... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 07:00

nerozumiem potom tvojej teorii samsebepoistovna, ak by si bez mihnutia oka zaplatil fujva komplett za opravu 0-4 rocneho auta, preco by si zmurkal pri oprave stareho.
"Ked mas napr. prijem 4-5k mesacne a kupis si jazdene bmv do 20k nema zmysel pre tebe havarijna, sam sebe si poistovna a 20k strata(kradez) z teba neurobi finacneho mrzaka,"
Ak sa drzis svojho vyssie uvedeneho limitu, tak nejake dpf, rozvody a tlmice su plne kalkulovanym vydavkom v rozpocte a nie je nutne si vobec pamatat, ze som pred x rokmi nalial do auta y penazi, nieto mat na to neprijemne spomienky.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 07:36

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 03:49, upravené celkom 10 krát.

boborjelotor

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 08:01

"neustale odbavovat"
mam zindexovat onanklub a spocitat, kolkokrat si spomenul cuvaciu kameru, ty docmarane zrkadlo?
mne sa tiez nechce otvarat tu istu temu, z ktorej si ty sam vycuval a radsej hned isiel do ineho vlakna spominat...prekvapivo..cuvaciu kameru, ked si chcel dokazat nejake cisla, pochvalit sa cervenym diplomom, a ked si zistil, ze si akosi ratal 3 mesiace ako 12... blablabla, sam sebe poistkou
ked mam prijem 4k, auto za 20k, a poistka ma stoji 1k, tak to znamena, ze zaplatim 1/52 rocneho prijmu aby som si poistil hodnotu 20/52 rocneho prijmu.
"viem kolko skodovych udalosti sposobim priemerne", ale nevies, kolko skodovych udalosti sposobia tebe na zaparkovanom aute, ale toto pocmarane zrkadlo je asi na strane spolujazdca, tam sa pozerame, len ked cuvame, lebo nemame kameru, ze
Jeden plastovy naraznik, jedno svetlo, jeden blatnik ta vyjde len na dieloch 800, ci uz to robis v autorizaku celkovo za 1200 alebo v garazi za 1000, ked chces oem diely a nie buracky, hlavne ak opravujes kasnu na 0-4 rocnom aute. to je jedno ci na fabii alebo na 3er, pod tu sumu sa nedostanes ani na jednom.
Nehovoriac o tom, ze ked mas prijem 4k mesacne, tak nezijes zo vzduchu. Takze kym tu tisicku rovne stravis ako kura z tesca, o tri dni si nespomenies, aj keby si ako dopravu do prace pouzival pizza express za 5,50, byval v pentagone vo fetackom vchode za 200 mesacne a zral spagety s kecupom, tak neodlozis 20k za 5 mesiacov, takze v absolutnych cislach sice prides o 5 mesacny prijem, ale dajme tomu o 7 mesacne uspory, ak zijes ako cech na diete.
aj v praci ti toleruju tak risk assessment, ked podpiss kontrakt s rizikom straty 5mo. ebitda aby si usetril 1w?

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 08:30

Davas opravovať auto cukrarom sa necuduj ze ta vsade nehalo

pablohablo

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 08:53

ak sa bavime o autach tak skor si spocitaj TCO s/bez HP, auto za 20k k nemu poistka za liter mas TCO za pät roki hned o 5k vyssie, ak spravis skody za viac ako 5k, dobry deal, ak spravis skody za 0k tak tiez dobry deal ? Niekto/pablo to riskne podla znalosti svojej reality, niekto/bober nie. Ja som za 15 roki nesposobil jedinu skodovu udalost. Ani neparkujem niekde vonku po obrubnikoch kde by mi to dakto oskrielal pravidelne.
Mne je jasne ze s HP chodis striekat kazdu kktinu skrabancek, naraznik raz rocne, co by si bez HP mavol rukou a jebal na to tak sa to zda nafuknute vyhodne. Dodal by som aj ze ak si si kupil auto kde ta predstava ze ti ho ujebu bez HP strasie a nerozdychas to za zivot tak si si kupil auto zrejme nad svoje pomery, na com neni nic zle samozrejme, len potom nemas havarijnu poistku ale skor zivotnu.

boborjelotor

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:37

sice si to chcel teraz zahrat, ze teba nesrali tie faktury, ale tie "zazitky" ohladom oprav, ale tak preco sa ti potom sniva o fakturach, a nie zazitkoch "sa mi zas bude snivat o odjebanej prehnitej remenici a fakturach"
Napriek tomu ako to prezentujes, nejak ti neverim, ze keby tebe ukradli hoc i tu 6 rocnu x1tku, ze by ta nestriaslo, ale mavol by si rukou, jebat, zajtra idem do mnichova pre jahreswagen bez kamery. Ludia s obsesiou nasobit majetky nezvyknu mavnut rukou nad financnymi stratami. Ja sa nezucastnujem kapitalizmu na to, aby som zarabal na auta, ked si kupim auto z 5 vyplat, neznamena to, ze mam zaujem kupovat si auto z 5 vyplat kazdy rok, to je trochu horsi deal, ako ked mi po 3 rokoch niekto este 2 vyplaty za to auto vrati.
A kedze nemam ani tolko sebavedomia, aby som si veril, ze dokazem zarucit, ze v zivote nezrazim divu zver v 90kmh, auto mi nevytopi privalova povoden, poziar, tak si vzdy zvolim moznost kontrolovat svoje TCO a zastropovat ho. Mozno preto, ze sa vozim na autach, ktore nie su nad moje pomery, ani poistky na nich nemaju pomer 1k:20k ale 0,5k :27k, ak by som sa vozil na autach, kde by mi naklady na poistku nedavali spat, asi by som vyhodnotil, ze jazdim na aute, ktoreho prevadzku si nemozem dovolit v takej miere, v akej by som si predstavoval.

pablohablo

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:44

boborjelotor napísal:
sice si to chcel teraz zahrat, ze teba nesrali tie faktury, ale tie "zazitky" ohladom oprav, ale tak preco sa ti potom sniva o fakturach, a nie zazitkoch "sa mi zas bude snivat o odjebanej prehnitej remenici a fakturach"
Napriek tomu ako to prezentujes, nejak ti neverim, ze keby tebe ukradli hoc i tu 6 rocnu x1tku, ze by ta nestriaslo, ale mavol by si rukou, jebat, zajtra idem do mnichova pre jahreswagen bez kamery. Ludia s obsesiou nasobit majetky nezvyknu mavnut rukou nad financnymi stratami. Ja sa nezucastnujem kapitalizmu na to, aby som zarabal na auta, ked si kupim auto z 5 vyplat, neznamena to, ze mam zaujem kupovat si auto z 5 vyplat kazdy rok, to je trochu horsi deal, ako ked mi po 3 rokoch niekto este 2 vyplaty za to auto vrati.
A kedze nemam ani tolko sebavedomia, aby som si veril, ze dokazem zarucit, ze v zivote nezrazim divu zver v 90kmh, auto mi nevytopi privalova povoden, poziar, tak si vzdy zvolim moznost kontrolovat svoje TCO a zastropovat ho. Mozno preto, ze sa vozim na autach, ktore nie su nad moje pomery, ani poistky na nich nemaju pomer 1k:20k ale 0,5k :27k, ak by som sa vozil na autach, kde by mi naklady na poistku nedavali spat, asi by som vyhodnotil, ze jazdim na aute, ktoreho prevadzku si nemozem dovolit v takej miere, v akej by som si predstavoval.
(citaj v Kronerovom hlase)
Ritopich najvacsi na svete!

edit:
Warren ti povie ze ho netrapi ked stratil peniaze(miliony) ale ked premarnil prilezitost ich zarobit(miliardy). najdi si to na jutube

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:52

boborjelotor napísal:

+1
nerozumim tej logike :-D ja som tiez nemal skodovu udalost za tych 13 roky co jazdim, okrem naraznika na F32, ale to bol presne ten pripad ze skrabanec a preliacina tak to dam vymenit na HP.
ale spoliehat sa na to ze som nemal, tak ani nebudem mat, to neviem ci uplne funguje
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

pablohablo

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:55

schvalne chlapci ake mate rozlozenie v DDS II. pilier ? pomer medzi dlhopisovym a akciovym fondom ?
nejdem tu bragovat o najlepsich dealoch v mojom zivote a drazdit, ale polovica mojho net worth je o tom ze som trebars mal gule niekde 20k par krat obetovat, pretoze sa nejednalo aspon pre mna o peniaze ktore aj keby zmizli na 0 by ma nejak poznamenali dlhodobo
Naposledy upravil/-a pablohablo v Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:57, upravené celkom 1 krát.

Abyssko

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:56

Ja by som ti aj povedal ak mi vysvetlis co to je

undy
Auto: Xxxxxx

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 09:58

ja by som ti aj vysvetlil, keby som vedel, čo to je

pablohablo

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 10:01

ak si mal poslednych 5 rokov svoj druhy pilier v default garante mam pre teba zle spravy

pablohablo

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 10:04

ale ak si platis za seba minimalne odvody mas aj tak v pici daky dochodok

Abyssko

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 10:11

Praveze minimalku neplatim, urobis mi FP ?

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 9. Septembra 2021, 10:16

Zachvilu sa vykluje ze pablo = cabinko
Najprv namotivujeme ludi ze ako sa mam mega dobre a potom podme nenapadne sondovat v akom stave maju klubaci financie . . .
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných