... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: PNEUservis - založenie

Pondelok, 11. Novembra 2013, 15:43

Ono zas nie každú dielňu v hornej dolnej ide niekto hľadať na kontrolu.

banned
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Novembra 2013, 02:26

matyson napísal:
Ono zas nie každú dielňu v hornej dolnej ide niekto hľadať na kontrolu.

Asi tak... Ked sa das na skromno, nic sa nestane a to mi mozes verit, ze poznam aj inych ludi, co z toho ziju a kontrolu v zivote nemali, a ked mali... Ved sme na SK, neska je lepsich 50e kontrole do vacku, ako 1000e na papieri a kontrolori z toho nic nemaju, iba zakladny plat ;)
banned... ...connecting people :)

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 12. Novembra 2013, 05:54

nepozerali ste tv noviny asi pred rokom ci kedy to bolo? kontrolor ti odporuci "spravnu" firmu na bozp a mas vybavene ;-)

BMWslav
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Utorok, 12. Novembra 2013, 20:28

ako prve ti treba ist na Zivnostnensky - oni ti ale skoro nic nepovedia, akurat tam zalozis zivnost.

Potom si musis najst priestory.

Potom ti treba ist na urad verejneho zdravotnictva pod ktory spadas. - tam zaplatis 50eur kolok, pricom tam ti aj poradia co a ako potrebujes co sa tyka prevadzky. (potrebujes mat uz ale priestor kde nahlasis prevadzku) - cca do tyzdna az mesiaca ti pride kontrola, je to ale v pohode len ti povedia co musis ako spravit aby si presiel, ale je fajn to uz mat hotove - umyvadlo/zdroj pitnej vody, toalety - ak by si mal zamestnanca zenu tak aj toalety pre zeny a pod.

Dalej urcite potrebujes zriesit odpady a mat zmluvu s nejakou spolocnostou co riesi odpady - stare pneu, atd. - zmluva so spolocnostou + zivotne prostredie atd. - treba ti najst poradcu "odpadara"

Dalej potrebujes protipoziarne zalezitosti poriesit - asi budes musiet zabezpecit urcity pocet hasiacich pristrojov + skolenie

Koniec koncov potrebujes niekoho na BOZP - ku kazdemu pristroju si odloz EN normy (su v papieroch) + navody na obsluhu aby ti pripravili pracovne postupy.
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 13. Novembra 2013, 06:40

Ono veobecne pri otvoreni akejkolvek prevadzky plati jeden postup - zistit si pod ake urady spada kontrola a prevadzka takejto cinnosti, tieto urady si obehnut, vliezt im tam do riti a pozistovat co presne ako chcu aby si mal.
Presne podla ich pokynov si to zariad, kludne aj keby si mal u nich odsuhlasit kazdy jeden krok a hoc aj ked ti povedia, ze musis mat po strope a stenach pokreslenych ruzovych slonikov tak ich tam nacmaraj.
Tak sa vyhnes dalsim problemom pri vstupnej aj namatkovych inspekciach.
Good luck :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 13. Novembra 2013, 19:35

Otazka je, ci to chces naozaj robit oficialne. Pozri, budes to robit doma, prevazne asi svojim znamym, rodine a kamaratom. Ma vobec vyznam zakladat kvoli tomu zivnost? Vezmi si kolko je okolo toho picovin na vybavenie a potom Ti pre novinarov vystupi nejaky politik s "bicom na neplaticov dani" - rozumej na malych podnikatelov, kedze velke korporacie nikdy ziadne dane neplatili, na vsetko este dostanu aj dotacie od statu aby ich nahodou ani nenapadlo ist vykoristovat niekam inam - nahodou budes v strate a hop ho, najnovsi vynalez - "podnikatelska licencia", odvody a podobne.

Ak to nechces robit vo velkom, vobec by som to neriesil, ak nahodou pride kontrola, tak robim len tak pro-bono pre kamosov a tych 20EUR co mi prave dal do ruky mi vratil co som mu pred tyzdnom pozical...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

andymc
Auto: BWM E46 320D 100kW
Kraj: Prešovský

Streda, 13. Novembra 2013, 22:09

moj sused to ma takto akoze pre dobrych znamych a vacsinou stym neni problem len cez prezuvaciu sezonu tam chodi niekolko aut denne uz par tyzdnov a hromadia sa mu tam stare gumy. Inak je to v drevenej stodole + pristresok ale vybavenie ma slusne. Zatial ho nikto nenahlasil a robi to uz par rokov :)

bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07

Streda, 13. Novembra 2013, 22:53

chcem oficialne, lebo bez reklamnej tabule moc zakaznikov asi nebude a prvý rok nie som oslobodeny od odvodov do socialnej ? v ten prvy rok sa uvidi, ci sa to oplati alebo nie. keby nie,tak zrusim zivnost a budem robit len kamaratom a podobne. a ak sa nemýlim, daň platim az od trzby 400e a viac mesacne, co asi "nebudem" mat :mrgreen:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

Pežot

Streda, 13. Novembra 2013, 23:01

Neboj nic, nove istoty su predkupenie dane :D a do socialky oslobodenie zrusia coskoro ak sa uz tak nestalo.

jkk
Auto: E91 330xd

Streda, 13. Novembra 2013, 23:44

Drzim palce s pneuservisom :thumbup:
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 09:14

dan budes mat tak ci tak minimalne okolo 1k E .. ci si v strate alebo zisku..
nove istoty :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 206 neregistrovaných