:44

hell, salat, máte pravdu, nemusí byť tá info z prvej ruky pravda, ale proste chcel som tým povedať, že ak bolo auto akože "požičané" tak sa to automaticky rieši z PZP toho auta ktoré bolo v tom čase platné, ale ak sa povie fízlom že sa práve kúpilo a predávajúci má v ruke podpísanú kúpno-predajnú zmluvu tak sa tým môže kryť a tým pádom je kupujúci v háji
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 14. Apríla 2014, 13:40

Off Topic: ale to uz musi byt aky expert, ked v pondelok kupi auto a o par dni uz riesi PZP za cca 4000, nehovoriac este o tom co asi bolo s "jeho" autom #-o
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 14. Apríla 2014, 13:44

salat napísal:
Off Topic: ale to uz musi byt aky expert, ked v pondelok kupi auto a o par dni uz riesi PZP za cca 4000, nehovoriac este o tom co asi bolo s "jeho" autom #-o

vraj sa vyhybal nejakemu chujovi co siel v protismere a strhol to do plota, draheho, kovaneho, na aute nie je moc skody vraj

revenge
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 14. Apríla 2014, 13:56

tych 4000€ pocitam že vyziapoval majitel toho plota :D :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 229 neregistrovaných