... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

ketxup
Autor témy
Auto: BMW 525D Touring E61
Kraj: Žilinský

Parkovanie

Pondelok, 23. Júla 2012, 13:49

Neviem či sa to tu nachádza ale tak skúsim to dať sem

http://parkujemakodebil.blogspot.sk/search/label/bmw

Schválne, či tam niekoho spoznáte.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: Parkovanie

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:05

Hentaké fotky sú síce pekné, ale nie vždy sa dajú z fotky spoznať okolnosti, ako k situácii, ktorá je zachytená došlo.
Príklad:
Máme vedľa seba parkovacie miesta A B C D. Na miesta A a D zaparkujú blbci tak, že zasahujú do miest B a C. Potom príde nejaký normálny slušný vodič a keďže iné miesto na parkovanie nie je, tak zastane doprostred medzi B a C. Medzitým vodiči pôvodne stojací na miestach A-B a C-D odídu a prídu dvaja slušní a zaparkujú poriadne na A a D. A hneď vodič čo stojí na miestach B-C je za chuja, čo nevie parkovať.

Ďalší problém je ten, že parkovacie miesta musia vyhovovať určitým normám. Tieto normy sú neaktuálne a nezohľadňujú čím ďalej rastúce rozmery automobilov, resp. podľa normy je možno rozlišovať viacero druhých miest pre rôzne veľkosti áut. Samozrejme keď nejaký developer stavia nákupné centrum alebo obytný dom, tak si zadefinuje parkovacie miesta najmenšie možné (pre menšíe autá) aby vyhoveli norme, pretože za rovnakú cenu tam tých miest narobí viac, resp. má za úlohu dodať určité množstvo miest, tak ich urobí čo najmenšie aby to vyhovelo norme. Potom zákonite nastávajú také situácie, že vodič väčšieho vozidla sa skrátka medzi dve iné vozidlá štandardným spôsobom nevlezie a musí si pomôcť tak, že zaberie viac než jedno miesto.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:14

mexican napísal:
Potom zákonite nastávajú také situácie, že vodič väčšieho vozidla sa skrátka medzi dve iné vozidlá štandardným spôsobom nevlezie a musí si pomôcť tak, že zaberie viac než jedno miesto.

napriklad ked zaparkujem pred firmou na E38me, tak kolesa mam na ciarach. ked zaparkuju vedla mna auta, tak uz nenastupim, a ked sa mi to aj podari, tak uz odtial nevycuvam (cesta je uzka) tak ano, parkujemakodebil.
A to nehovorim o ohrkanych dverach a inych castiach auta

BTW, uz to tu bolo, aj takyto topic

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:15

ketxup, sam mas 530d tour, co nieje este najvecsia krava, ktoru nas automobilka vyraba, ruku na srdce, kolkokrat si to sekol cez 2 miesta? ked zastanes vedla takej felicie, tak si bez problemov otvoris zadne dvere aby si nieco poskodil, pretoze to auto konci uz pri tvojich prednych dverach, taky smart je dlhy ako nas predny blatnik

prikladam jednu fotocku, napravo stala fabia, tak som sa postavil vedla nej tak, aby decka ktore som mal v aute mu neodbili z dvery a zaroven aby aj on mal ako do auta vojst, stal priblizne tak isto ako ja, pocas mojho nakupovania (isiel som detom kupit zmrzku) sa nejaka dobra dusa postavila nalavo odomna, chvilku som rozmyslal co mu/jej urobit, ci mu nieco napisem tou zmrzlinou na sklo, alebo mu pustim dusou, potom som sa nato vyjebal, auto zato nemoze ze majitel je kokot, nastupil cez spolujazdcove dvere, zanadaval si a odisiel.
Prílohy
IMG-20120709-00071.jpg
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ketxup
Autor témy

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:19

Ano, sám viem, že mám problémy sa niekedy vopchať a stojím z oboch strán na čiarách. Druhá vec je poradie, kedy človek príde na parkovisko a vedľa auta sú mimo tak sa prispôsobí. Ja som skôr myslel parkovanie typu:

Obrázok

maiki
Auto: 02" E46 320d

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:23

ja som siel v sobotu do eurovei

pri vchode svietilo v jednej garazi 11 a v druhej 68 volnych miest, tak sme sli do tej kde je viac...
pridem az dole na -3 a tam tipek na octavii stoji cez dve miesta... zastavil som a pozeram ci mu nejebe...
vystupila zena a zacala vyberat dieta zo zadneho sedadla... tak vravim cez okno, ci sa nemoze posunut lebo by som chcel zaparkovat aj ja, a ze nemienim tu dalsiu polhodinu jazdit dokola a hladat miesto...
tak tipek spustil.. ze ked to da na to prave miesto tak tam nezaparkuje, lebo tam je stlp ( ](*,) naco mas vodicak do pice) , ked na to druhe , tak nevylozia deti ( ](*,) vyberem dieta a zaparkujem az potom), tak vravim ako sorry, ale nech to hned preparkuje, tak skocil do auta, este tam daco picovala ta zena :lol: posunul to k autu nalavo (nie ku stlpu) zena odtial vybrala deti a ja som zacuval ku stlpu... este na mna zazrel jak som odchadzal.. pice s takymi ludmi... ](*,)
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

ketxup
Autor témy

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:33

Alebo toto:

Obrázok

Tam už situáciu, čo by ho prinútila tak zaparkovať si neviem dosť reálne predstaviť.

LOKI

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:36

jararak > ako pozeram a zaparkoval tak aby vystupil len tak tak...LR ma dost velke dvere a mozno mal tipek 120kg...pochybujem, ze keby sa dal o 10cm dolava a bol by presne v strede boxu by ti to pomohlo...hold široke auto a male boxy. LRRRS širka 193cm :lol: box ma kolko 220cm ?
+ ty stojiš šikmo a 3cm od boxovej čiary...on aspon zarovno a ma vacsi odstup od čiary ako ty :wink:
Naposledy upravil/-a LOKI v Pondelok, 23. Júla 2012, 14:40, upravené celkom 2 krát.
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

maiki
Auto: 02" E46 320d

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:37

nechala auto bez rucnej a zaradeneho dacoho a sklzlo no :lol:
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

ketxup
Autor témy

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:55

jararak napísal:
ketxup, sam mas 530d tour, co nieje este najvecsia krava, ktoru nas automobilka vyraba, ruku na srdce, kolkokrat si to sekol cez 2 miesta? ked zastanes vedla takej felicie, tak si bez problemov otvoris zadne dvere aby si nieco poskodil, pretoze to auto konci uz pri tvojich prednych dverach, taky smart je dlhy ako nas predny blatnik

jararak: mňa dnes skôr dostalo, že večer som chcel isť na pumpu. Prišiel som k autu a bol som priparkovaný (cca 9 hodín večer). Povedal som si, že nechám ho tam, však asi ráno skoro odchádza. Zobral som druhé auto a neriešil som to. Ale ráno som potreboval isť do roboty a auto tam. Čiže sa situácia zopakovala. Cez obed som mal dohodnuté že miesto obedu odbehnem auto zaviesť do servisu. Auto ešte stále tam. Tak už mi to nedalo a volal som policajtov, nech niečo robia. Podarilo sa im dopátrať majiteľa a tak sa išlo zvoniť. Pani volala svojmu manželovi, že kde je a on bol práve v BA. Tým že sa to stalo v ZA moje šance auto dostať odtiaľ padli popolom.

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 23. Júla 2012, 14:59

maiki napísal:
ja som siel v sobotu do eurovei

pri vchode svietilo v jednej garazi 11 a v druhej 68 volnych miest, tak sme sli do tej kde je viac...
pridem az dole na -3 a tam tipek na octavii stoji cez dve miesta... zastavil som a pozeram ci mu nejebe...
vystupila zena a zacala vyberat dieta zo zadneho sedadla... tak vravim cez okno, ci sa nemoze posunut lebo by som chcel zaparkovat aj ja, a ze nemienim tu dalsiu polhodinu jazdit dokola a hladat miesto...
tak tipek spustil.. ze ked to da na to prave miesto tak tam nezaparkuje, lebo tam je stlp ( ](*,) naco mas vodicak do pice) , ked na to druhe , tak nevylozia deti ( ](*,) vyberem dieta a zaparkujem az potom), tak vravim ako sorry, ale nech to hned preparkuje, tak skocil do auta, este tam daco picovala ta zena :lol: posunul to k autu nalavo (nie ku stlpu) zena odtial vybrala deti a ja som zacuval ku stlpu... este na mna zazrel jak som odchadzal.. pice s takymi ludmi... ](*,)

Nieco podobne sa mi stalo na parkovisku pred bytom (je to vyhradene pre obyvatelov bytov). Su tam extra uzke miesta ( + clovek musi ostrejsie zakerovat na tie miesta).

Miesta su tam vyhradene (ocislovane) konkretne na byt - vedla mna parkovala rodinka s lubeznym Puntom - vysledoval som ze mi stale pribudaju tukance (iba zo strany kde parkovalo to Punto) od ich dveri ale len ked som tam parkoval (vylucil som tukance z parkoviska v praci a pod.).

Raz ked som odchytil tu rodinku (otec, matka, dieta) som ich poprosil nech si opatrne otvaraju dvere - no nato sa ozvala matka ze oni (ona) ako nic a ze tukance mam urcite odinakial a podobne zvasty.

Islo o klasicky slovensky postoj zatlkat az za hrob a mam pocit ze v matke sa prebudilo nieco ako pud ochrany svojho dietata.

mexican

Pondelok, 23. Júla 2012, 15:08

jararak napísal:
prikladam jednu fotocku, napravo stala fabia, tak som sa postavil vedla nej tak, aby decka ktore som mal v aute mu neodbili z dvery a zaroven aby aj on mal ako do auta vojst, stal priblizne tak isto ako ja, pocas mojho nakupovania (isiel som detom kupit zmrzku) sa nejaka dobra dusa postavila nalavo odomna, chvilku som rozmyslal co mu/jej urobit, ci mu nieco napisem tou zmrzlinou na sklo, alebo mu pustim dusou, potom som sa nato vyjebal, auto zato nemoze ze majitel je kokot, nastupil cez spolujazdcove dvere, zanadaval si a odisiel.

To si ešte dobre odišiel. Mne sa niečo podobné stalo začiatkom roka na jednom firemnom parkovisku pre návštevy vo Viedni, t.j. nie napr. pred nejakým obchoďákom. Ráno keď som tam parkoval, tak som si všimol, že auto po mojej ľavej strane stojí na čiare, tak som zaparkoval o jedno miesto doprava tak, aby som stál presne v strede. Počas dňa sa však niekto na to miesto narval, však čo na tom, že mi zablokoval dvere, hlavne že on mal dosť miesta. Ale aby to nebolo také jednoduché, tak nejaký kokotko obsadil aj miesto po pravej strane . samozrejme vliezol na parkovacie miesto naopak - jeho pravou stranou oproti mojej pravej strane, takže som nemohol môj problém riešiť nastúpením zprava. Hneď som išiel na recepciu tej firmy, že nech nejako skúsia zohnať aspoň jednoho z tých kokotov, ale samozrejme že nikoho nezohnali, lebo majitelia už boli niekde v hoteli, či kde. Nakoniec sa mi podarilo vliezť dnu cez ľavé zadné dvere, ktoré sa mi podarilo odchýliť tak, že bolo miesto na nastúpenie.
Z toho vyplýva ponaučenie, že ani vo vyspelejších krajinách nie sú slušní vodiči chránení voči kokotom.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 23. Júla 2012, 15:11

jak popolom? a zena doma nebola? nemaju kluce od auta ktore priparkovalo druhe? ak zenska nepreparkuje, treba sa snou dohodnut ze ti da kluce a odparkujes to ty, a ak sa nechce dohodnut, volat odtahovku na ich naklady.
ja napr ked musim zaparkovat "nudzovo" pri niekoho, tak sa snazim parkovat tak, ze obaja vodici (ja aj druhy) vedia nastupit, cize napr nacapim sa spolujazdcovou stranou na jeho spolujadzcovu.. cize typek nastupi odparkuje a nastupia ostatny (ak treba) .. i ked vecsinou trpnem ci rano nenajdem dojebane dvere od pokusu nastupenia :lol:

filipko21
Auto: e39

Pondelok, 23. Júla 2012, 16:29

http://parkujemakodebil.blogspot.sk/sea ... el/ba986vo :thumbup:
neviem ci ten idiotko co sa namne odbavil robil reklamu na lidl alebo chcel pristat lietadlom ze som mu zavadzal na praznom parkovisku

mexican

Pondelok, 23. Júla 2012, 16:33

To je akože zaťažko zaparkovať nie ako debil aj napriek tomu, že je parkovisko prázdne?
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 236 neregistrovaných